perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Voiko puheenjohtajaa boikotoida?

Ikäviä uutisia Puolueelle (Lubosin kommentit):
Tšekin presidentti Vaclav Klaus on valittu toiselle viisivuotiskaudelle, parlamentin puhemies Miloslav Vlcek ilmoitti perjantaina.
---
Klaus tunnetaan kiivaana EU-kriitikkona, joka vastustaa Euroopan tiiviimpää yhdentymistä. Presidentti pääsee esittelemään kantojaan EU-johtajille ensi vuoden alussa, jolloin unionin kiertävä puheenjohtajuus siirtyy Tšekille.
Klaus tunnettaneen Totuuden ulkopuolella muistakin asioista. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan vuoden 2009 alkupuoliskoa.

1 kommentti:

  1. Kyllä eurosossut keksivät jonkun keinon boikotoida Klasua, onnistuihan Jörg Haiderkin eristämään Itävallan. Aamulla nousi taas Jörg otsaan kun luin Totuuden pääkirjoitusta ruotsinkielen tärkeydestä ylioppilaille, joista joka kolmas jättää sen kirjoittamatta.

    Mielenkiintoista olisi tietää ainakin seuraavat asiat niistä, jotka eivät kirjoita ruotsia:
    1. Asuinpaikka (ruotsink. väestön osuus)
    2. Opiskelupaikka lukion jälkeen (tekninen vai humaani)
    3. Työpaikka (julkinen vai yksityinen)
    4. Mediaanikeskiarvo verrattuna ruotsin kirjoittaviin
    5. Ansiot kymmenen vuoden kuluttua kirjoittamisesta.

    Ruotsin kirjoittamisesta yo-kokeissa pitäisi siis Totuuden mielestä palkita työelämässä ylimääräisellä palkankorotuksella. Ylimääräistä korotusta on turha vaatia yksityisellä puolella, jos työnantaja ei tarvitse ruotsia, ja jos taas tarvitsee, työnantaja ei palkkaa ruotsia osaamatonta. Näin ollen Totuuden esitys viittaa vahvasti julkisen sektorin työehtoihin tarvittavaan muutokseen.

    Kun lukio-oppilaista, yliopisto-opiskelijoista ja julkisen sektorin työntekijöistä valtaosa on sukupuoleltaan kauniimpia, saa Totuuden vaatimus taas selkeän merkityksen. Ruotsin osaamisen hyöty julkisella sektorilla on ainoastaan suorassa asiakaspalvelutehtävässä olevilla, joista vähintään 2/3 on naisia.

    Turhaa lienee huudella sen perään, että matemaattisten aineiden hallitseminen toisi palkankorotusta julkisella sektorilla tai sellaista edes vaadittaisiin virkasuhteessa olevalta.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!