Puolueen suosikkiyksiköiden kannatuksen laskun syyksi paljastui mystisen tsunamin lisäksi jälleen kerran vanha vitsaus: äänestyaktiivisuuden lasku kuten
Totuuden Minttu Mikkonen paljastaa.
Koko vasemmisto kärsi äänestysaktiivisuuden laskusta.
Tästä ilmiselvästi Puolueen kannatusta nakertavasta ongelmasta ehti näiden vaalien jälkeen varmaankin ensimmäisenä huolestumaan itse päätoimittaja
Reetta Meriläinen.
Ylivoimaisesti huolestuttavin vaaliuutinen on äänestysprosentti. Se painui alle 68:n, kun se vielä neljä vuotta sitten 69,7.
Nyt myös itse Keisarinna on julkituonut
huolensa asiasta.
Presidentti Tarja Halonen kertoi valtiopäivien avauspuheessaan olevansa huolestunut eduskuntavaalien alhaisesta äänestysprosentista.
Halonen valitteli, että äänestysaktiivisuuden aleneminen on jatkunut yleisissä vaaleissa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Halonen oli erityisesti huolissaan nuorten laimeasta äänestysinnosta.
Keisarinna tosin hieman erehtyy, sillä vuoden 2003 eduskuntavaaleissa trendi näytti kääntyneen äänestysprosentin noustessa kuten Totuuskin
iloisesti uutisoi.
Valtakunnallisen äänestysprosentin pitkään jatkunut pieneneminen kääntyi kasvuun näissä eduskuntavaaleissa. Lukema nousi melko lopullisten tietojen mukaan 69,6:een. Edellisissä eduskuntavaaleissa 1999 se oli 68,3.
Helsinkiläiset äänestivät kaikkein vilkkaimmin, vaalipiirin äänestysprosentti nousi 70,5 prosentista 73,8:aan.
Erityisen vilkkaasti äänestettiin siis Helsingissä. Asia jonka nykyinen Viikkoliitteen nero
Reetta Räty raportoi meille jo vaalipäivänä artikkelissaan
Jakomäessäkin äänestäjiä jonoksi asti.
Kansa heräsi vaikuttamaan monista syistä.
Kun vaalilautakunnan puheenjohtaja Vieno Tallqvist aukaisi Jakomäen ala-asteen äänestyspaikan ovet aamulla kello yhdeksän, häntä odotti pieni ihme: oven takana oli jono.
Mutta miten ihmeessä kansalaiset sitten saataisiin jälleen aktivoitua uurnille? Mikä oli se suuri tekijä, joka viime vaaleissa nosti reippaasti äänestysaktiivisuutta (ja siis itsestäänselvästi Puolueen kannatusta) Helsingissä? Sen kertoi meille heti tuoreeltaan jo neljä vuotta sitten Totuuden vaalispesialistina toiminut
Jorma Erkkilä analyysissaan
Äänestysinto nousi eniten Kivikossa ja Herttoniemenrannassa.
Eniten äänestysaktiivisuus kasvoi uusilla asuinalueilla.
...
"Herttoniemenranta ja Kivikko ovat uusia kaupunginosia, joissa rakentamisen myötä väestörakenne muuttuu. Myös se voi selittää poikkeuksellisen suuria kasvulukuja."
Loogisena johtopäätöksen Keisarin tasavallassa on välittömästi panostettava uusien kaupunginosien rakentamiseen, jolloin niiden väestörakenne muuttuu kaupunginosaanmuuttajien myötä. Tämä taas Totuuden nerokkaiden analyysien nojalla nostanee äänestysaktiivisuutta ja Puolueen kannatus lähtenee jyrkkään nousuun!
Lienee myös mahdollisuuksien rajoissa, että äänestysaktiivisuuden laskiessa demokratia toimii paremmin kuin että kaikki äänestäis. Voin kuvitella tilanteen, että puolueen viralliset edustajat kiertäisivät jokaisen kotona ottamassa äänestyslipukkeen. Ja koska se porukka joka ei äänestä, ei myöskään juurikaan veroja maksa, niin mikäköhän voisi olla sopiva porkkana, jolla se porukka saataisiin äänestämään puoluetta? Roomalaisethan jo tiesivät tämän: leipää ja sirkushuveja.
VastaaPoistaKT: Turhaan kulutat energiaasi tuollaisiin pohdiskeluihin, tuo ongelmahan ratkaistiin jo aikoja sitten kansandemokratioissa: Puolue valitsee ehdokkaat ja sitten kansa demokraattisesti valitsee parhaat tarjotuista ehdokkaista. Itänaapurissa asiaa jatkokehitettiin niin, että Puolue, tyhmää kansa auttaakseen, valitsi vielä näistä useammista vaihtoehdoista sopivimman. Näin kansan ei tarvinut tehdä vaikeita valintoja, ja saattoi vain käydä vetäsemässä ruksin äänestyslippuun. Tymempi luulisi ettei asia tuosta voisi enempää kehittyä, mutta kyllä se vain on mahdollista. Pohjois-Koreassa todettiin että kahden vaihtoehdonkin (piirtää ruksi/jättää tyhjä lippu) välillä valitseminen on joillekin ylivoimaista, ja Puolue teki siellä asian helpoksi piirtämällä ruksitkin jo valmiiksi.
VastaaPoistaPikkupoika, tsunameissa ei ole mitään mystistä. Ne johtuvat tottakai ilmastonmuutoksesta kuten kaikki muutkin maailman katastrofit nykyään ja tulevaisuudessahan koko universumi räjähtää ilmastonmuutoksen seurauksena. Myös jääkarhut. Tästä on tieteellistä faktaa ja kaikki tiedemiehet ovat saa mieltä. Loput on maksanut Exxon tai ne nyt vaan on ikäviä ihmisiä.
VastaaPoistaGreenpeacen sivuilla on hyvä varainkeräysmenetelmä:
VastaaPoista"Testamenttiesite
Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa ja autamme mielellämme, mikäli sinulla on kysymyksiä. Olemme koonneet tietoa testamenttiesitteeseen, josta voi olla sinulle hyötyä."
HÄH - siis "sinulle" vai "meille" hyötyä?
Pitäisikö Exxon-analogian mukaisesti todeta, että Greenpeacen toiminta on epäluotettavaa, koska sitä rahoitetaan epäeettisellä varainkeruulla? Jos joku kysyy miten niin epäeettisellä, niin on olemassa vanha sanonta "kohtuu kerjätessäkin".