keskiviikkona, joulukuuta 05, 2007

Periaatekysymys

Aiemmin ajateltua koko perheelle siellä jollakin Thaimaan saarella.

Reetta:
Voisko kaikilla ihmisillä olla oma kiintiö päästöjä, ja jos kuluttaa yli sen, pitäis ostaa päästökaupasta lisää saastutusoikeutta. Tasaisiko se samalla elintasoeroja, kun länsimaiset ostais köyhemmiltä päästöpörssissä pisteitä just ennen joulua?
Reetta:
Lisäksi pitäisi - uskon tähän enemmän - tehdä lentämisestä niin kallista, että se kompensoisi päästönsä ilman että se kompensointi/lentämättä jättäminen jää meidän kuluttajien hurskauden varaan.
Reetta:
Tämä on periaatekysymys. Henkilökohtainen on ilmastopoliittista.
Reetta::
Haluaisin vastustaa ydinvoimaa pontevammin kuin osaan. Oikeastaan minulla on vain yksi argumentti [Pikkupojan lisäys: on sinulla toinenkin]: vaikka ydinvoima olisi puhdasta ja turvallista, sen lisääminen ei ratkaise varsinaista ilmastopoliittista ongelmaa. Lisäydinvoima ei kannusta ketään siihen suuntaan, että energiantarpeen kasvun tyydyttämisen sijaan keskityttäisiin VÄHENTÄMÄÄN radikaalisti energiantarvetta. Suomeksi: lakattaisiin kuluttamasta nykytahdilla. Selkosuomeksi: lakattaisiin kuluttamasta tahdilla, joka tuhoaa maapallon.

Kannatan suomalaisen korkeita veroja, koska en ole riittävän hyvä ihminen. En kuitenkaan antaisi omistani niille, jotka tarvitsevat, jos ei olisi pakko. Parempi, että valtio tekee sen väkisin joka kuukausi. Jos yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta pitäisi jakaa omatoimisesti, keksisin kaikenmaailman tekosyitä, miksi juuri tässä kuussa pidän kaiken itse.

Samasta syystä haluaisin, että joku pakottaisi meidät säästämään energiaa. Itse vain näpertelemme maitopurkkien kierrätyksen ja valojen sammuttelun kanssa, ja hetken päästä jo yksityisautoilemme, lentelemme pitkin maailmaa ja aloitamme aamun laittamalla päälle kaksitoista sähkölaitetta. Tarvitaan valtiollinen Linkola joka kotiin!
Reetta Räty, jos sovitaan että se valtiollinen Linkola tulee vain teidän kotiinne, niin Pikkupoika lupaa olla nimittelemättä sinua sillä Goreakin kuvaavalla t-alkuisella yhdyssanalla, jookos?

[Lisäys 10.12.: Länsimainen perhe Thaimaassa on kotiutunut erinomaisesti pikku saarelle. Lähes koskemattomassa paratiisissa palvelu pelaa lähes kaikin herkuin, mutta murhetta aiheuttaa kun ei ole kunnon laajakaistaa ... on ne vaan takapajuisia!]

9 kommenttia:

 1. meeameekkumi6/12/07 00:05

  Eiköhän tuo kunnallinen Linkola jo käynyt eräässä koulussa väestönharvenuksessa.

  Toivotaan sinne Thaimaan saarille tsunamiharvennusta, niin kuluttava kuluttajamäärä vähenee samanaikaisesti matkailuhaittojen vähenemisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Oivallinen yhteenveto, pikkumies! Varmaan kohta Puolueen eliitti keksii jonkun keinon, jolla he selittelevät parhain päin lentomatkansa. Koska Puolue aina niin sujuvasti käyttää yhteismitattomia mittareita, niin oletan että tässä nimenomaisessa tapauksessa lentomatkailun eduksi lasketaan suhteelliset päästöt (päästöt/matkayksikkö) eikä kokonaispäästöt (päästöt/aikayksikkö). Ja kas, lentäminen on synnitöntä! Ihminen on kuilu - pyörryttää kun sinne katsoo.

  Mutta aamun hervottomin hetki oli kuvaus Olof Palmen toikkaroinnista Tukholman seksimarkkinoilla. Hauskempaa kuin itse tarina oli se, että juuri Pravda kaikista maailman lehdistä vinoili kuningaskunnan mediasta, jolla oli vaikeuksia uutisoida tapaus.

  Niin, että Reettahan vain toteuttaa Puolueen perinteisiä oppeja tavalla, jonka Societas Jesu-niminen järjestö teki tunnetuksi.

  VastaaPoista
 3. Reetta Räty lähtee perheineen lomalle Thaimaahan, vaikka hän on leimautunut ilmastouskovaiseksi. Mikä tekopyhyys!

  Itse en ole kertaakaan käynyt Kaukoidässä perheen kanssa lomalla, vaikka olen kapitalismin kannattaja ja konservatiivi. Olen käynyt Kaukoidässä ainoastaan yksin työmatkalla, mikä sekin on suuri synti.

  Reetta Räty on tekopyhä hurskastelija.

  VastaaPoista
 4. KT: Repesin hervottomaan nauruun lukiessani Kalle Koposen "Poimintaa" otsakkeella Korvia huumaava hiljaisuus. Laitetaan se tänne muidenkin ihasteltavaksi:

  Monetkaan ruotsalaiset tiedotusvälineet eivät keskiviikkona pitkään aikaan julkistaneet verkkosivuillaan tietoa, jonka mukaan entinen lapsiprostituoitu Eva Bengtsson sanoi myös edesmenneen pääministeri Olof Palmen olleen hänen asiakkaansa. Ruotsin radiouutisissa ei myöskään mainittu Palmen nimeä.

  Vasta illan suussa uutistoimisto TT lähetti asiakkailleen tiedotteen, että se aikoo julkaista nimen. Asiakkaille tarjottiin myös versiota, josta nimet on poistettu.

  Useimmissa tiedotusvälineissä mainittiin nimeltä vain poliitikkoja, jotka ovat aiemminkin olleet esille skandaalin yhteydessä. Monet tyytyivät pitikin [sic!] päivää myös toteamaan, että "useita johtavia poliitikkoja mainittiin".

  Palmen nimi tuli esiin lehdistötilaisuudessa, kun parituksesta tuomitun sisko kertoi kirjallisessa lausunnossaan nähneensä Palmen ja Tage Erlanderin bordelliemännän asunnossa.

  Räjähtävää poliittista latausta sisältävä tieto näytti aluksi herättävän vaivautunutta hiljaisuutta.

  Helsingin Sanomat kysyi entiseltä lapsiprostituoidulta suoraan, oliko Palme hänen asiakkaansa. "Oli, kaksi kertaa, jos oikein muistan", Eva Bengtsson vastasi.

  VastaaPoista
 5. Vasarahammerin viettäessä itsenäisyyspäivää tällaisissa tunnelmissa, Totuuden kulttuuritoimitus ja Radio Jerevan herkmaneineen, patomäkineen ja lehtosineen tarjoaa tällaista. Käykää lukemassa mutta pitäkää oksennuspussi lähellä (täydelliset vastaukset täältä). Kun täällä käy minua huomattavasti paremmin tuota kulttuurielämää tuntevia (Adelphi, ho hoi), niin mikä v*t*n viisasteleva kusipää on tämä Tuomas Kyrö:

  Lumisodassa vuonna 1981 lausuin puistolalaisille, etten tulisi panemaan kurahousujani narikkaan ennen kuin nukkumaanmenoajat ja karkkipäivät olisivat vapaat. Vannoin tämän avainkaulapsiarmeijan nimissä luottaen sen näsäviisaisiin poikiin ja suorittaviin tyttöihin.

  Kaksikymmentäviisi vuotta ovat lähiöiden, rivi- ja omakotitaloalueiden asukit odottaneet tämän lupauksen täyttymistä. Lumisodan taistelijat, tietokonepöytien miehet, uraohjautuvat naiset! Uusi päivä on koittanut, kaikki on ollut vapaata. Asuntolainojen korko nousee, mutta ei haittaa. Suuri pudotus väikkyy edessämme maailmanhistoriallisten tapahtumien valtavassa vyöryssä.

  Lumisotilaat! Se kamara, jolla astutte, on ostamisen ja myymisen kyllästämää, epäpyhää maata. Meidän taloudelliset voittomme tulevat vapauttamaan kasvihuonekaasuja, meidän tekomme luovat Suomelle ja maailmalle suuren, lyhyen tulevaisuuden.

  VastaaPoista
 6. Tuomas Kyrö on kirjailija. Ohessa hänen Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005 olleen kirjansa "Liitto" arvostelu.

  Liitto

  VastaaPoista
 7. Tuomas Kyrö on myös kohtalaisen kehno pilapiirtäjä (piirtää mm. Voimaan ja Parnassoon) sekä entinen "kuulapäinen uusnatsi":

  http://www.parnasso.fi/index.php?itemid=356

  VastaaPoista
 8. Jaahas, siis yksi näitä lyhyen loikan ruskeasta punaiseen ottaneita. Asia selvä.

  VastaaPoista
 9. Tuo lyhyt loikka on todellakin lyhyt. Olen aiemmin lukenut paljon Neuvostoliiton historiaa käsitteleviä kirjoja. Nyt työn alla on Natsi-Saksaa käsittelevä kirja Third Reich in Power. Yhtäläisyydet eri totalitarismien välillä ovat ilmeisiä. Molemmat pyrkivät ottamaan Puolueen haltuun kaikki yhteiskunnan osa-alueet ja murskaamaan kaiken vastarinnan lähettämällä vastustajat vankileirille. Punainen versio kesti pitempään ja aiheutti näin enemmän vahinkoa.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!