perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Yksi räty = keskimääräinen saksalainen

Ei voi väittää ettei Totuus sivistäisi näin joulunkin aikoihin. Pari kuukautta sitten energia-asiantuntijana esiintynyt Merja Ojansivu valistaa meitä ilmastonmuutoksesta (sekä jälleen Keisarin kuningaskunnan edistyksellisyydestä) Välihuomio-palstan kolumnissa Lentäen lämpöön.
Myös huvikseen lentämisen mielekkyyden perään kysellään Ruotsissa suurempaan ääneen kuin meillä. Siis kuinka paljon hiilidioksidia päätyy ilmakehään, kun nelihenkinen perhe päättää lennähtää Suomesta Thaimaahan. Sinnehän pääsee tätä nykyä jo lähes yhtä halvalla kuin Kanarialle.

Oikea vastaus on, että suurin piirtein saman verran kuin keskimääräinen saksalainen tuottaa hiilidioksidia koko vuodessa. Määrä vastaa perheauton tauotonta tyhjäkäyttöä 158 vuorokautta.
Pikkupoika ristii nyt virallisesti kyseisen hiilidioksidimäärän yhdeksi rädyksi (rä), joka jakautuu sadaksi ojansivuksi (o) . Täysin kuvitteellinen esimerkki yksiköiden käytöstä:
Merja on keski-iän ylittänyt kulttuuria harrastava ruokakurittomuudesta kärsivä toimittaja. Hän kulkee työmatkansa ympäryskunnasta Lasitaloon aina julkisilla ja lajittelee jätteensä tarkasti YTV:n ohjeiden mukaan. Merja kuitenkin syö (myös lihaa heikkoina hetkinä) tuplasti yhden keskimääräisen saksalaisen verran, sekä käy miehensä työsuhdeautolla mökillä kotiseudullaan Keski-Suomessa lähes viikottain. Tämä nostaa hänen hiilidioksipäästönsä n. 1,5 kertaiseksi saksalaiseen verrattuna. Siis Merjan vuosittainen hiilidioksidijalanjälki on 1 rä 50 o.
[Lisäys 29.12.: Välihuomio-palsta on kovaa vauhtia nousemassa omiin svääreihinsä jopa Totuuden mittapuulla. Päivän pahkasiasta huomiosta vastaa NJET-liitteen Katja Martelius otsikolla Kyllä se siitä.
Jokin aika sitten uutisoitiin, kuinka viime syksynä Haaga-Helian liiketalouden ja tietotekniikan kursseille haki yli tuhat nigerialaista ja 500 nepalilaista. Oleskelulupa Schengen-alueella mielessään arveltiin ulkoministeriöstä. Siksi sieltä ei myönnetty kyseisille amk-intoilijoille viisumeita pääsykokeisiin osallistumista varten.
Miksi ei?

Eikö tämä olekaan se sama maa, joka julkaisee pelottavia, kärjellään seisovan kolmion muotoisia väestöennusteita?
Ollaanko tässä enää siinä asemassa, että on varaa nirsoilla? Luulisi pikemminkin, että työministeri olisi nigerialaisia vastassa Helsinki-Vantaalla ja puristaisi jokaisen kättä henkilökohtaisesti, ilon kyyneleet silmissään.
Mutta ei. Koska ne tulevat elintason perässä.

On se kumma, että kantaväestössä nykyään suorastaan esimerkillisenä pidetty persoonallisuudenpiirre (omanvoitonpyynti) muuttuu kielteiseksi, kun naama on väärän värinen. Onpa kauheaa, että joku kehtaa toivoa parannusta kurjaan elämäntilanteeseensa: säällisesti palkattua työtä ja rauhallista yhteiskuntaa - miten roistomaista.

Samalla tiedetään, että työikäisistä suomalaisista tulee ihan kohta pulaa. Asenne on tämä: kyllä se siitä jossain vaiheessa itsestään ratkeaa - ja jollei ratkeaisikaan, niin minä en ole täällä sitä murehtimassa. Ihan kuin roskapussi, joka viedään eteiseen haisemaan, mutta sitä ei viedä ennen kuin on ihan pakko.

Sama juttu ilmastonmuutoksen suhteen. Maailmanloppu on hyvää vauhtia tulossa: rentukka kukkii nurmella joulukuussa, mustarastas laulaa kuin hullu.
Mutta sen sijaan, että tehtäisiin kaikki mahdollinen, jotta ei tulisi enempää vahinkoa, Suomessa alennetaan autoveroa ja yritetään löytää asiasta valoisia puolia. Näin: No sitten me viljellään täällä mangoja ja viiniä, ja tuossa missä on nyt mänty, on sitten palmu.
Pikkupoika standardoi tämän kirjoituksen idiotismin määrämitaksi. Yksikkö olkoon katjamartelius (kama).]

7 kommenttia:

 1. Uusimmassa paperitotuudessa oli yllättävän vähän pahkasikajuttuja. Nopealla vilkaisulla ei löytynyt kuin tuo suomalaisten asennetutkimus, jossa Yhdysvallat oli vasta neljänneksi suurin uhka maailmanrauhalle. Siinä on Psycholla vielä työsarkaa jäljellä.

  Risto Volanen oli viety katsomaan uutta Smedsin Tuntematonta. Volanen totesi lauseesta "Suomi on kuollut", että suomalainen visio sosialismista on kuollut. En ole seurannut tarkemmin, miten pahasti Totuuden kulttuuripenaalit ovat vetäneet Volasta ja pääministeri Vanhasta alta lipan näiden vääristä mielipiteistä uutta Tuntematonta kohtaan. Saa nähdä, miten jatkossa.

  VastaaPoista
 2. Ojansivu on varmaan pettynyt tästä uutisesta. Ruotsalaiset nuoret eivät ole innostuneet keski-ikäisten vasemmistoradikaalien tavoin ympäristöasioista.

  DN:n uutinen

  VastaaPoista
 3. Jotenkin tämä vanha vitsi muistui mieleeni, kun luin Katjan kirjoitusta:

  Judge to prostitute, "So, when did you realize you were raped?"

  Prostitute, wiping away tears: "When the check bounced."

  VastaaPoista
 4. Ei kai Hammer vain ole langennut uuteen tilaukseen? Vai sukulaisissako olit salalukemassa?

  Vai et Volasen tapausta tunne, missä valtakunnassa oikein elät ;) Penaali Riku Jokinen toki kertoi siinä lukemassasi jutussa:

  Nyt kirjoituksellaan puoli valtakuntaa suututtanut Volanen on lähtenyt paikan päälle katsomaan näytelmää.

  Kyseessä on Volasen Totuudessa 18.12. julkaistu Mielipide-kirjoitus, johon kulttuuripenaalit vastasivat heti seuraavana päivänä koko etusivun vyörytyksellä (mm. tästä).

  Toki Hammer huomasit, että asennetutkimuksessa oli saatu USA jo sellaisten rauhaarakastavien valtioiden kuin Pohjois-Korea, Syyria, Pakistan, Kuuba, Kiina jne edelle. Lisäksi Psychon kunniaksi on myös sanottava, että nuoriso oli jo hyvin sisäistänyt opit. Meitä vanhempia jääriä onkin vaikeampi käännyttää. Psycholla oli muuten juuri kolmeosainen (!!!) "USA ei kiduta"-kirjoitussarja, jossa käsiteltiin "tuota GWB:n usein toistamaa väitettä" varsin pekkamaiseen valutustyyliin. En viitsinyt pilata sinun joulunalustunnelmia, kun kuvittelin ettei sinulle paperitotuutta tule :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä taas puistatti kun selaili aamun viralliset kirjoitukset. Jo alku oli yhtä juhlaa: pääkirjoitussivulla Erkki Pennanen muistelee oppivuosiaan lasitalon palveluksessa ympäri itä-Eurooppaa ja Neuvostojen liittoa. Viereinen pääkirjoitus lykkää myrkkyä juutalaisille "Ei luulisi olevan paljon pyydetty, että Israelin hallitus malttaisi keskeyttää maan varastamisen palestiinalaisilta edes neuvotteluprosessin ajaksi". Paavo Rautio sivun alalaidassa muistuttaa, että presidentti Sarkozy on liikemiesten kaveri ja että häntä kutsutaan "amerikkalaiseksi", mikä Ranskassa ei ole kehu.

  Paras oli silti kulttuurisivun kirja-arvostelu otsikolla "Millainen on maailmanlopun ääni". Johan Lahdenperä kikkailee Jokelan metodeilla: "Ihmisen itsensä aiheuttamista maailmanlopuista varmin on hiilenkierron häirinnän rinnalla väestöpommi, jonka hitaan räjähdyksen äänet kuulee vaikka ikkunasta. Ilmaston muutoksessa on nyt myös katastrofin ja lopun ääni, vaikka kukaan ei tunne vielä tarkasti suurten elossapitojärjestelmien hajoamista... Parissa vuosisadassa ihminen on tupruttanut ilmakehään hiilen, jonka varastoimiseen maahan luonto on käyttänyt miljoonia vuosia. Kulutus suorasta 'tuhisee hiiltä', mitä tehostaa raju ihmismäärän kasvu. Ylikansoitus on vaiettu 'normistollinen miinakenttä', kuten Suomen Akatemian ilmastoraportti totesi 2004. Siinä nimettiin maailman pahimpien ongelmien supertekijäksi väestönkasvu, josta joko vaietaan 'poliittsen korrektiuden' takia tai noudatetaan 'katkaistua kausaalisuutta'. Siksi ei puhutakaan ylikansoituspakolaisista vaan orwellilaisittain 'maahanmuuttajista' - nyt jo eläkkeenmaksajista, millä avataan ovi massoittuvaan tulevaisuuteen. Mutta sananvapaus luikertaa kuin vesipuro uuden reitin ohi esteen - olkoon sen nimi vaikka media. Uusi väylä 'poliittisesti epäkorrektille diskurssille' avautuu kirjankustannuksen kautta, mistä Vileniuksen Kaiken maailman loput on tervetullut tienavaaja. Tietoviisas Vilenius puhuu suoraan: 'Perusongelma on se, että ihmisiä on aivan liian paljon. Ihmisiä on oikeastaan järkyttävän paljon.' Väestönkasvu on hänestä 'niin ahdistava ongelma', ettei sitä ole kyetty käsittelemään taiteen, kulttuurin saati viihteen keinoin. Se synnyttää 'syvän voimattomuuden tunteen' - mutta myös ihmisiä aliarvioivaa holhoamista ja sensuuria, joka vetää vertoja jo suomettumisen ajoille. Ongelma mainitaan vain 'ohimennen ja alistuneesti', vaikka uusia ihmismiljardeja syntyy jo sukupolven aikana. Ajanlaskun alussa ihmisiä oli 300 miljoonaa, nyt lähes 7.000 miljoonaa, ja lähestymme kymmentä miljardia, mihin kasvu YK:n optimistisessa skenaariossa päättyy. Miksi?" kyselee Johan-poika.

  Hiilenkierto, elossapitojärjestelmä, supertekijä, tietoviisas... Mitä? Hämmästyttävän avoimesti ne promoaa tuota gaia-uskoaan, kuten tuossakin "luonto on käyttänyt" miljoonia vuosia hiilen varastoimiseen.

  VastaaPoista
 6. "Ei kai Hammer vain ole langennut uuteen tilaukseen? Vai sukulaisissako olit salalukemassa?"

  Sukulaisissa salalukemassa tietenkin. Tuossa tavassa on se huono puoli, ettei juttuja tule kohteliaisuussyistä kovin syventyneesti luettua.

  Joulunpyhinä tuli nuo Psychon valutukset luettua nekin. Eivät ne herättäneet sen kummempia väristyksiä, koska oli kuitenkin joulu enkä muutenkaan enää lue Totuutta sanoma- vaan viihdelehtenä.

  Enää en sorru tilaukseen eikä muuten ole Totuuden myyntitykit enää soitelleetkaan tällä kertaa lopullisen tilauksen irtisanomisen jälkeen.

  Sen verran jäi myös salalukemisesta mieleen, että eilisessä paperitotuudessa taisi olla joku ilmastonmuutoshysteriaan kriittisesti suhtautuva yleisönosastokirjoitus.

  VastaaPoista
 7. Joulupukki yllätti Sunnuntai hesarilla....

  Prkl. uskon edelleen tonttuihin, mutta tietojen keräys on ilmeisesti jo ulkoistettu....

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!