tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Häkellyttävien ilmiöiden universumi

[Lisäys (17:20) Tervetuloa MuroBBS:n lukijat!]

Koska ääri-ihmiset levittävät (vielä) sensuroimattomassa Internetissä väärää islamtietoutta nyt myös Tasavallan kielellä, on Totuuden suorastaan yhteiskunnallinen velvollisuus vastata propagandaan oikeoppisella valistuksella. Tänään Totuus ensin kertoo meille tiedettä vääristävästä ja oikeaa uskontoa syrjivästä kolonialismin jäänteestä. Sitten on vuorossa uutinen, jonka mukaan viikonloppuna jälleen rauhanelkeitä esitellyt, rauhanuskontoinen Hamas haluaa rauhantahtoisen johtajansa mukaan sopua. Khaled kuulemma harkitsisi Israelin kanssa tulitaukoa, jonka Totuus hienosti kertoo olevan arabiaksi hudna.
According to Umdat as-Salik, a medieval summary of Shafi'i jurisprudence, hudnas with a non-Muslim enemy should be limited to 10 years: "if Muslims are weak, a truce may be made for ten years if necessary, for the Prophet made a truce with the Quraysh for that long, as is related by Abu Dawud" ('Umdat as-Salik, o9.16).
Mutta päivän varsinaisen valistuspaketin tarjoilee meitä juuri pseudotieteistä varoittanut Annamari Sipilä, joka oikoo vääriä käsityksiä Islamista otsikolla Islamtutkija: Imaamit pimittävät naisilta Koraanin antamat oikeudet. Vasarahammer täsmentää Annamarin sanoman.
Jutun ideologisena tavoitteena on tietysti todistaa, että naisen asema islamissa on hyvä mutta ilkeät patriarkaaliset imaamit tulkitsevat Koraania väärin.
Näinhän asiat tietenkin ovat, mutta vielä tarvitaan syy miksi imaamit alkoivat pimittää Koraanin oikeaa sanomaa. Se löytyykin kovasti kulttuuri- ja sunnuntaisivujen ohi Totuuden johtotähdeksi pyrkiviltä taloussivuilta. Tasa-arvospesialisti Katarina Baer paljastaa syyllisen Näkökulma-palstalla pörssikurssien yläpuolella:
Tunnettehan tämän tylsän uutisotsikon: "Raaka-öljyn hinta teki jälleen eilen ennätyksen, kun se maksoi niin ja niin monta dollaria barrelilta". No, näin taas eilen maanantaina. Huippuhinta oli 117,40 taalaa. Otsikon takana kuplii kuitenkin kokonainen häkellyttävien ilmiöiden universumi. Tuore Newsweek kertoo yhdestä. Naisten huono yhteiskunnallinen asema monissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa ei välttämättä selity islamin uskonnolla, vaan öljyrahalla.
Kuinka joku olisi saattanut edes kuvitella ensimmäistä vaihtoehtoa? Tunnettu tosiasiahan on, että arabimaailma oli suorastaan matriarkaalinen naisten paratiisi ennenkuin paha länsimainen kapitalisti alkoi himoita arabien öljyä!

[Lisäys: Tundra Tabloids ottaa Annamarin valistuspaketin lähempään tarkasteluun.[Lisäys 23.4.: Samoin tekee Vasarahammer.]]

7 kommenttia:

 1. Taloussivuilla talousuutiset on korvattu täysin globalisaatioaktivismilla. Paperitotuudessa Jyri Raivio kirjoitti pahoista lenkkitossuja valmistavista kapitalisteista, jotka eivät piittaa työläisten oikeuksista.

  VastaaPoista
 2. Tarkemmin, kun ajattelee, Katarina Baer on itse asiassa oikeassa. Pahat englantilaiset kolonialistit ja ilkeät amerikkalaiset kapitalistit hallitsivat ennen öljylähteitä. Röyhkeyttään he sitten luovuttivat öljylähteiden hallinnan paikallisille asukkaille, minkä jälkeen sukupuolten välinen tasa-arvo lähti laskuun.

  Eikä siinä vielä kaikki. Ilkeät kapitalistit maksavat arabeille öljystä korkeaa hintaa, ja arabiraukoilla on vaikea keksiä rahalle käyttöä. Se, mikä ylellisyystavaroiden ja loistoautojen jälkeen jää yli, käytetään muiden arabimaiden tasa-arvoisen elämäntavan tuhoamiseen tiukkapipoista islamia levittämällä.

  Kyllä ne kapitalistit on ovelia.

  VastaaPoista
 3. Hohhoijaa... Totuus se jaksaa kääntää viimeisenkin kiven ideologiansa pönkittämiseksi. Joskus kyllä tekis mieli uskoa, että se ankan lailla kaakattava ja taapertava eläin kuitenkin olis ankka, vaikka jostain löytyisi viittauksia muihinkin mahdollisuuksiin. Noi Totuuden jutut ei enää oikeastaan jaksa naurattaa, koska penaalit on mielestään jollain kierolla tavalla olevinansa oikeassa. Jos edes yhden kerran ne myöntäis tehneensä virheen, niiden sekoilulle jaksais nauraa, mutta just nyt ei.

  Katarinahan on ollut kapitalistisessa siedätyshoidossa, mutta emansipoiduttuaan näyttää löytäneen sisariensa propagandasta uuden sisällön elämälleen. Sääli.

  VastaaPoista
 4. According to Umdat as-Salik, a medieval summary of Shafi'i jurisprudence, hudnas with a non-Muslim enemy should be limited to 10 years: "if Muslims are weak, a truce may be made for ten years if necessary, for the Prophet made a truce with the Quraysh for that long, as is related by Abu Dawud" ('Umdat as-Salik, o9.16).

  Tuollaiset arvaa aina jo etukäteen. Islamista nyt ei vaan saa rauhan uskontoa vaikka kuinka kaivelisi kauniin kuuloisia sanoja ja esittelisi niitä tietoiskuissa ilman kontekstia.


  Islamtutkija: Imaamit pimittävät naisilta Koraanin antamat oikeudet.

  Entäs ei-muslimien oikeudet? Pimitetäänkö niitäkin?

  VastaaPoista
 5. Tässä hieman (mustaakin) huumoria KT:lle piristykseksi:

  Kirjallisuuden kannustuspalkinto annetaan toimittaja Annamari Sipilälle

  Toimittaja Annamari Sipilä on Helsingin Sanomien ulkomaan kirjeenvaihtaja, jonka nykyinen asemapaikka on Bryssel. Sipilä on oivaltava uutistoimittaja, joka tarttuu rohkeasti eri alojen aiheisiin ja tuo raikkaita näkökulmia jo aiemminkin esillä olleisiin puheenaiheisiin. Hän punnitsee aiheitaan monipuolisesti ja usein myös yllättävistä näkökulmista. Sipilä käyttää osuvasti ja tyylikkäästi uutisjuttujen kommentoinnissa ja kolumneissaan niin huumoria kuin satiiriakin. Hän haastaa yllättäen lukijansa miettimään piintyneitä asenteita ja ennakkoluuloja sekä kannustaa yhtäältä tiukasti mutta samalla myös kepeästi ottamaan kantaa.

  Pyydän, että Te toimittaja Annamari Sipilä otatte vastaan Alfred Kordelinin säätiön palkinnon kannustuksena korkeatasoiseen uutisointiin.

  VastaaPoista
 6. "Entäs ei-muslimien oikeudet? Pimitetäänkö niitäkin?"

  Kyllä pimitetään. Lue Totuudesta ja katso, miten paljon siellä on raportteja islamilaisissa maissa olevien vähemmistöjen kohtelusta.

  "Sipilä käyttää osuvasti ja tyylikkäästi uutisjuttujen kommentoinnissa ja kolumneissaan niin huumoria kuin satiiriakin."

  Todellisuus on nykyisin niin absurdia, ettei sitä voi parodioida. Oliko tuo viimeisin Sipilän pläjäys huumoria vai satiiria vai molempia?

  Juttujen informaatioarvolla ei ilmeisesti enää ole merkitystä.

  VastaaPoista
 7. "oivaltava, rohkea, raikas, punnitseva, tyylikäs, osuva, kepeä, yllättävä, ennakkoluuloton, humoristinen, satiirikko ja pyyteetön".

  Olipas siinä mainesanoja kerrakseen yhdelle ihmiselle! Kyllä noilla ominaisuuksilla luulisikin palkinnon ansaitsevan. Harmi vaan, että meillä luetaan punamustien lasien kanssa Anskun kirjoituksia. Pitänee opetella lukemaan uudestaan, kun minulla on aivan väärä kuva Totuuden tyylistä. Totuuden tyylilaji onkin tsunamismin sijaan tsurnalismi. Hakematta mieleen nousee, että mielipiteiden fuengirolassa totuuden humalaiset tsurnalistit ajelevat henkisillä citymaastureillaan päin lentomatkailijoiden linja-autoja.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!