tiistaina, lokakuuta 16, 2007

Psycho boikottiin

Pikkupoika on päättänyt ottaa onkeensa ja ryhtyä boikotoimaan Puolueen oppien mukaisesti kapitalistis-länsimais-maskuliinis-amerikkalaista kulttuuri-imperialismia. Ensimmäiseksi (ja mahdollisesti viimeiseksi) boikotin kohteeksi valikoitui tiukan seulan jälkeen huomenna ilmestyvä Hausmyllyn Kaverinkaverinkaveri. Perusteet tässä:
HAUSMYLLY HISTORIIKKI
---
Aikojen alussa oli kevät 1989. Keski-Suomen kauniilla järvialueella Viitasaarella eleli ja teki yhteistyötä kolme tiskijukkaa Micky (Mika Kauppinen), Enzo (Hannu Pulkkinen) ja Psycho (Pekka Mykkänen).
---
Ensin syntyi Psychon sanoittama, Dromen säveltämä ja Enzon räppäämä single nimeltä ”Schysteemi”, jossa ylitöitä tekevä hissipoika haaveili lottovoitosta. Biisin alussa Hausmylly ilmoitti tukevansa kaikkia Suomen ässschä-vikaisia tiskujukkia.
---
Pian Schysteemin ilmestymisen jälkeen Psycho siirtyi opiskelujen ja journalismin pariin, kun taas muut jäsenet jatkoivat keikkailua ja levyntekoa.
---
Entäpä nyt?
---
Brothers and Sisters, Ladies and Getsemanes: Hausmylly on palannut alkuperäiseen kokoonpanoonsa. Hausmyllyyn kuuluvat tänään vanhat kunnon Drome, Psycho, Lowland, Micky, Enzo ja Jakke sekä uutena kasvona uusi päälaulaja Pasi “Poju” Heinonen. Keikoilla heistä tapaat viisi jälkimmäistä.
---
Drome, Psyko ja Lowland osallistuvat uuden, juurilleen palanneen ja entistä ehomman Hausmyllyn musiikilliseen ja sanastolliseen tuotantoon. Mukana on myös tuhti joukko taustavoimia, joiden nimien julkaisemiseen eivät internetin tilat riitä. Toukokuussa 2007 yhteistyön hedelmänä syntyi heti radio- ja tanssilistoille noussut ”Kaikkien aikojen rantalomareggae” -single, jota seuraa syksyllä albumi nimeltä ”Kaverinkaverinkaveri”.

[Lisäys 17.10.: Juhlapäivästä huolimatta Psycho-Pekka oli päästetty runoilemaan aamun Totuuteen ainoastaan talousosaston uutisanalyysiin: Graeme-pojasta, 12, tehtiin ase kiistassa julkisesta terveydenhuollosta. Siinä Psycho kertoo kuinka Suuren Saatanan presidentin johtamat "oikeistolaiset" hyökkäävät sairaiden lasten kimppuun estääkseen "demokraatteja" tarjoamasta erinomaisesti toimivaa ([2], [3]) terveydenhuoltoa melkein köyhille lapsille. Pikkupojan suureksi hämmästykseksi Pekka ei maininnut Sickoa.

Samaisilla taloussivuilla Totuuden toinen sanoittajanero Juhana "Ampukaa komissaarit" Rossi vetoaa Puolueen talousajattelun syvimpiin tuntoihin (se sama voima joka tuplaa kalatkin vedessä) kertomalla että Fortumin Lilius ostaa porukassa miljoonaveneen. Tämän tärkeän talousuutisen sisältö on se, että, hmmmm, Fortumin toimitusjohtaja on ostamassa kimpassa purjevenettä. Näin merkittävälle asialle Juhana on avannut oikein oman keskustelusäikeen otsikolla Haluaisitko sinäkin talon kokoisen veneen?]

13 kommenttia:

 1. Mitä olenkaan menettänyt kun en ole aiemmin tiennyt että Töpseli Tuija on Psycho-Pekan käsialaa!

  VastaaPoista
 2. Jotkut asiat olisi vain parasta unohtaa ja antaa pölyn kerääntyä päälle. Hausmylly kuuluu näihin. Toinen samanlainen on aikoinaan vaikuttanut suomenkielinen rap-yhtye Raptori.

  VastaaPoista
 3. Miten hemmetissä niitä nyt pystyy boikotoimaan, kun on karttanut ku rapuruttoa tähänkin asti? Ihan sairaan surkeat sanat on Psycho (äännetään varmaan Sicko) väsännyt. Liekö pössytellyt autotallissa pakokaasuja riimitellessään mokoman tekeleen.

  No olihan se Totuus näköjään uutisoinut Älin (PPBUH) matkan todelliset motiivit - en vaan tajunnut silloin. Olinpas sokea.

  PS Tuo PPBUH on helvetin hyvä!

  VastaaPoista
 4. Graeme-pojan tapauksessa vanhemmat olivat suhteellisen hyvin toimeentulevia, eivät varakkaita, mutta sairausvakuutukseen olisi todennäköisesti ollut varaa, jos se olisi koettu tärkeäksi.

  Totuuden taloussivut ovat näköjään täynnä mainiota pahkasikahuumoria. Pelkästään niiden takia en kuitenkaan suostu Totuutta enää tilaamaan.

  VastaaPoista
 5. Vasara, menetit tänään myös esimerkiksi Taloustoimittajat ry:n pj:n toisen hengentuotteen: Hank, Hank, ettet pian ole dink-dänk. Kyllä on talousjournalismin taso korkea Tasavallassa!

  VastaaPoista
 6. Mereilyyn liittyen:

  Mitäköhän mieltä Rossi on siitä, kun suomalaiset hitsarit vääntävät hiki kypärässä duunia, jotta rikkaat amerikkalaiset voivat kellua Karibialla pilvenpiirtäjän kokoisissa luksusristeilijöissä?

  Tai telakkatuista?

  VastaaPoista
 7. Sitemeterin mukaan blogiin saapui (tervetuloa!) lukija Googlen kautta hakusanalla hausmylly kaverinkaverinkaveri. Tämä reilut kolme minuuttia blogia selaillut henkilö tuli oikein Suuren Saatanan Marylandista asti paikasta nimeltä "Chevy Chase". Kukahan siellä asuu?

  VastaaPoista
 8. Siis Pekka ja Psyko aka Norman Bates se siellä kävi kurkkimassa!

  Tämä blogimaailma on kummallinen. Me tavikset kirjoitetaan Totuuden mielipideosastoon aivan hulluna tupakan hajusta ja vanhusten hoidosta, ja sieltä apparaatti sitten suodattaa parhaat tekstit aviisiin. Kriittisiä kannanottoja julkaistaan juuri sen verran, ettei mene maine ja kunnia. Lehden toimituksesta vastaavat ihmiset eivät vaivaudu taviksille vastaamaan, jos tavis kommentoi esimerkiksi sähköpostilla pääkirjoitusta. Melkein kaikissa muissa liikeyrityksissä johto olisi tyytyväinen ja kiittäisi kommenteista ja kehitysehdotuksista, mutta tämä ei olekaan mikä tahansa liikeyritys. Ja sitten on tämä toimittajakunta, jolla riittää osaamista lukea blogeja, mutta kommenttia ei uskalleta laittaa.

  Sen verran tässä yhteydessä mainostan tätä blogia, että pienoiseksi yllätyksekseni moni kaveri tuntee tän vähintään nimeltä, osa myös lukee säännöllisen epäsäännöllisesti, vaikka eivät (hekään) kommentoi. Yllätys siis siinä mielessä, että eivät ole asiasta itse puhuneet, vaan mainitsivat kun erikseen kysyin.

  Niin, viimeinen lause oli maksettu mainos, tosikoille tiedoksi.

  VastaaPoista
 9. Lukija Washingtonin kupeesta innostui blogista niin paljon, että on päivän mittaan käynyt useampaan otteeseen selailemassa vanhoja postauksia. Pisin visiitti kesti yli 40 minuuttia, joten paljon on arvokasta (etä)työaikaa mennyt hukkaan :) Kommentoimaan ei vielä ole uskaltautunut, ehkä sitten ensi kerralla.

  VastaaPoista
 10. KT: Onko "Kumisarven lika-aukko" (kumitonttu.blogspot.com) vielä työnalla vai onko vain käynyt niin ettei Pikkupojalle ole kutsua herunut ;)

  VastaaPoista
 11. "Lukija Washingtonin kupeesta innostui blogista niin paljon, että on päivän mittaan käynyt useampaan otteeseen selailemassa vanhoja postauksia."

  Voisit muuten listata merkittävimmät postaukset tuonne blogin kupeeseen.

  Yksi tämän blogin vaikuttavimmista postauksista on DailyHos-teoria paskan valumisesta. Naurattaa aina mutta eri syystä kuin Totuuden jutut.

  VastaaPoista
 12. Saa nähdä laittaako psyko mitään kommenttia. Veikkaan ettei.

  Varmaan flektin sulake palanut kun kone keitti taas tänään tuon paska-aviisin kanssa. Veivasin jo numerot irtisanoakseni tilauksen, mutta Juballe on muropöydässä aamuinen vakiintunut lukijakuntansa. On se hemmetin kallis sarjakuvalehti.

  Rekisteröidyin Härliinin uuteen suomeen. Mielenkiinnolla seuraan mitä siitä vielä tulee, vai tuleeko mitään.

  Pikkupoika, kutsukortti jahuussa.

  VastaaPoista
 13. Vasara: pistetään harkintaan (=kirjoittelen johdannon blogiin kun "kerkeän")

  KT: Kiitos!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!