tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Mirka, se oli vitsi, vitsi!

Puolueen perinneseuran Mirka Muukkonen:
No johan on aikoihin eletty! Tämä on ehdotus, jonka demarien kansanedustaja Erkki Tuomioja teki demarienensimmäisessä puheenjohtajapaneelissa. Tuomiojan mielestä bensan kulutukselle pitäisi asetta kattoraja ja bensan myyntiä tulisi alkaa säännöstellä. Kansalaisilla olisi oikeus ostaa vain tietty määrä bensiiniä ja osto-oikeutta voisi myydä eteenpäin. Demarit alkavat tosissaan mennä (ainakin sanoissa) vasemmalta vihreiden ohi ja lujaa ympäristöasioissa.
---
Tuomiojan ehdotus kaivannee vielä hieman hiomista, mutta onhan todella ilahduttavaa huomata demarien vihertyminen. Vielä kun nämä kauniit utopiat saataisiin tuotua edes piirunverran käytäntöön.
Mirka, etkö sinä huumoria ymmärrä? Erkin ehdotus oli pelkkä ajatusleikki, vitsi, kuten apuun rientänyt Totuus kertoo. Missään tapauksessa ehdotuksessa ei ainakaan ollut kyse Mirkan kaipaamasta kommunismista kuten Tasavallan wanna-be-al-Gore selventää.
Tuomioja huomautti jo vuonna 1992 hahmotelleensa julkisesti erilaisia malleja hiilidioksidipäästöjen hillintään.

"Vaihtoehdot olivat säännöstely, verotus tai kiintiöt", hän kertaa.

Tuomiojan mielestä markkinamekanismin "surullisimpia väärinymmärtäjiä" ovat ne, jotka pitävät sitä kommunismina.
On se kumma, että joillakin väärinymmärtäjillä tulee säännöstelystä, verotuksesta ja kiintiöistä mieleen kommunismi. Ihme porukkaa.

2 kommenttia:

 1. Mitenkä onkin, että jokaiseen ilmastonmuutosta vastustavaan ehdotukseen liittyy merkittävä tulonjaollinen mekanismi.

  voin autottomana sitten myydä bensakiintiön poies ja ostaa rahalla kivihiiltä poltettavaksi tai metsää maata josta hakkaan metsän polttopuiksi ja suolaan maan ettei mikään enää kasva.

  no ei. Tyydyn lentolippuihin.

  oikeasti paras ratkaisu on happikiintiö. Nykyään ei nimittäin oteta huomioon lemmikkikoiran hapenkulutusta eli hiilidioksidituotantoa.

  VastaaPoista
 2. Aamun selluloosassa oli sivulla A8 lähes huomaamaton uutinen, jossa tälläkin sivulla visiteeranneen Tuukka Simosen (ns. honda-crv-miehen) kokema ilkivalta noteerataan:

  Citymaastureiden renkaidentyhjennys ilmastonsuojelun nimissä ei ole saanut jatkoa. Turun rikospoliisille ilmoitettiin kaksi viikkoa sitten viiden maasturin renkaiden tyhjentämisestä. Tekijät kutsuivat itseään "asvalttiviidakon intiaaneiksi". Tapauksia ei ole tullut ilmi enempää, eikä renkaiden tyhjentäjistä ole tietoa. Poliisi arvioi että teot vaikuttavat lähinnä pikkupoikien hupailulta kuin aktivismirikokselta.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!