maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Satunnaisotos

Totuuden kaupunkipenaali Jorma Erkkilä demonstroi tänään Puolueen näköradion tunnetuksi tekemää Puolueen virallista satunnaisotantaa. Artikkelissaan Kokoomuksen voitto ilahdutti ja tyrmistytti Pääkaupunkiseudulla Jorma selvittää satunnaisesti valittujen keskivertokansalaisten vaalituntoja.

Aivan aluksi Jorma on suunnannut, varmasti kovasti jännittäen mitä tuleman pitää, kohti Aker Yardsin telakkaa. Kolmen satunnaisesti valitun vastaantulijan tuntojen jälkeen Kampin palvelukeskuksessa tavattu ilmiselvä outlier ohitetaan pikaiseen ja Jorma lähtee selvittämään espoolaisten tunnelmia. Edustajaksi tulee valituksi, aivan sattumalta tottakai, Näköradion kollega.
Espoon Tapiolan liikekeskuksessa asioinut Lilli Loiri-Seppä oli tyrmistynyt kokoomuksen menestyksestä. Hän pelkää, että entistä kovemmat arvot pääsevät pinnalle yhteiskunnassa.

"Toivoin, että vihreät olisivat räjäyttäneet pankin, kun viime aikoina on puhuttu paljon ilmastonmuutoksesta. Saivathan he yhden paikan lisää, mutta se on aika vähäinen voitto."
Jorman kierros päättyy Malmille, josta satunnaisotannan hengessä valitaan kaksi tyypillistä kahvittelijaa.
Malmin ostoskeskuksessa kahvilla istuneet Khalid Salmi ja Boubker Boutnine toivoivat, että ensimmäinen maahanmuuttaja olisi päässyt eduskuntaan. Salmi kertoi äänestäneensä somalialaistaustaista ehdokasta, koska uskoo, että tämä pystyisi ajamaan kaikkien maahanmuuttajien etuja.

Boutnine ei äänestänyt, koska hän ei usko, että siten voisi vaikuttaa maan asioihin. "Suomi on edelleen hyvin rasistinen maa. Sen osoitti Tony Halmeen suuri äänimäärä edellisissä vaaleissa, eikä näy mitään merkkejä tilanteen paranemisesta."
Kas näin, kierros on tehty ja pääkaupunkiseutulaisten vaalinjälkeistunnelmat kattavasti kartoitettu.

2 kommenttia:

 1. Maanantain kalevassa oli artikkeli saksan (maahanmuuttajaenemmistöisistä)kouluista, joissa väkivalta on räjähtänyt käsistä. Ja syyksi epäillään..

  Aivan oikein. Tietokonepelejä ja TV-väkivaltaa. Eli kalevan(kin) uutisointi alkaa jo hipoa parodian rajoja.

  VastaaPoista
 2. Tänään alkoi jo oikein kylmätä, kun Matti Kuronen, tuo kruunaamaton EU:n Kuningas ja kaikkien sarvipäiden (vai saivareiden?) isähahmo, vihjaisi ottavansa cronbergiliaiset mukaan hallitukseen. Nyt tulee kalliiksi tämä touhu. Luultavasti olisi halvempaa kerätä kolehti ja lähettää Pikkupojan ehdotuksen mukaisesti se porukka Tsekkiin, koska iso lasku tästä vielä tulee.

  Jäin kyllä miettimään miksi Matti "billclinton" Kuronen veikkasi vaikeita hallitusneuvotteluita. Eipä vaalikeskusteluissa tuntunut olevan niin mitään eroa kenenkään mielipiteessä. Mistä se vaikeus tuli tähän hätään? Ehkä Pikkupojalla on ovi raollaan vallan kammareihin?

  (Alkaa vissii nupissa viiraamaan, kun tarvin 5 - siis viisi - yritystä ennen kuin vahvistuskoodi meni oikein)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!