torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Kokoomus, rasistit ja homopedofiilit

Totuuden NJET-liite jatkaa lahjomattomasti linjallaan vaikka Reetta siirtyikin muihin tehtäviin. Konservatiivisempien (ja Totuutta tilaamattomien) lukijoidensa iloksi Pikkupojalla on ilo paljastaa NJET-liitteen uudet, suorastaan yllättävät sarjakuvahahmot: hai ja peruna. Ensinmainitusta (jota ei pidä sekoittaa Kimmo Oksaseen) kerrotaan seuraavaa:
Jyrki Nissinen, 25, opiskelee Turun taideakatemiassa ja on valloittanut Suomen sarjakuvapiirit absurdin räävittömillä sarjiksillaan. Nyt-liitteen stripeissä seikkailee Auttajahai - konservatiivisen moraalin sanansaattaja.

"Mä yritin tehdä siitä mahdollisimman inhottavan hahmon. Ajattelin asioita, jotka inhottavat itseäni, ja laitoin sitten Auttajahain tekemään niitä", Nissinen sanoo.

Auttajahai muun estää alaikäisten kaljanhakureissut ja kieltää rannalla muhinoivilta nuorilta esiaviollisen seksin.
Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, tässä esimakua tulevasta:

Perunan takana on puolestaan kolmannen sijan Vasemmistonuorten katutaidekilpailussa voittanut Aiju Salminen, jonka potaateista paljastetaan oleellisin:
"Potaatit-sarjakuva kertoo suomalaisuudesta. Ne potaatit on suomalaisia ja hedelmät ulkomaalaisia. Itsekin tunnen olevani vähän sellainen peruna kun menen ulkomaille. Ulkomaalaiset on aika erilaisia, itse taas jurotan potaattina jossain nurkassa", Salminen kuvailee.

8 kommenttia:

 1. Ei tuollaista voi ollakaan. Sanomatalo on todellakin vallankumouksen tarpeessa.

  Kuukausiliitteen "Pääkaupunki"-sarjakuva saanee jossain vaiheessa arvoisensa jatkajan.

  VastaaPoista
 2. En siis oikeasti tiedä missä ollaan menossa (toimittajien ja vasemmistoaktivistien jutut kun ovat sittenkin aivan toisarvoisia tieteen, historian ja elämän näkövinkkelistä), mutta omien silmieni ja tässäkin (ansiokkaassa) blogissa käsiteltyjen juttujen perusteella vaikuttaisi siltä, että Sanomakonserni on julistamassa täysimittaista sotaa kansanvaltaa ja oikeusvaltiota vastaan.

  Eikö Erkolla ole tarpeeksi rahaa, vai onko kyseessä paikallinen sovellus "fair and balanced"-mallin mukaisesta viestinnästä?

  Mielestäni on melko oudoksuttavaa, että kaikkein vähiten näkemystä ja osaamista omaavat näyttävät saavan yhä enemmän tilaa ja esiintymisaikaa älyvapaalle masturboinnilleen Sanomakonsernin medioissa.

  Kommunistien ja sosialistien näkövinkkelistä oikeusjärjestys ja perustavaa laatua olevat ihmisoikeudet ovat toki kovin taantumuksellisia konstruktioita, joten ehkä kaunaisen ja kateellisen mielenlaadun omaavien ihmisten eittämättömän paratiisin lunastaminen maan päälle vaatiikin sitten em. sivistyneen yhteiskunnan peruspuitteiden halveksuntaa entistä päättäväisemmällä otteella?

  Onko jopa niinkin, että joka viikolle täytyy tästä suuntauksesta saada ihan uusia "asiajournalismin" merkkipaaluja Sanomakonsernin medioihin, tapaus Kanervan ja Eduskunnan miessovinistien eliminoinnin jatkeeksi.

  No jo on ajat.

  P.S Isäni perui tänään Hesarin tilauksen, vaikkei välttämättä nyt ihan niistä syistä, joista itse sen olen tehnyt jo aikapäiviä sitten. Joka tapauksessa vastuullinen ympäristöteko parhaasta päästä!

  VastaaPoista
 3. sami holmstrom11/4/08 08:39

  Kokoomus on lähiaikoijen valossa muuttunut sosialistipuolueeksi joten sitä sietääkin pilkata. Kokoomusnuorten foorumi muuten on aktiivikirjoittaien osalta halla-aholaista/sisulaista kamaa, joten ei tuo vertaus (rasistit ry) nyt ihan niin kauas mene. Eli oikeastaan tuo oli jollain kierolla tavalla ihan hauska.

  Matt Stonen lausahdus on ihan hyvä tähän kohtaan: “I hate conservatives, but I really fucking hate liberals”

  VastaaPoista
 4. Sami: Samaa mieltä sekoomuksen tilasta, mutta eikö olisi syytä pilkata ihan aiheesta? En muista tavanneeni kunnon kokoomuslaista arvokonservatiivia pariin kymmeneen vuoteen. Tässä maassa perinteiset arvoänkyrät ovat muutenkin niin marginaalissa (muutama taitaa vaikuttaa lähinnä kristillisissä), että kyseinen laji olisi kohta jo syytä julistaa uhanalaisten listalle ;) Vaikka henkilökohtaisesti minun on helppo yhtyä joltain osin Nissisen punk-henkiseen maailmaan, niin lähinnä tässä ärsyttää tuo Totuuden tekopyhyys: tietty poliittinen (erittäin pieni) vähemmistö katsotaan legimiteetiksi pilkan kohteeksi kun samaan aikaan julistetaan sanomaa ettei ketään saa loukata ja suojellaan omia intressiryhmiä viimeiseen asti.

  Tuo lainaamani sarjakuva ei naurata, koska se ei osu/se ei ole kekseliäs: kokoomusnuorissa tuskin on sen enempää rasisteja tai homopedofiilejä kuin vaikka ViNOlaisissa. Viimeaikaisten tapahtumien valossa moraalista tekopyhyyttä löytynee sekoomuksesta jopa vähemmän kuin laitavasemmistosta: Tavja hörisee jotain "säällisestä käytöksestä" ja Perinneyhdistyksen ehdokaslistalle ei pääse parin fistauskuvan takia.

  Todellista hyvää poliittista sarjakuvaa olisi sellainen, jossa olisi edes totuuden siemen ja pilkan kohde olisi vähän isompi. Koskakohan NJET alkaa painaa sarjakuvaa, jossa pilkataan vihervasemmistohippejä?

  Muuten, sinullakin tuntuu tuo rasisti-kirves heilahtavan kovin helposti. Muistan nähneeni kommenttejasi Vierakirjassa, oletko sinäkin nyt rasisti?

  VastaaPoista
 5. Tulipa vielä mieleen, että tuskinpa tuo "Auttaja hai" pelkästään "konservatiivisen moraalin kritiikkiin" jää. Kyllä odotettavissa on ihan "kokonaisvaltaista kapitalismikritiikkiä" kuten aamuinen aloitusstrippi antaa viitteitä.

  VastaaPoista
 6. No, sentään tuossa pelataan aika avoimin kortein. Jo haastiksen perusteella kyseessä on lähinnä jo valmiiksi samanmielisille tarkoitettu moraalinkohotusstrippi, jossa varjonyrkkeillään seinälle projisoituja Kaikkia Pahoja Asioita vastaan.

  Joskus ajattelin Hesarin olevan enemmänkin vallitsevan inertian ja ajan hengen mukana kallellaan tuonne, noh, paremman sanan puutteessa 'universalismin' suuntaan, mutta kyllä tuo alkaa yhä enemmän vaikuttaa varta vasten toimeenpannulta suunnanvalinnalta. Tampereen nuori voima näyttää tulleen jäädäkseen ja mediakentää Voimautuu vauhdilla.

  Optimisti sisälläni ajattelee, että tuollainen Auttajahai lähinnä yhtenäistää sen Hyvien Ihmisten kovan ytimen, kun monelle neutraalille tottumustilaajalle voi tulla vähän semmonen hämmentävä olo moisen lukemisesta.

  Kaveripiiristäni löytyy tosin lukuisia Marxinsiteeraajia, joille tuo voi resonoida juuri oikealla tavalla. Tuota Kokoomusnuorten mörkömäistä statusta ko. piireissä en ole vain ikinä oikein tajunnut mutta se nyt on joku juttu jota ilmeisesti kuuluu inhota. Tosin 50% kanssani enemmän tekemisissä olleista kokkarinuorista on kyllä ollut totaalimulkkuja, joskin ensisijaisesti luonteenpiirteidensä vuoksi :)

  Jos aika käy pitkäksi, kannattaa käydä vaikka kirjastossa lukemassa uuden Tiede-lehden vaivaannuttava, mutta takuuvarmasti Oikealla Asialla Olevien henkeä lujittava ILMASTONMUUTOS-artikkeli, jossa SKEPTIKKOJEN(hyi) saamaa SUHTEETTOMAN SUURTA(word) palstatilaa verrataan siihen, että lehdistön tulee tasapuolisuuden nimissä antaa näkyvyyttä myös niille, jotka väittävät kaksi plus kahden olevan viisi. Tämä lehdessä, joka on lanseerannut sähkeuutisiin oman ILMASTONMUUTOSkategorian ja jossa on viimeisen 4-5 numeron aikana ollut pari varsin selvän puolen debaatissa ottanutta pääartikkelia ('top10 skeptikoille jauhot suuhun -argumentit' ja joku toinen).

  En minä oikein tiedä mitä tästä pitäisi enää ajatella. Tuntuu ettei mikään asia ole enää vain asia vaan kaikessa on joku puoli valittavaksi ja nämä näkemykset näyttävät klusteroituvan kahteen pääleiriin. Hain ja 2+2=4:n edustama pääleiri näyttää olevan julkisessa diskurssissa se default-arvo, johon kaikki liukuu ajan myötä. Pitäkää tunkkinne, mulla on internet.

  VastaaPoista
 7. voukmn: Näyttääkö siltä että aika käy pitkäksi? ;)

  Puolueen median ilmastorintamalla on ollutkin varsin hiljaista lähiaikoina, lieneekö tällä mitään tekemistä asian kanssa. Tosin Totuuden johtava ilmastogoebbels Johanna Mannila ei osannut olla hiljaa nytkään (Boriksen vastine). Muuten, millainenhan itku tästä olisi tullut, jos pääskyset olisivatkin kuolleet lämpöön?

  Tiede-lehden selailun sijaan kannattaa lukaista esimerkiksi Lubosin uusin juttu (liittyen tähän).

  VastaaPoista
 8. Sami holmstrom11/4/08 17:35

  pikkupoika:
  Vaikka henkilökohtaisesti minun on helppo yhtyä joltain osin Nissisen punk-henkiseen maailmaan, niin lähinnä tässä ärsyttää tuo Totuuden tekopyhyys: tietty poliittinen (erittäin pieni) vähemmistö katsotaan legimiteetiksi pilkan kohteeksi kun samaan aikaan julistetaan sanomaa ettei ketään saa loukata ja suojellaan omia intressiryhmiä viimeiseen asti.

  Tuosta kyllä samaa mieltä.

  Tuo lainaamani sarjakuva ei naurata, koska se ei osu/se ei ole kekseliäs: kokoomusnuorissa tuskin on sen enempää rasisteja tai homopedofiilejä kuin vaikka ViNOlaisissa. Viimeaikaisten tapahtumien valossa moraalista tekopyhyyttä löytynee sekoomuksesta jopa vähemmän kuin laitavasemmistosta: Tavja hörisee jotain "säällisestä käytöksestä" ja Perinneyhdistyksen ehdokaslistalle ei pääse parin fistauskuvan takia.

  Sen verran vedän sanojani takaisin, että jos tuo homopedofiilijuttu olisi jätetty pois niin homma olisi ollut parempi. No joo, en tiedä onko kokoomusnuorissa rasisteja vai, mutta ko. porukan foorumilla on kyllä välillä sellaista juttua, jota löytyy yleensä sisun palstalla. En nyt mielipidettäni ihan takataskusta revi kun olen kokkarien foorumia kuitenkin jokusen vuoden säännöllisesti lukenut. Sinänsä hauskaa, että viime vaalien aikana ko. foorumilla porukka oli innokkaammin äänestämässä persuja (Halla-ahoa ja Lahtista) kuin kokoomuslaisia.

  Todellista hyvää poliittista sarjakuvaa olisi sellainen, jossa olisi edes totuuden siemen ja pilkan kohde olisi vähän isompi. Koskakohan NJET alkaa painaa sarjakuvaa, jossa pilkataan vihervasemmistohippejä?

  Tätä tietenkin odotan, mutta kun en lehteä seuraa muuten kuin ansiokkaan blogisi kautta niin oikeastaan ihan sama mitä paskaa painavat. Harmi vaan, että se paska, mitä hörhöt painavat on monelle Jumalan Sanaa.

  Muuten, sinullakin tuntuu tuo rasisti-kirves heilahtavan kovin helposti. Muistan nähneeni kommenttejasi Vierakirjassa, oletko sinäkin nyt rasisti?

  Minua on kutsuttu rasistiksi niin kauan kuin muistan. Eipä sillä termillä ole meikäläiseen juuri minkäänlaista vaikutusta. Esimieheni muistaakseni kutsui minua lahtariksi kun kerroin libertaristisista näkemyksistäni. Viittasin lähinnä tuon sarjakuvan rasistit ry:llä sisun foorumiin, jossa nyt ihan oikeasti on kyllä näitä natsijuttuja. En siis tarkoita rasismilla mitään pummien maahantulon rajoittamista vaan ihan muun sfäärin juttuja.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!