keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Viilenee...


Luboš kommentoi:
Nature is capable to do such things in an elegant way - without paying tens of trillions of dollars, without introducing a new totalitarian ideology, without scaring children, without elevating stomachs in the movie theaters, and without awarding a Nobel peace prize to an annoying, fat, and power-thirsty crank.
[Lisäys: Havainnollisempi graafi asiasta. ]

3 kommenttia:

 1. Tältä ilmatieteenlaitoksen sivulta http://www.fmi.fi/tutkimus_ilmasto/ilmasto_35.html näkee että Suomen vuosikeskilämpötila oli 30-luvulla korkeampi kuin nykyään. Se on erityisen selvää Sodankylän osalta. Jyväskylän mittausaseman viereen on tullut 30-luvun jälkeen 60m x 2600m asfalttikenttä (kiitorata) joten sen nykyista mittaustulosta tulisi säätää alaspäin. Helsingin osalta kaupungistumisen vaikutusta yritetään hiukan selittää mutta sen vaikutusta vähätellään. Miksi muuten kaupungistumisen vaikutus nykyään olisi pienempi kuin 50-luvulla.

  Sivulta www.surfacestations.org näkee kuinka surkeilla mittareilla hommaa hoidetaan USA:ssa.

  Eli kyllä suurin ilmastonmuutos on kyseessä tiedotusilmastossa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tuo poistettu kommentti on minun. Tarkoituksena oli kertoa, että HS on taas tilannut gallupin, jossa 69 prosenttia ihmisistä on valmis vähentämään autoilua ilmastomuutoksen torjumiseksi.

  Kyllä Puolue tietää, mitä kansa ajattelee, yleensä jo etukäteen.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!