sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Kieli korvassa

Nyt kun Pahat kapitalistit vaativat lisää ydinvoimaa, aktiivisesti Varjohesaria päivittänyt jmk (kiitos!) muistutti ystävällisesti Totuutta (ja Pikkupoikaa) sen toimituspäälliköksi ylennetyn Reetan vasta-argumentteja teflonin lailla hylkivästä ydinvoimakannasta:
Vastustan muuten ydinvoimaa sillä perusteella, että teollisuuden voiman ällöttävä äijä kävi minuun törkeästi käsiksi ja yritti tunkea kieltä korvaan, kun olin ydinvoimalobbareiden aivopesussa yhdellä juttukeikalla. Olen tilanteesta vieläkin lievästi sanoen raivona ja tuulivoimaa ja vähän äkkiä tähän maahan.
Jostain syystä Totuuden keskustelupalstan moderaattori päätti sensuroida jmk:n muistutuksen. Se ei varmaankaan noudattanut hyvää journalistista tapaa.

Samaisesta "Mitä ajattelin tänään"-blogin lyhyestä kirjoituksesta löytyy bonuksena tiivistettynä koko Totuuden toimitusfilosofia:
Nytin pikkujouluista kotiutuessa sain tekstarin: Olemme hyvien puolella! Kiitos viinasta! Kiitos meille! Hyvää yötä! (5:40:02)

Hyvien puolella, ensi vuonnakin.
P.S. Pikkupoika joutuu jälleen kantamaan negatiivisen kortensa ilmastotalkoiden kekoon (työnjuhlaa Suuressa Saatanassa), joten blogin päivitys lienee hiljaisempaa ensi viikolla. Muistutettakoon lukijoita kuitenkin jo tässä vaiheessa siitä, että ensi lauantaina 3.5. on jälleen sananvapauden päivä. Ehkä Maija Aalto on nyt vuodessa keksinyt jotain fiksua sanottavaa.

12 kommenttia:

 1. Minulla on Maijalle ehdotus. Muutetaan päivä Vastuullisen sananvapauden päiväksi ja muistutetaan ihmisiä siitä, että sananvapaus ei tarkoita oikeutta loukata.

  Mukaan sananvapautta juhlimaan otetaan suomalaisia imaameja, jotka kertovat, millaista sananvapauden pitää olla.

  VastaaPoista
 2. Huvittavaa sinänsä, sillä kyllähän koko Hesarin postmodernistinen ja uusmoralistinen toimituksellinen linja loukkaa varmasti lähes jokaista auttavasti tolkuissaan olevaa ihmistä, kuitenkin varmasti eniten Sanomatalon sisällä työskenteleviä.

  Jotenkin on pakko arvata ja toivoa, että kovin lyhyenlännäksi muodostuu eräiden Totuuden torvien ura, ainakin jos lehden lukijoita ja tilaajia yhtään kuunneltaisiin. Puhumattakaan järjestä.

  Esimerkiksi nyt päällikön, mutta myös toimittajan pätevyyden arvioinnissa voisi melko pahastikin karahtaa kalliolle, jos ohjenuoraksi on esittää vain jatkuva pyrkimys "Hyvien" puolella olemiseen. Eihän sitä nyt edes maailmanvallankumouksessa, puhumattakaan toimittamisesta, voi kysymys olla pelkästään jostain "live-larppaamisen" kaltaisesta puuhasta, olivatpa Tolkien ja Harry Potter vaikuttaneet sieluun miten syvästi tahansa, ja olivatpa pelissä vastaantulevat kääpiöt sitten miten vihaisia tahansa.

  Varsinkaan Totuuden(!)/totuuden kustannuksella.

  Ei voi kyllä kuin ihmetellä Hesarin linjavalintaa ja rekrytointeja, "Hyvät/Pahat"-tasolleko SitVas-piireissä hankittu sinänsä laaja tuntemus erilaisista päihteistä on maamme ykköslehtenä pidetyn julkaisun johtamassa?

  VastaaPoista
 3. Eilisessä Totuudessa oli maan mainio kirjoitus ruoan hinnan noususta. Yllättäen siihen on syynä USA ja erityisesti Bush. He kun eivät lähteneet riittävän voimallisesti mukaan ilmastotalkoisiin, vaan jatkavat katumaastureilla ajoa yrittäen vähentää öljyriippuvuuttaan. Sen seurauksena amerikkalaiset eivät enää tuota halpaa ruokaa muulle maailmalle, ja ruoan hinta nousee. Tämän lystin tarjosi sivulla D6 Lester R. Brownin haastattelusta kirjoittanut Markku Saksa.

  Kirjoitus vilisee meheviä lainauksia:
  "Suurin syy elintarvikkeiden hinnannousuun on presidentti George W. Bushin etanolipolitiikka."
  ja
  "Markkinamekanismi sitoo ruuan hinnan öljyn hintaan: jos öljyn hinta nousee, nousee ruoankin."
  ja
  "Yhdysvaltain biopolttoainepäätös ei ollut vain energiapolitiikkaa, se oli myös ulkopolitiikkaa. Me sanomme muulle maailmalle, että aiomme jatkaa elämäämme ajamalla katumaastureillamme ja täyttämällä niiden tankit maissista saatavalla etanolilla, vaikka se johtaa nälkiintymiseen muualla. Ulkopolitiikkaa on myös se, että vaikka Brasiliasta voisi ostaa sokeriruokoetanolia halvemmalla kuin maissietanolin valmistus Yhdysvalloissa maksaa, Bush tukee oman maansa maissinviljelijöitä."
  ja
  "Brown arvostelee Bushia siitä, että kun tämä vihdoin taipui ympäristöpaineiden edessä ja teki jotain öljyriippuvuuden vähentämiseksi, hän ei suinkaan vaatinut autoihin polttoainetehokkuutta vaan ryhtyi tekemään ruoasta polttoainetta."

  Kuka sanoikaan, ettei USA tehnyt tarpeeksi?
  "Yhdysvaltain kongressi päätti viime vuonna, että seuraavien 15 vuoden aikana liikenteen polttoaineista täytyy olla 25% biopohjaisia. Myös EU teki samanlaisen päätöksen, mutta tyytyi 10%:iin. 'Eurooppa on aika pieni, vaikka sekin on kasvamassa biopolttoaineen tuottajana. Suurin vahinko on tehty Yhdysvalloissa', Brown sanoo. Ruokamellakat ja poliittinen kaaos köyhissä maissa ovat saaneet EU:n miettimään uudestaan tavoitteitaan, mutta Yhdysvallat jatkaa linjallaan."
  ja
  "Biopolttoaineeksi tislattu maissi ja vehnä ovat poissa ihmisten lautasilta. Brown katsoo, että tämä saa maailman kokonaan uuden moraalisen, poliittisen ja eettisen haasteen eteen."

  Ja lopuksi viimeinen kirjoituksen kappale, joka linjaa koko vihersosialistisen maailmankuvan:
  "Auto on suuri ahmatti. Yksi puhdasta etanolia käyttävä henkilöauto syö vuodessa saman määrän maissia kuin seitsemän amerikkalaista."

  Miten tuossa ei tunnu olevan mitään uutta? Mieleen tulevat DDT:n kielto ja sosialistiset rauhanohjukset vastapainona fasistisille risteilyohjuksille.

  VastaaPoista
 4. "Jotenkin on pakko arvata ja toivoa, että kovin lyhyenlännäksi muodostuu eräiden Totuuden torvien ura, ainakin jos lehden lukijoita ja tilaajia yhtään kuunneltaisiin. Puhumattakaan järjestä."

  Vaikka tämän erään tuoreen toimituspäällikön blogi edustaa sarjassaan lähes lyömätöntä typeryyttä, johon edes Kimmo Oksanen ei hyvistä yrityksistä huolimatta pysty, oikea sukupuoli ja oikeat mielipiteet auttavat uralla eteenpäin. Njet-liite on suosittua luettavaa etenkin tv-ohjelmaliitteensä ansiosta. En tunne ketään, joka oikeasti viitsisi lukea niitä juttuja (tai ainakaan tunnustaisi).

  VastaaPoista
 5. Totuuden Saska raportoi Liken kustantamasta uudesta kirjasta, jossa ruoditaan vasemmistoa ja sen tilaa. Tekijän nimeä ei kirjasta löydy vaan sellaiseksi kelpaa kolhoosinimi General Intellect.

  General Intellect

  Tuollaiseen "ajatteluun" ei eläin pysty. Vetää sanattomaksi.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/5/08 00:08

  Amazonin Public Policy top 10:ssä 5 ilmastoskeptikkokirjaa.
  Earth Sciences top 15:ssä 5 ilmastoskeptikkokirjaa ja 1 ympäristöskeptikkokirja.
  Climate Changes top 10:ssä 5 skeptikkokirjaa ja 5 ei-skeptikkokirjaa.
  Näyttäisi olevan tilausta skeptikoiden omalle versiolle Epämiellyttävästä totuudesta. Onhan evoluutioskeptikkodokkari Expelledkin pärjännyt ihan hyvin jenkeissä.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2/5/08 01:26

  Tuollaiseen "ajatteluun" ei eläin pysty. Vetää sanattomaksi.

  Ben Zyskowiczilla ja Juha Kuismalla oli ainoat hyvät vastaukset. Niihin kiteytyy KAIKKI oleellinen.
  Ben: "Missä on onnistunut sosialistinen kokeilu?"
  Kuisma: "Muuan vasemmiston perusvirhe on otaksua, että vasemmistolaisuus olisi moraalisesti muita poliittisia suuntia parempaa.
  --
  Kansantaloudellinen sivistys on akateemisissa piireissä tosi heikkoa."  Laitetaanpas vielä perään muutama pohjanoteeraus.

  "Porvaripuolueiden äänestäjät näyttävät olevan suopeampia poliitikkojensa moraalittomuudelle kuin vasemmistopuolueiden äänestäjät, sillä vasemmistolaiseen ideologiaanhan on perinteisesti sisältynyt pyyteetön yhteisen edun tavoittelu."
  "Oletan, että vasemmistoliitto tulee luomaan oman rohkean linjauksensa ja on sitten punainen, mikä on energian, elämän, voiman ja oikeudenmukaisuuden väri."
  "Sana sosiaalidemokratia ilmaisee kaksi ihannetta: vastuunkannon vähempiosaisista ja tasavertaisen päätöksenteon. Vasemmistolla on yhteiskuntamalli, joka oikeistolta puuttuu. Mitä tavoitteita asettaa sana kokoomus? Ei minkäänlaisia. Kaikkein epäreiluimmallakin kokoonpanolla on kokoomus, jos sillä tarkoitetaan vahvimpien sanelemia pelisääntöjä."
  "Itse uskon, että ihmiskunnan kollektiivinen moraalinen oppiminen johtaa ajan myötä moninaisuuden ja tasaveroisuuden perustan eli sen ymmärtämiseen, että meidän kykymme ja mahdollisuutemme ovat olennaisesti sosio-historiallisia, ja että tietoisten ja moraalisesti vastuullisten yksilöiden erityisyys rakentuu pääosin kunkin kulkeman moraalisen polun ja läpikäymän yhteiskunnallisen kasvamisen kautta.
  Siksi tulevaisuus kuuluu sellaiselle liberaalille ja demokraattiselle vasemmistolle, jonka maailmanymmärrys on läpikotaisin kosmopoliittinen, sillä tasa-arvon ihanne ei pysähdy millekään rajoille."
  "Mielelläni suon, että myös oikeisto kantaa huoltaa köyhistä, rumista, hitaista ja huonoista, oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta, mutta tähän se tarvitsee vasemmiston herkeämätöntä kannustusta."
  "Ei-ei-sosialistina toivon, että vasemmisto panisi pystyyn ajatushautomoita – samanlaisia joissa uusliberalismikin leivottiin – ja ryhtyisi pohtimaan sitä, miksi ihmiset kannattavat vasemmiston päämääriä mutta eivät vasemmistoa."
  "Keskeinen yhteiskunnallinen ristiriita ei ole oikeiston ja vasemmiston välissä vaan politiikan (ts. demokratian) ja talouden välissä."

  VastaaPoista
 8. Vappu Taipale, Thomas Wallgren ja Kari Peitsamo Totuuden A-osiossa laajoilla kirjoituksilla esillä. Lisäksi vapun kunniaksi hassunhauskasta Lenin-patsaasta juttu - samoin kuin vihervasemmistolainen Unicef-rahankeruukampanja. Unohtamatta vasemmistolaista mielenosoitusta, EuroMay Day. Puolet painoalasta oli mainoksia, joten (karkeasti arvioiden) lähes puolet toimituksellisesta aineistosta oli suoraa ylistystä vihersosialistisille ajatusmaailmoille. Karseaa.

  VastaaPoista
 9. Eteenpäin on viime vuodesta menty. Enää ei puhuta sananvapauden päivästä vaan "lehdistövapaudesta". Näin rajataan vapaus koskemaan vain valtamedian tiedotusvälineitä.

  VastaaPoista
 10. Yhteiskunnallisesta asemastani johtuen kulutan enemmän luonnonvaroja ja lentokonebensiiniä kuin mikä olisi perusteltua. sanoo Erkki haastattelussaan Vihreässä hirttolangassa.

  Jotenkin tuossa kiteytyy niin osuvasti ajan henki: niistäkää te vaan kahta kauheammin, niin me kyllä teemme teille hyviä päätöksiä. Kun vasemmistonaiset erityisesti ovat vaatimassa päättäjiltä korkeampaa moraalia, miksi tähän ei kiinnitetä huomiota? Nyt kun Lontoo cityn uudeksi pormestariksi valittiin ilmastoänkyrä, jonka valtaantulolla Livingstone apureineen pelotteli minkä ehti, veikkaan ilmastopelottelun vähitellen alkavan laantua.

  Kun ilmastotutkijat eivät osanneet ennakoida, että nyt lämpenemiseen tulee 10-15 vuoden tauko "luonnollisista syistä johtuen", pidän perusteltuna verrata ilmastohysteerikkoja Nostradamuksella ennustajiin. Kun maailmanloppua ei tullut, huomataan laskuvirhe ja annetaan uusi päivämäärä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi4/5/08 22:17

  Kun ilmastotutkijat eivät osanneet ennakoida, että nyt lämpenemiseen tulee 10-15 vuoden tauko "luonnollisista syistä johtuen",

  lähde?

  VastaaPoista
 12. http://www.nature.com/nature/journal/v453/n7191/pdf/nature06921.pdf

  Nature vaatii maksullisen kirjautumisen. BBC:n pureskelema juttu täällä:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7376301.stm

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!