maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Suuri järkytys

Maanantain paperiTotuus kertoi lainaten Puolueen luotettavia lähteitä:
Chávez voittamassa kansanäänestyksen

Venezuelan presidentti Hugo Chávez näytti ensimmäisten ovensuukyselyjen mukaan voittavan kansanäänestyksen, jossa päätettiin hänen valtaoikeuksiensa merkittävästä lisäämisestä. Kyselyiden tuloksesta kertoivat hallituslähteet. Niiden mukaan Chávez olisi voittamassa 6-8 prosenttiyksiköllä.
Selvää pässinlihaa, Totuudessa todettiin, olihan tulos näyttänyt tältä kaikissa luotettavissa kyselyissäkin (Puolueen rehelliset gallupit merkitty numerolla 5): Sitten tapahtui jotakin käsittämätöntä. Ensin viideltä aamulla:
Chavez voittamassa niukasti kansanäänestyksen

Venezuelassa presidentti Hugo Chavez on voittamassa niukasti kansanäänestyksen valtaoikeuksiensa lisäämisestä. Ovensuukyselyjen mukaan Chavezin ehdottamat perustuslain muutokset on hyväksytty neljän prosenttiyksikön marginaalilla.

Ja sitten todellinen pommi puolilta päivin:
Venezuelan Chavez hävisi kansanäänestyksen

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on hävinnyt kansanäänestyksen valtaoikeuksiensa laajentamisesta.

Tulos oli erittäin tiukka, sillä virallisten tulosten mukaan valtaoikeuksien laajentamista kannatti 49 prosenttia ja vastusti 51 prosenttia äänestäneistä. Äänestysaktiivisuus oli vain 56 prosenttia.
Miten tämä on mahdollista? Toki äänestysaktiivisuus on aina alhainen kun Puolue häviää mutta kuitenkin? Ehkä joku huijasi sittenkin?

Puolueen hyväksymättömiä ajatuksia Venezuelasta voi lukea Caracas Chroniclesta.

5 kommenttia:

 1. Nonnih, ilmastonmuutos on ottanut uuden aluevaltauksen. Rakkaan velipuolemme Ruåtsin puolustusselonteossa vakavimpana uhkana kuningaskunnalle pidetään muuttuvaa ilmastoa.

  Nopeasti tarttis jonkun käydä myymässä kumisaappaita ja lämpöhuopia pitkin poikin ruottinmaata ennen kuin on myöhäistä. Maksuksi kävisi varmaan sukellusveneet ja lentokoneet.

  Kummastuttaa kuinka Tarja ja Erkki suhtautuvat tähän päätökseen. Toisaalta Venäjän kehitystä ei sovi nähdä virallisesti uhkana, mutta puolustuskykyä ei tietenkään voida enempää alentaa. Toisaalta aatetoverit riekkuvat sureen ääneen puolustusbudjetin uudelleen kohdentamista uusiutuviin energianlähteisiin. Kas, oivaa teatteria tiedossa!

  VastaaPoista
 2. Pikkupojalle juttuvinkki: Katso, miten Puolueen media spinnaa kansalaisten keskuudessa tehtyä mielipidetutkimusta ja yrittää esittää, kuinka kansalaiset ovat yhtenä rintamana Puolueen arvojen takana. Tämä on paljon oksettavampaa kuin Chavez-touhu.

  VastaaPoista
 3. Ihan varmasti tullaan väittämään että kyseessä on vaalipetos jonka takana ovat oikeisto, monikansalliset yhtiöt ja tottakai eräs valtio jota tulee haukkua vähintään kerran päivässä.

  VastaaPoista
 4. " valtio jota tulee haukkua vähintään kerran päivässä."

  Psycho tekee tässä suhteessa hyvää työtä. Nyt HS:n sivuilla kerrotaan, kuinka (vasemmistolainen) ihmisoikeusaktivisti Martin Scheinin menee Guantanamon vankileirille YK:n ihmisoikeusneuvoston edustajana. Psychohan on siellä jo käynyt.

  VastaaPoista
 5. (vasemmistolainen) ihmisoikeusaktivisti Martin Scheinin

  Juu, sanottakoon tarkennoksena blogin nuoremmille lukijoille (kun Totuus yms. ei luonnollisestikaan taustoita näitä juttujaan), että Scheinin on ihan rehellinen ns. enemmistökommunisti, ja ehti olla mukana jo 70-luvun opiskelijakahinoissa. Taattua Puolueen tavaraa siis.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!