keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Puhdasoppisin 2008

Vastoin yleistä käsitystä Puolueen tiedotusvälineissä kuten viineissä on eroja. On aika jakaa Puhdasoppisin 2008-palkinnot erinomaisen valaisevan esimerkin valossa.

Pronssimitali menee tänä vuonna --- rumpujen pärinää --- Puolueen näköradiolle. Näyte artikkelista Suomalaisten luottamus poliisiin edelleen vahvaa:
Suomalaisten luottamus poliisiin on pysynyt vahvana. Tuoreen poliisibarometrin mukaan poliisin näkyvyys vastaajien asuinalueilla on lisääntynyt, ja kokemukset kohtaamisesta poliisin kanssa ovat parantuneet entisestään.

Tutkimukseen vastanneista 94 prosenttia piti poliisia erittäin tai melko luotettavana. Luottamus oli samalla tasolla edellisessä kyselyssä vuonna 2005.

Kokemukset viimeisimmästä kohtaamisesta poliisin kanssa olivat aiempaa paremmat. Poliisin tunnettiin arvostavan ihmisiä asiakkaina entistä enemmän, ja samoin poliisin asennoitumista pidettiin hieman ymmärtäväisempänä ja asiallisempana.

Sen sijaan poliisin suhtautumisen muita rotuja kohtaan uskotaan tiukentuneen. Neljä kymmenestä pitää poliisin suhtautumista eri kulttuureihin ja rotuihin aiempaa tiukempana, ja hieman vähemmän kuin aiemmin, vajaa puolet, arvioi heihin suhtauduttavan samoin kuin muihin suomalaisiin.
--
YLE Uutiset
Hopeaa saa --- rummut kiitos -- Sensitiivisen Totuuden Toimisto. Vertailuartikkelina Tutkimus: Poliisin suhtautuminen muihin kulttuureihin tiukentunut:
Kansalaiset arvioivat, että poliisin suhtautuminen eri kulttuureihin ja rotuihin on Suomessa tiukentunut. Poliisibarometrin mukaan neljä kymmenestä vastaajasta katsoo poliisin suhtautumisen olevan jyrkempää kuin muiden suomalaisten.

Selvityksestä ilmenee, että kaikkinensa usko poliisiin on vahva. Virkavallan uskotaan onnistuneen tehtävissään melko hyvin. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta pitää poliisia erittäin tai melko luotettavana.
STT
Ja yllätyksettömästi ylivoimaisena ykkösenä, jälleen kerran, palkitaan kultamitalilla Totuus. Näyte artikkelista Barometri: Poliisin suhtautuminen muista kulttuureista tuleviin tiukentunut:
STT–HS

Kansalaiset arvioivat, että poliisin suhtautuminen eri kulttuureista tuleviin ihmisiin on Suomessa tiukentunut. Poliisibarometrin mukaan neljä kymmenestä vastaajasta katsoo poliisien suhtautumisen olevan jyrkempää kuin muiden suomalaisten. Aiempaa harvempi mieltää, että kohtelu on tasapuolista.
---
Tutkimuksesta ilmenee, että kaikkinensa usko poliisiin on vahva. Virkavallan uskotaan onnistuneen tehtävissään kokonaisuudessaan melko hyvin. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta pitää poliisia erittäin tai melko luotettavana. Palo- ja pelastusviranomaisiin luotetaan poliisiakin vankemmin.
[Lisäys: Kaikki artikkelit perustuvat Poliisibarometri 2007-tutkimukseen (tutkimus kokonaisuudessaan (pdf)). Tuo Puolueelle oleellisin kohta löytyy sivulta 74 ja kuuluu kokonaisuudessaan:
Arveleeko Poliisin Suomessa suhtautuvan eri kulttureista ja roduista lähtöisin oleviin ihmisiin muihin suomalaisiin verrattuna...
* tiukemmin
* samalla tavoin
* löysemmin
* ei osaa sanoa
Vastausprosentit eri vuosina (n otoskoko):
1999 (n=997) 43 45 7 6
2001 (n=986) 41 44 8 7
2003 (n=1005) 37 50 7 7
2005 (n=1012) 36 49 9 6
2007 (n=989) 40 45 6 9
Tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,5 %-yksikköä ja yllä oleva tulos selitetään näin:
Vastaajista 45 % arvioi poliisin suhtautuvan eri kulttuureista ja roduista lähtöisin oleviin ihmisiin samalla tavoin kuin muihin suomalaisiin. Neljän kymmenestä mielestä kohtelu on tiukempaa. Kohtelun koetaan olevan nyt tiukempaa, sillä vuoteen 2005 verrattuna ”tiukemmin” -kohtelua arvelevien määrä on kasvanut ja tasapuolisen kohtelun mieltävien määrä vähentynyt.]

5 kommenttia:

 1. On siinä meillä omituinen sakki, kaikki sitä johtohommiin pääseekin!

  VastaaPoista
 2. Maikkarin sivulla 121 lukee parhaillaan Vesa Keskisen kommentti uudesta kirjastaan: Kirjassani seisoo totuus. Ottaen huomioon Keskisen maineen, voisin olettaa, että kyseessä on alaston totuus.

  VastaaPoista
 3. http://kuvaton.com/bshit/hesari.jpg

  Tarkoittaako tuo sitä, että maahanmuuton rajoittaminen ei liity naapuririita-aiheeseen ja että maahanmuuttajia on jo täällä riipumatta tulevaisuuden maahanmuuttopolitiikasta vai sitä, että maahanmuuton rajoittamista ei saa milloinkaan ehdottaa, koska maahanmuuttajat ovat osa Suomea?

  VastaaPoista
 4. Poliisbarometrin tuloksestahan voi siis päätellä että 94% vastaajista pitää poliisin tiukentunutta linjaa ulkomaalaisiin oikeana. Mutta nykyhengessä tutkimuksia ei tulkita noin koska se "sortaa" vähemmistöjä.

  VastaaPoista
 5. Totuuden paperiversiossa mainitaan rotu.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!