maanantaina, helmikuuta 12, 2007

Hirveä päänsärky

On se vaan niin ihku. Tasavallan keisarinna käy julistamassa australialaisille ja uusi-seelantilaisille Puolueen ilosanomaa.
Halonen ja Howard puhuvat muun muassa yhteistyöstä YK:ssa, ilmastonmuutoksesta, vapaakauppaneuvotteluiden maatalouskiistasta ja Irakista. Australialla on Irakissa noin 1 400 sotilasta.
Vapaakaupasta keisarinna toivottavasti huomauttaa (tai "näpäyttää" niinkuin Puolueen virallisella kielellä nykyään sanotaan) isäntiensä hälyyttävän korkeista arvoista uusliberalismin sairaslistalla. Tällä listallahan Tarjan ja Erkin tehokkaiden toimien ansiosta Keisarin tasavalta oli jälleen tervehtynyt pari pykälää. Ottakaa oppia te siellä, missä vesikin kiertää väärään suuntaan!

Irakin ja Afganistaninkin kysymykset keisarinna hoidellee myös tyylikkäästi, tässä esimakua:
One big difference between the two governments is Finland's reluctance to align itself closely with the Bush administration.

When Foreign Minister Alexander Downer was in Finland last year he pointedly observed that "some European countries" could contribute more to the US-led operations in Afghanistan.

"We are doing enough (in Afghanistan)," said Ms Halonen, whose country has a small contingent of troops in the north of that country.

"We are very much interested that the new Afghanistan will get a good start and we are helping, but enough is enough."
Itseasiassa Tarja lyönee luun kurkkuun niin Australiassa kuin Uudessa-Seelannissakin.
Suomesta ei ole koskaan aiemmin tehty valtiovierailua Uuteen-Seelantiin.
Vierailut sinne suuntaan, kuten kävi Amerikankin matkailulle, loppuvat aivan varmasti tämän Tarjan visiitin jälkeen. Näin tämä neromme demonstroi näppärästi sitä, että CO2-päästöjä on helppo vähentää ilman ydinvoimaakin eli ilman Tarjan aspiriinia.
"Jos päätäsi särkee, otat siihen pillerin, mutta sinun pitäisi myös selvittää mikä päänsäryn aiheuttaa", Halonen vertaa.
Tarja, tämä oli helppo! Sen päänsäryn aiheuttaa sähkönkulutuksen kasvu, joka puolestaan mahdollistaa elintason nousun. Kaiken takana on siis syvästi vihaamasi Kapitalismi-niminen sairaus.

Nyt kun tämäkin on selvitetty, voitaisiin miettiä miten tästä Pikkupojan hirveästä päänsärystä pääsisi eroon. Päänsärky alkoi jo vuosia sitten, kiihtyi tuossa vuoden 2000 vaiheilla, ja yltyi suorastaan migreenitasolle viime vuonna. Siihen ei edes burana enää auta, mutta ehkä Ulurun aboriginaalit voisivat taikoa päänsäryn kadoksiin:
Halonen käy viikon aikana myös Sydneyssä ja tutustuu mantereen alkuperäisväestön, aboriginaalien, kulttuuriin Ulurussa Keski-Australiassa.

1 kommentti:

  1. Tarzanilla on hiukan eri meno kuin Vaclas Havelilla (vaikka alkavatkin molemmat Ha), mutta toisin kuin Havel, tarzanhan olikin vangitsijana - ei vankina. Se saattaa selittää pienen eron. On se niin ...keleen osaava, tuo tarzan.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!