maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Hammasmätää etelässä

Eteläisen pallonpuoliskon jääpeitteen laajuus on tehnyt "kaikkien aikojen" kuukausittaisen ennätyksen neljänä kuukautena viimeisestä viidestä kuukaudesta:
Moni Puolueen ideologiaa täysin sisäistämätön saattaisi pitää tätä suorastaan hyvänä asianana, sillä osoittaahan se näennäisesti ettei globaali lämpeneminen uhkaa ainakaan eteläistä jääpeitettä. Joku sivistymättömämpi on jopa kuvitellut, että kyseessä olisi ongelma Puolueen ilmastototuudelle.

Näin ei tietenkään missään tapauksessa ole. Kyseessä on aivan ennusteiden mukainen tilanne kuten IlmastoTieteilijät ovat aina kertoneet:
The Arctic and Antarctica are poles apart when it comes to the effects of human-fueled climate change, scientists said on Friday: in the north, it is melting sea ice, but in the south, it powers winds that chill things down.

The North and South poles are both subject to solar radiation and rising levels of climate-warming greenhouse gases, the researchers said in a telephone briefing. But Antarctica is also affected by an ozone hole hovering high above it during the austral summer.

"All the evidence points toward human-made effects playing a major role in the changes that we see at both poles and evidence that contradicts this is very hard to find," said Jennifer Francis, an atmospheric scientist at Rutgers University in New Jersey.
Siinäs kuulitte! Eli GWB, katumaasturit ja kapitalismi muokkaavat otsonikerroksen kautta etelän tuulia, jotka puolestaan kylmentävät maailman kylmintä aluetta tuomalla kylmyyttä lämpimiltä alueilta. Tai jotain sinnepäin. Saman asian ilmaisee runollisemmin Cryosphere Today:
You've heard Al Gore comment that the "Earth has a fever"? It may also have major tooth decay.
Pohjoisessa puolestaan GWB, katumaasturit ja kapitalismi suorastaan tyrmäävät tulevaisuudessa. Puolueen näköradio täsmentää:
Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa arktisilla alueilla odotettua nopeampia ja vakavampia seuraamuksia. WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön tänään julkistettavan raportin mukaan Grönlannin jäätiköt ja arktinen jääpeite ovat sulaneet paljon nopeammin kuin ilmastomallien perusteella on pystytty ennustamaan.

Myös Pohjoisen Jäämeren jääpeitteen kesäaikainen sulaminen on lisääntynyt dramaattisesti odotettua nopeammin. Viime syyskuussa meren jääpeite oli 39 prosenttia vuosien 1979-2000 keskiarvoa pienempi.
Huolestuttava sulaminen näkyy erinomaisesti tästä kuvasta: Sille että kuvasta näkyy myös pohjoisen jääpeitteen palautuminen lähes normaalille tasolle ei kannata laittaa painoa. Ennenkin erehtymättömistä ilmastomalleista on nimittäin kehitetty vieläkin erehtymättömämpiä, ja nämä kaikkein erehtymättömimmät mallit kertovat meille nyt:
The Earth’s temperature may stay roughly the same for a decade, as natural climate cycles enter a cooling phase, scientists have predicted.

A new computer model developed by German researchers, reported in the journal Nature, suggests the cooling will counter greenhouse warming.

However, temperatures will again be rising quickly by about 2020, they say.
Aiheeseen liittyvästä Suuresta Huolesta kertoo myös Näköradio.
Saksalaistutkijat pelkäävät nyt, että ensi vuosikymmenen hetkellinen ilmaston viileneminen saa päättäjät vähentämään kasvihuonepäästöjen rajoitustavoitteita.
Pitäkää siis pää kylmänä ja tarkkailkaa ympäristöänne estääksenne kerettiläisten ajatusten leviäminen. Kaikki havainnot harhaoppisuudesta tulee raportoida Puolueelle, esimerkiksi Näköradioon tai Totuuden toimitukseen.

[Eteläinen jääpeite via ClimateAudit]

4 kommenttia:

 1. Eh, eikös juuri se ole demokratiaa, että jokainen yrittää muuttaa yhteiskuntaa sellaiseksi kuin itse sen toivoisi olevan?

  Tässäkin blogissa vierailleen vihersosialistin sisar kertoo bloginsa kommentissa näkemyksiään demokratiasta.

  Itse olen kuvitellut, että demokratia on yhteisten asioiden hoitamista; ei maailman muuttamista sellaiseksi kuin minä sen haluan olevan. Yhteisten asioiden hoitamiseen kuuluu myös sen hyväksyntä, että maailmassa on ihmisiä, jotka ajattelevat eri tavalla kuin minä ja tarvitsevat eri asioita kuin minä. Sen sanaa tulee kuunnella kenen kourasta syödään, on kuitenkin terve lähtökohta vallankäytössä, ja siitä poikkeamiselle täytyy olla painavat perusteet. Vastuulliseen varojen käyttöön kuuluu siis varallisuuden kartuttaminen nykyisen kuluttamisen sijaan. Ihminen toimii niin ainakin henkilökohtaisessa taloudessaan.

  Valitettavasti niillä yksilöillä, joilla on rahaa ja valtaa, on paljon paremmat mahdollisuudet muuttaa yhteiskuntaa mieleisekseen.

  Koska rahakkailla on paremmat keinot vaikuttaa varojen käyttöön, tuo lainaus viittaa mielestäni suoraan siihen, että "köyhille" jää ainoaksi vaihtoehdoksi "epädemokraattiset" toimintatavat. Enpä enää ihmettele, miksi sosialistit puhuvat kansandemokratiasta puhuessaan laillistetusta ryöstämisestä.

  VastaaPoista
 2. - Amerikkalainen formaatti vain on selvästi kehnompi kuin eurooppalainen. Kun sitä muunnetaan meille sopivaksi, se on vähän kuin yrittäisi tehdä Ladasta Mersua. Eihän siitä hyvää tule.

  Näin on.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6/5/08 04:39

  Rasti seinään! Tässä ei mainita kertaakaan ilmastonmuutosta!

  VastaaPoista
 4. KT: Puolueen näköradion Kaj Flood on saanut päivitettyä tietoa ongelmasta:

  Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen tv-kuvan surkea laatu johtuu kuvasignaalia tuottavan yhtiön käytössä olevasta vanhentuneesta kalustosta.

  Ruotsalaisen Dream Team Productionin Halifaxiin vuokraama lähetysauto on osittain analoginen. Se aiheuttaa pahan heikennyksen digitaalisena kuvattavaan lähetykseen, Ylen tekniikasta kisoissa vastaava Kaj Flood kertoo Tietoviikolle.

  Dream Team myönsi Floodille, että heidän vuokraamansa auto on osittain analoginen. Autossa on digitaaliset kamerat ja kuvamikseri, mutta kuvamikserissä on vain analoginen sisäänmeno. "Sen takia kuva pitää siirtää kameroista analogista väylää pitkin, ja siksi kuvasta tulee ihan mössöä", Flood sanoo.


  I blame Bush anyway.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!