sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Kaappikommari

Totuuden Välihuomio-palsta on jo saavuttanut lähtemättömän maineen paikkana, jossa penaalit kertovat suoraan miten asioiden pitäisi olla. Aiemmin palstalla mm. Karjalan palauttamista selventänyt ulkomaanpenaali Pekka Hakala ratkoo tänään pääkaupunkiseudun ongelmat kertaheitolla kolumnissaan Jan, tule kaapista!
Pääkaupunkiseudun suurin ongelma on asuntojen hinta. Paitsi, että hinnat estävät työvoiman vapaan liikkumisen, ne ovat johtaneet tilanteeseen, jossa liki neljännes parhaassa työiässä olevasta Suomen väestöstä on alistettu maaorjuuteen.
Maaorjuuteen on luonnollisesti syyllisenä maalla keinottelevat kapitalistit. Ongelma tosin ratkeaa äärimmäisen yksinkertaisesti ja halvalla.
Ratkaisu ongelmaan on helppo. Seudun yhdistävän suurkunnan tulee hyväksyä ensimmäisessä valtuuston kokouksessaan kiveen hakattu periaate: maata suvereenisti isännöivä kunta kaavoittaa vain omassa omistuksessaan olevaa maata.

Toisin sanoen kunta ostaa niin sanottua raakamaata ja kaavoituksesta seuraava maan arvonnousu jää kunnalle itselleen. Tämän hyödyn kunta jakaa asukkaille edullisina asuntoina.

Tästä seuraa koko kaavoituksen pysähtyminen, koska maanomistajat eivät suostu myymään kaavoittamatonta raakamaata kunnalle. Niinpä kunnan tulee käyttää, häikäilemättömästi, lain suomaa pakkolunastusoikeuttaan.

Tämmöinen on tietysti täyttä kommunismia.
Todellakin. Joku saattaisi kutsua sitä myös totalitääriseksi omistusoikeuteen puuttumiseksi, suorastaan rosvoukseksi.
Kuntaliitoksen keulakuva, Sipoon-syöjänä mainetta niittänyt asuntoministeri Jan Vapaavuori kuuluu kokoomukseen. Ajaako Vapaavuori kuntaliitosta ratkaistakseen todellisen ongelman? Onko Vapaavuori kaappikommari?
Tärkeää tässä on tietenkin Vapaavuoren puoluekanta. Jan tosin oli mukana puuttumassa hallintorajoihin eikä omistusoikeuteen, mutta ei anneta yksityskohtien häiritä erinomaista ideaa.
Toivottavasti. Jan, tule kaapista niin mä äänestän sua!
Kukaan ei ainakaan enää voi väittää, että Pekka olisi kaappikommari.

1 kommentti:

  1. Anonyymi2/3/08 14:29

    http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Blogs&ContentRecord_id=5ceaedb7-802a-23ad-4bfe-9e32747616f9

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!