perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Saatana saapuu Tasavaltaan: Sunnuntai 7.10. kello 15.50

Otsikon ajanhetkenä Keisarin tasavallassa tapahtuu ihmeitä. Kerettiläinen MTV3 esittää Puolueen Totuuden vastaisen ilmastodokumentin.
Su 07.10. Ilmastonmuutos: totta vai tarua?

(Great Global Warming Swindle)
klo 15.50 - 16.55

Ilmakehän lisääntyneen hiilidioksidin rooli ilmastonmuutoksen kiihdyttäjänä on ollut viime vuosina usein otsikoissa, mutta tämä brittidokumentti haastaa ajattelemaan asiat toisin. Onko hiilidioksidilla itse asiassa lainkaan merkittävää roolia ilmaston lämpenemisessä vai onko kaikki vain auringonpilkkujen aikaansaamaa - ja siis asia, johon ihmisen toiminnalla ei ole pienintäkään vaikutusta. Dokumentti on kiitetty, mutta myös laajasti kiistelty ja kohua herättänyt puheenvuoro eräästä aikamme tärkeästä ilmiöstä.

Tuotanto: Wag TV / Channel Four.
[HT: GreenFree]

[Lisäys (23:30): Otsikkoa tarkistettu päivän NJET-liitteen inspiroimana (HT: Kumitonttu).

Kuumat paikat

KANSALAISET - nyt voi taas relata. Sillä ei tässä mitään ilmastonmuutosta olekaan tulossa.
Niin todistelee kovin vakuuttava englantilaisdokumentti Ilmastonmuutos: Totta vai tarua?, jonka sisältö on referoiden seuraava:

1. Jotkut väittää, että on muka ollut lämpöisempiä ilmoja, mutta se on pelkkä mittarivirhe. Ja jos nyt olisikin vähän kuumentunut, niin se johtuu auringonpilkuista.

2. Se, että kaikki uskoo ilmastonmuutokseen, johtuu siitä, että yhteiskunnan kumousvoimat ja huligaanit, jotka vapautuivat Neuvostoliiton kaaduttua, ovat löytäneet henkisen kodin ilmastonmuutosta vastustavasta liikkeestä. Ja nyt ne haluaa pakottaa kaikki ajamaan ratikalla.

Tässä mitään tapahdu!

3. Miksikö sitten melkein kaikki meteorologit sanoo, että ilmastonmuutos on totta? No, koska ne ei tajua ja koska ne saa siitä kaikki paljon rahaa itselleen.

LOPPUTEKSTEISSÄ ruudulla vilahtaa jotain merkillistä, demonista... Oliko se vain näkövirhe, vai onko dokumentin käsikirjoittaja-tuottaja itse saatana?

Katja Martelius]

11 kommenttia:

 1. Voit uskoa että digin tekstitys pätkii just sillä sekunninlyömällä hahhahhaa!!!

  VastaaPoista
 2. NJETin Katja Martelius kirjoittaa:

  "Kansalaiset - nyt voi taas relata. Sillä ei tässä mitään ilmastonmuutosta olekaan tulossa. Niin todistelee kovin vakuuttava englantilaisdokumentti Ilmastonmuutos: Totta vai tarua?, jonka sisältö on referoiden seuraava:
  1. Jotkut väittävät, että [viimeaikoina]on muka ollut lämpöisempiä ilmoja, mutta se on pelkkä mittarivirhe. Ja jos nyt olisikin vähän kuumempaa, niin se johtuu auringonpilkuista.
  2. Se, että kaikki uskoo ilmastonmuutokseen, johtuu siitä, että yhteiskunnan kumousvoimat ja huligaanit, jotka vapautuivat Neuvostoliiton kaaduttua, ovat löytäneet henkisen kodin ilmastonmuutosta vastustavasta liikkeestä. Ja nyt ne haluaa pakottaa kaikki ajamaan ratikalla.
  3. Miksikö sitten melkein kaikki meteorologit sanoo, että ilmastonmuutos on totta? No, koska ne ei tajua ja koska ne saa siitä kaikki paljon rahaa itselleen.

  Lopputeksteissä ruudulla vilahtaa jotain merkillistä, demonista... Oliko se vain näkövirhe, vai onko dokumentin käsikirjoittaja-tuottaja itse saatana?"

  VastaaPoista
 3. Tullut mieleen että mitä jos ilmastonmuutos vain kuuluisi maapallon kiertokulkuun? Onko kukaan ajatellut tältä kantilta?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: On toki mahdollista, että ilmasto vaihtelisi luonollisesti. Se voisi selittää joitain asioita, joihin ei vielä ole saatu vastausta kasvihuonekaasuteorian puolelta, kuten esimerkiksi sademäärien muutokset.

  Vahingossa jo nakkasin aamun läpyskän kierrätykseen, mutta yleisönosastossa joku kuvataiteilija(!!!) arvosteli yleistä ilmastouskoa. Ihan asialliset perusargumentit ja hillitty tyyli. Mutta täytyy j*lauta nostaa omaa kukkahattua tädille/neidille, että siitä ammattiryhmästä - ja vieläpä omalla nimellään - uskaltaa kirjoittaa Pravdaan. Jäikö kelleen kyseisen naisihmisen nimeä muistiin? Pitää tsekata millaista taidetta hänellä olis kaupan.

  VastaaPoista
 5. KT: Pasi tuossa edellisen postauksen kommenteissa ehtikin jo ihmetellä asiaa. Yleisönosaston vakiosensuuri lomilla?

  Mielipidekirjoituksen Luonnon suuri kierto jatkuu ilman ihmistäkin on kirjoittanut kuvataitelija Kaarina Kaikkonen (kerrothan KT sitten millaisen teoksen ostit ;) )

  Ilmastokeskustelua käydään julkisuudessa liian yksipuolisesti. Toisinajattelijoiden ääni ei kuulu, keskinäinen sensuuri on tiivis. Ihmiskuntaa syyllistetään turhaan ja poliittisia päättäjiä kiristetään satsaamaan suuria varoja toimiin, jotka eivät kuitenkaan kykene estämään ilmaston muuttumista.

  VastaaPoista
 6. No niin näytti Pasi huomanneen, kiitos siitä! Kaarinallahan on näemmä DI puolisona ja näyttelyjä pidetty Amerikassa. Sehän sen selvitti - ostettu Suuren Saatanan äänitorveksi.

  Kattelin tuossa vaatekaappia ja lompakkoa, ja päädyin eräänlaiseen kompromissiin. Sen sijaan että ostan Kaarinalta taidetta, taidan lahjoittaa hänelle muutaman pikkutakin, joita en ole käyttänyt pariin vuosikymmeneen. Jospa siitä olisi molemminpuoliseksi eduksi enempi.

  VastaaPoista
 7. Great Global Warming Swindle Puolueen näköradiossa edustaa selkeää eteenpäinmenoa. Viikko sitten näytettiin lisäksi Michael Moorea kritisoiva dokumentti Manufacturing Dissent.

  Jos vielä näyttävät Channel Fourin dokumentin brittimoskeijoista tai Fahrenhype 9/11 -dokumentin, Puolueen linja voi hyvinkin olla muuttumassa. Obsession on toki tyystin mahdoton vaihtoehto.

  VastaaPoista
 8. Pikkupoika laittoi Kaarinan kirjoituksen tänne (pdf) Totuutta tilaamattomienkin ihmeteltäväksi.

  VastaaPoista
 9. Vaativatko nuo esnipsin kuvat rekisteröitymisen?

  Tuon linkin takaa ei pääse lukemaan Kaarinan juttua.

  VastaaPoista
 10. Ei pitäisi vaatia, siinä on tainnut tulla jokin virhe. Kokeillaan uudestaan:
  http://www.esnips.com/doc/31020c54-70d8-40e6-a5b2-292298708dc3/KK_HS_061007

  VastaaPoista
 11. Kiitos, tuo toimi ja pääsin lukemaan kerettiläisen kirjoituksen.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!