perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Kaikissa sateenkaaren väreissä

Tänään Totuuden aina virkistävä Radio Jerevan valitsi Amerikalle presidenttiä. Neljäkymmentä (51%) on Psychon tukemana siirtynyt Obaman leiriin, 18 (23%) sinnittelee yhä Hillaryn helmoissa ja 17 (22%) ei osannut painaa nappia. Monenkirjavasti koko Puolueen parhaimmistoa edustavista ei luonnollisestikaan löytynyt yhtään Huckabeen kannattajaa, eikä Paul ollut edes ehdokkaana. Kerettiläisiä löytyi silti kolme (4%).
Republikaani John McCainin valintaa toivoivat Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen, historioitsija Markku Ruotsila ja kolmas raadin jäsen, joka ei halua nimeään tässä yhteydessä julki.
Ei lisättävää.

9 kommenttia:

  1. HS kyselee vääriltä ihmisiltä. Itse olisi reilusti vastannut, että kannatan Hillary Clintonia koska Ann Coulter käskee ;)

    VastaaPoista
  2. Johon Totuuden penaali olisi tokaissut: hienoa, mutta kuka on Ann Coulter? ;)

    VastaaPoista
  3. Annin mukaan muuten enää itse jumalasta seuraava voi auttaa Hillarya:

    A few more primary wins and B. Hussein Obama will be able to light up a cigarette during a televised speech and still get the nomination. It looks like the only thing that can stop him now is an endorsement from Al Gore.

    :)

    VastaaPoista
  4. Kuinka naisen asemaa voidaan edistää, ellei sukupuolinäkökulmaa nimenomaan tärkeissä poliittisissa valinnoissa aseteta etusijalle?
    Niin kauan kuin Yhdysvaltain presidentiksi ei ole valittu naista, ei voida väittää, että se on mahdollista; juuri sen vuoksi tehtävään olisi valittava nainen.


    Hillary Clinton toisi vakautta. Osaavien luotettavien tukijoittensa kanssa, ja myös terveyspalvelut tavallisten köyhienkin ihmisten ulottuville, Kyllä hän laittaisi tuulemaan, suosikkiehdokkaani on rohkea ja älykäs Hillary.

    Alituinen aseiden kalistelu ja mustamaalaus vain lisää islamin kannattajia ja rahavirtaa terroristeille, sillä terrorismi on näköjään ainoa keino joka oikeasti pystyy haavoittamaan Yhdysvaltoja. Varsinaisessa sodassa heille on vaikea köyhien maiden pärjätä, aseteknologia ei ole samalla tasolla. Saddamin kaataminen syöksi jo Irakin kurjuuteen, ja seuraavaksi aseet suunnataan naapurimaihin. Islamin uskonto tuntuu kuitenkin leviävän, halusimme sitä tai emme. Ilmeisesti se uskontona pystyy jotenkin vastaamaan ihmisten hätään tässä ajassa, antamaan ihmisille selkeän elämänmallin ja vastauksia turvattomuuden tunteisiin.

    Prosessissa ei todellakaan ole riittävästi tullut esiin se, että "rodut" ovat historiallisia ja sosiaalisia rakennelmia; ihmisryhmien välillä ei ole niin suuria eroja, että olisi rotu-termin käytölle olisi perusteita.

    [Obama] Ainoa joka voi vetää jenkit ylös siitä moraalisesta suosta johon he ovat uponneet. Jos häntä ei ammuta ennen valintaa.

    Vapaudenpatsas valvoo vapaiden markkinoiden arvoja, eikä presidentin nimellä, sukupuolella tai ihonvärillä ole perusasetelman kannalta merkitystä.

    Amerikkalaiset saattavat valita kenet tahansa; huonoa presidenttiä johtavat sitten muut, hyvä presidentti tapetaan.

    Kun Yhdysvaltain presidentillä on niin paljon toimivaltaa myös maailman muun väestön asioihin, pitäisiköhän meillä kaikilla muillakin eikä vain USA:n kansalaisilla olla jonkinlainen äänioikeus USA:n presidentinvaaleissa!

    VastaaPoista
  5. Kyllä tumma ihonväri on sittenkin positiivisempi asia kuin naissukupuoli. Harmi ettei ole mustaa naista ehdokkaana.

    VastaaPoista
  6. Haluisko Pikkupoika etsiä sen 9/1/08 Markku Ruotsilan kirjoituksen Totuuden sivuilta, jossa hän kirjoitti mm. seuraavaa:

    Suomalaiset tarkkailijat yli puolue- ja ideologisten rajojen ovat ihastuneet Hillary Clintoniin. Yksi toisensa jälkeen he vakuuttavat, kuinka varmaa on Hillary Clintonin nousu demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi ja kuinka tärkeää, toivottavaa ja koko maailmalle parhaaksi on hänen valintansa Yhdysvaltain presidentiksi. Clintonissa on niiden toivo, jotka haluavat Yhdysvaltain olevan Länsi-Eurooppa - liberaali sekulaarinen hyvinvointivaltio, joka pitää terrorismia pelkästään poliisitoimen ongelmana, päättää ulkopolitiikastaan YK:ssa, pitää ilmastonmuutosta aikamme suurimapana haasteena ja kieltäytyy turvautumasta aseeseen vierailla mailla.

    VastaaPoista
  7. KT taitaa tarkoittaa tätä 23.12.2007 ilmestynyttä kirjoitusta "Hillary Clintonin vaalivoittoon on turha asettaa suuria toiveita":

    Suomalaiset tarkkailijat yli puolue- ja ideologisten rajojen ovat ihastuneet yhdysvaltalaiseen senaattoriin, entisen presidentin puolisoon Hillary Clintoniin. Yksi toisensa jälkeen he vakuuttavat, kuinka varmaa on Hillary Clintonin nousu demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi ja kuinka tärkeää, toivottavaa ja koko maailmalle parhaaksi on hänen valintansa Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi.

    Hillary Clintonin avulla etsivät revanssia ne, jotka eivät vieläkään tajua, että amerikkalaisten enemmistö todellakin halusi George W. Bushin presidentikseen vuonna 2004.

    Clintonissa on niiden toivo, jotka haluavat Yhdysvaltain olevan kuin Länsi-Eurooppa – liberaali sekulaarinen hyvinvointivaltio, joka pitää terrorismia pelkästään poliisitoimen ongelmana, päättää ulkopolitiikastaan YK:ssa, pitää ilmaston lämpenemistä aikamme suurimpana haasteena ja kieltäytyy turvautumasta aseeseen vierailla mailla.

    Eurooppalaisten ei tulisi asettaa toiveitaan Clintonin vaalivoittoon. Ensinnäkin tuo vaalivoitto on hyvin epätodennäköinen. Mielipidetiedustelut ovat jo pitkään kertoneet, että puolet amerikkalaisista ei ikinä suostuisi äänestämään Hillary Clintonia. Varsinkin George Bushin voiton vuonna 2004 varmistanut kristillisesti uskovainen osa amerikkalaisista vihaa, inhoaa ja pelkää Clintonia yli kaiken ja tekee kaikkensa hänen kukistamisekseen.

    Clintonia tukee vain se itä- ja länsirannikon suurkaupunkien maallistunut liberaalinen väestö, johon kuuluvia Yhdysvaltain sydänmailla kutsutaan "euroroskaksi". Jo vuonna 1964 konservatiivisenaattori Barry Goldwater ehdotti maansa liberaalisten osien sahaamista irti muusta mantereesta, jotta ne voisivat lipua takaisin Eurooppaan, jota ne niin ihannoivat ja jonne ne oikeasti kuuluivat.

    Ketään ei valita Yhdysvaltain presidentiksi tämän liberaalivähemmistön äänillä, sillä siihen eivät kuulu edes kaikki Clintonin oman puolueen jäsenet.

    Clintonista muodostui sekulaaris-liberaalin Amerikan arkkityyppi jo 1970-luvulla, jolloin hän toimi erinäisten feministijärjestöjen lainopillisena neuvonantajana. Tuolloin hän sai päälleen maansa konservatiivisesti uskovaisen enemmistön lähtemättömän vihan.

    Kristillisen oikeiston mukaan Hillary Clinton on epä- ja antikristillinen, spiritistisistä istunnoista voimansa hakeva, noituuteen uskova lesbo, joka unelmoi oman maansa alistamisesta YK:lle ja muuttamisesta eurooppalaismalliseksi sosiaalidemokratiaksi.

    Näin ajattelevat eivät edusta mitään marginaalista ääriryhmää. Tätä mieltä ovat käytännöllisesti katsoen kaikki ne evankelisesti uskovat konservatiivit, joita Yhdysvalloissa on ainakin 80, mahdollisesti yli 100 miljoonaa – eli vähintään neljännes, ehkä yli puolet kaikista täysikäisistä amerikkalaisista. Juuri nämä ihmiset ovat kaikista äänestäjäryhmistä aktiivisimpia.

    Hillary Clintonista voi siis tulla presidentti vain, jos hän ensin voittaa oman puolueensa esivaalit (tämäkin alkaa näyttää yhä epätodennäköisemmältä) ja sitten saa vastaansa ehdokkaan, jota kristillinen oikeisto ei voi tukea. Clintonin voiton ehtona on, että puolet tavallisesti äänestävistä amerikkalaisista joko jää kotiin vaalipäivänä tai jakaa äänensä useiden eri vastaehdokkaiden kesken.

    Jos näin todella kävisi, ei presidentti Hillary Clinton suinkaan pystyisi tuottamaan sitä, mitä hänen suomalaiset ihailijansa odottavat. Häneen on liian kauan assosioitu kaikki se, mitä pidetään maan siveellisen taantumisen ja aineellisten ongelmien juurena.

    Clintonin presidenttikautta luonnehtisi lakkaamaton, jyrkkä ja alati radikalisoituva Yhdysvaltain kahtiajako, joka varsin pian lamauttaisi liittovaltion toiminnan, myrkyttäisi kaiken yhteiskuntakeskustelun ja estäisi Clintonin asialistan toimeenpanon. Kuten Bill Clintonin aikana, tämä kahtiajako saisi myös väkivaltaisia piirteitä.

    Esimakua päätöksenteon lamaantumisesta maailman ainoassa suurvallassa on saatu vuoden 2006 kongressivaalien jälkeen, kun demokraattienemmistöinen kongressi on kieltäytynyt yhteistyöstä presidentti Bushin kanssa. Hillary Clintonin valtakaudella vastapuoli ahdistaisi vihaamansa naisen nurkkaan ja pitäisi hänet siellä. Näin tapahtuisi varmasti, sillä asia on kirjaimellisesti kirkossa kuulutettu.

    VastaaPoista
  8. Jahas, Psycho ottaa kantaa huomisessa lehdessä McCainiin.

    Republikaanien presidenttiehdokkaaksi todennäköisesti nousevalle 71-vuotiaalle senaattori John McCainille matka esivaaleista presidentiksi voisi olla hieman jouhevampi, ellei hän olisi suututtanut puolueensa perustukijoita kampanjarahoituslailla. Tai verokonservatiiveja vastustamalla kahdesti presidentti George W. Bushin veronalennuksia.

    Hieno uusi sana: verokonservatiivi.

    VastaaPoista
  9. Verokonservatiivi on kai jonkinlainen käännös sanasta 'fiscal conservative'.

    Fiscal conservatism

    Mistään veropopulismista ei ole kyse, vaan kyllä "verokonservatiivit" kannattavat myös julkisten rahojen vastuullista käyttöä ja tarvittaessa myös veronkorotuksia julkisen velan välttämiseksi. Mitään suuria uusliberaalisaatanoita he eivät siis ole.

    Psycholta unohtui tuossa yksi syy konservatiiveille vastustaa McCainia. 71-vuotias senaattori on kannattanut armahdusta laittomille siirtolaisille.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!