tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Vielä kysyttävää ilmastonmuutoksesta?

Totuus on lopettamassa suurta "Muuttuva ilmasto" -kirjoitussarjaansa, jonka Pikkupoika on tulevienkin sukupolvien iloksi kerännyt tänne. Näin tuhdin ja objektiivisen kirjoituspaketin jälkeen ei pitäisi olla hirveästi kysyttävää. Joka tapauksessa Totuus kaikessa ystävällisyydessään tarjoaa mahdollisuutta meille yksinkertaisimmille esittää vielä kysymyksiä, joihin kirjoitussarjan viimeisessä osassa haetaan vastauksia.
Jäikö Helsingin Sanomien kirjoitussarjan jälkeen jotain epäselväksi? Muuttuva ilmasto -sarjan päätösosa julkaistaan kotimaalla lähiviikkoina. Jutussa etsitään vastaukset mahdollisimman monen lukijan kysymykseen.
Joten tunnustakaa rehellisesti tietämättömyytennne, ja jättäkää Totuuden penaaleille kysymys vastattavaksi ;-)

[Lisäys: Kuten kahtena edellisenäkin tempauskertana sekä syksyn spontaanissa tapahtumassa "ilmastonmuutosta vastaan" taistelevat lumiukot rakennettiin jälleen paukkupakkasissa.]

[Lisäys 21.2.: Lukija Totoro linkitti varsin mielenkiintoiseen kymmenosaiseen "The Deniers"-kirjoitussarjaan, joka on ilmestynyt Kanadalaisessa National Post-lehdessä. Linkit sarjan eri osiin löytyvät kootusti tästä ClimateAuditin artikkelista, joka oli Pikkupojalta mennyt sivusuun vaikka ClimateAuditia seuraileekin.]

7 kommenttia:

 1. Kysymyksiä sinulle: Osaatko selittää, miksi kaltaisesi ovat jääneet niin yksin ja syrjään? Miksi kaikki Euroopan suuret mediat ovat eri mieltä kanssasi? Mitkä ovat median, poliitikkojen ja muiden ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen katastrofaalisuuteen uskovien MOTIIVIT?
  Keskityt vain kertomaan, että tässä kohtaa Totuus vääristelee asioita, tämä valtamedian ja asiantuntijoiden esittämä väite on naurettava jne. Et ollenkaan pyri selittämään, MIKSI valtamedia ja asiantuntijat levittävät väärää informaatiota ilmastosta.

  Oletko muuten jo tilannut tuon Politically Incorrect Guide to Global Warmingin?

  VastaaPoista
 2. Hyviä kysymyksiä, joihin olen täällä blogissa aina välillä yrittänyt antaa vastauksia, en ehkä kuitenkaan kovinkaan eksplisiittisesti.

  Mielestäni kysymys on siitä, että tietyt ihmiset haluavat uskoa tähän asiaan. Se sopii niin hyvin heidän maailmankuvansa kanssa. Olen aiemmin suosittanut, ja nyt suositan uudelleen, tuon sivupaneelissa olevan "Explaining Postmodernism"-kirjan lukemista. Toinen mitä voisit katsoa on tuo aiemmin linkittämäni William Grayn puheenvuoro, jossa Appendix A -osassa hän antaa oman näkemyksensä kysymyksiisi. Omat ajatukseni liikkuvat samoilla linjoilla.

  En ole vielä tilannut. Tilaan sen varmaan samalla kun tilaan uuden version McKitrickin kirjasta, jonka pitäisi ilmestyä piakkoin.

  VastaaPoista
 3. Media on aina liioitellut kaikkia asioita. Katastrofit myy paremmin kuin "ei mitään uutta auringon alla"-lausahdukset.

  VastaaPoista
 4. Vastauksia ensimmäiselle kommentoijalle löytyy NationalPostin
  artikkelisarjasta

  The original denier: into the cold
  http://www.canada.com/nationalpost/story.html?id=63ab844f-8c55-4059-9ad8-89de085af353&k=0

  (miten tänne saa linkin järkevässä muodossa?)

  VastaaPoista
 5. ei toi linkki toimi mutta löytyy
  googlella vaikka haulla
  deniers national post

  VastaaPoista
 6. Kiitos Totoro mielenkiintoisesta linkistä, lisäsin kirjoitussarjan varsinaiseen postaukseen. Tuo Totoron alkuperäinen linkki johtaa sarjan viidenteen osaan The original denier: into the cold, joka käsittelee tätä blogia seuraaville tuttua miestä, MIT:n Richard Lindzeniä.

  Linkkejä saa laitettua näihin kommentteihin ihan normaalilla < a href="linkin osoite">linkin nimi< /a> HTML-tagilla (mallissani ylimääräiset välilyönnit < merkkien jälkeen).

  VastaaPoista
 7. Minäkin kokeilen linkkejä

  Voi käyttää myös Tinyurl-palvelua, jos ei vaikka muista miten linkki tehdään.

  Muut muotoilut varmaan toimii myös tutuilla HTML-tageilla.

  Pisan kalteva torni sijaitsee Italiassa
  Lihotettu

  Joo, kyllä näköjään toimii. Hyvä tietää

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!