keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Kapitalistit tyhmiä

On ne kapitalistit sitten tyhmiä. Nyt Elcoteq liittyi niiden joukkoon, jotka kilpaa siirtävät toimintaansa pois maailman kilpailukykyisimmästä maasta?!?! Ehkä Erkki tai Tarja osaa selittää tämän äärimmäisen epärationaalisen käytöksen.

[Update: Pikkupoikaa niin lämmitti lukea uudestaan vuoden takaisia Tarjan visioita.
Unelma Suomesta 2012, kuuden vuoden päästä. Vasemmiston presidenttiehdokkaalle Tarja Haloselle se on "tehokas, kilpailukykyinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta".

- Se on valtti, hän vakuuttaa ja sanoo koettaneensa näissä vaaleissa toistaa, että kerrankin meillä on tilanne, jolloin nuo asiat voi yhdistää.

Toisella kierroksella haastattelusta ja tentistä toiseen kiertänyt Halonen vetoaa "16 000. kerran" siihen, että kaikki viisi Pohjoismaata ovat kansainvälisen kilpailukykyvertailun kärjessä "riippumatta siitä, ovatko ne EU:n jäseniä vai eivät tai kuuluvatko ne Natoon vai eivät".

Yhteistä näille maille on Halosen mukaan se, että ne investoivat ihmiseen. Kaikkien voimavarat otetaan käyttöön ja koko väestöön sijoitetaan.
Tämän niin lämpimän ihmisiin investoivan vision tuloksetkin kajastavat jo horisontissa. Tällä vauhdilla ei kulu kauaa kun iso osa väestöstä on todellakin sijoitettu: ulkomaille.]

[Update (2): Koska ulkona on niin pirun kylmä, niin Pikkupoika lämmitteli itseään lisää Erkin visoilla.
Tunnustamme markkinatalouden menestyksen kasvun ja hyvinvoinnin lähteenä, mutta emme halua oman elämämme määräytyvän turvattomuutta ja epävakautta tuottavien markkinavoimien heittopusseina. Tarvitsemme laaja-alaista sosiaalipolitiikkaa vähentämään ihmisten ja perheiden markkinariippuvuutta ja takaamaan perusturvan erilaisissa sekä ennakoitavissa että ennakoimattomissa elämäntilanteissa. Vahva perusturva kannustaa ihmisiä yrittämään siihen liittyviä riskejä liiaksi pelkäämättä.
Tämä vahva perusturva lämmittänee niitä kaikkia tyhmien kapitalistien heittopusseiksi joutuneita. Itse asiassa mallimme on niin erinomainen, että Erkki haluaa ulottaa sen koko Eurooppaan.
EU:n niin sanotun Lissabonin prosessin tavoitteena on tehdä Euroopasta maailman kilpailukykyisin alue. Kun Suomi on jo rankattu maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi, täytyy meillä olla kanttia korostaa hyvinvointivaltion osuutta tässä saavutuksessa ja vahvan sosiaalisen ulottuvuuden merkitystä myös Euroopan uudistumiselle.
Arvoisat blogin lukijat muistanevat korostaa hyvinvointivaltion ja vahvan sosiaalisen ulottuvuuden merkitystä nyt kun nautimme näistä Erkin ja hengenheimolaistensa saavuttaman maailman parhaan kilpailukyvyn hedelmistä.]

3 kommenttia:

 1. maksalaatikko7/2/07 19:57

  Suomi on niin kilpailukykyinen maa, että täällä pärjäävät vain harvat yritykset. Heikoimmat joutuvat lähtemään, kun kilpailu on niin kovaa. :D

  VastaaPoista
 2. Jos joku uskoo, että Tarjan ja Erkin visioilla mennään kohti uljasta tulevaisuutta, hänen pitäisi tutkituttaa päänsä.

  Oikea kysymys tässä tilanteessa olisi: Kuka sammuttaa valot?

  VastaaPoista
 3. maksalaatikko8/2/07 15:25

  Valo tunnelin päässä on sammutettu kustannussyistä :D

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!