perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Ei ole pakko ajatella!

NJET-liitteen esimieshenkilö Reetta Räty on äitiysvanhemmuusvapaallaan joutunut kiusallisen ongelman eteen. Reetta kertoo asiasta "Mitä ajattelin tänään"-blogissaan:
Siks mä haluaisin töihin, että siellä saisi tietää, mitä mieltä tehystä nyt pitäisi olla, ketä oli kokabileissä, milloin se Kentsu ilmestyy (mulla on siitä jo mielipide kiitos vaan), kuka sen Vanhasen blondi on ja oliko se vaan kävelylenkki, milloin Bogo heitetään perussuomalaisiin, ja kyllä, Heroes on erittäin lupaava, eikö niin.

Ja onko 2 500 euroa siis ihan surkea palkka? Ja miksi isotuloisille maksetaan lapsilisiä?
Toivottavasti Reetta pääsee erittäin pikaiseen takaisin Totuuden käytäville, niin tietää taas mitä mieltä asioista kuuluu olla. Itsenäinen ajatteluhan on paitsi raskasta, niin voi pahimmillaan johtaa jopa vääriin mielipiteisiin.

[Lisäys 23.10.: Ei ole Reetan elämä helppoa! Ajatteleminen on aina vain rankempaa, vähän niinkuin hyvän ja pahan erottaminenkin kuten hän avautuu Puolueen aidon Aviisin haastattelussa.
Helsingin Sanomien kokonaisstrategiassa Nytin tehtävä on tavoitella nimenomaan nuoria lukijoita, mutta Räty ei halua silti ryhtyä "paapovaan teinijournalismiin".

"Me tehdään lehteä tietenkin Hesarin lukijoille, mutta en mä sitä niin ajattele...miten mä sen sanoisin: vapaamielisille, kenties enemmän kaupunkilaisille kuin ei-kaupunkilaisille, jotka ovat kiinnostuneita tekemisestä ja maailmasta. Aktiivisille, urbaaneille ja vapaamielisille, ehkä muillekin, jos niitä kiinnostaa."

Kaltaisillenne punavihreille kaupunkilaisille?

"Ei se punavihreys kaikkiin täällä päde ollenkaan. Me olemme hyvän puolella pahaa vastaan. Koko ajan on vain hankalampi tietää, mikä on hyvää ja mikä pahaa tässä maailmassa."
Kahvitauolla oli joku siis kertonut, että lasitalossa oli työhaastattelussa käynyt henkilö (ei palkattu), jonka väitettiin äänestäneen Keskustaa. Reetan kunniaksi on todettava, että emolehdessäkin on huomattu mikä onkaan se aito Puolueen johtotähti.
Kymmenessä vuodessa Helsingin Sanomat on muuttunut paljon, sen viikkoliite vähemmän. Nyt on säilyttänyt journalistisen linjansa ja emolehti tullut sitä lähemmäs - ei toisinpäin.
HT: Topi]

5 kommenttia:

 1. Amerikkalaisilla on hyvä sanonta, joka sopii tähän:

  Mind is a terrible thing to waste.

  VastaaPoista
 2. http://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ&mode=related&search=

  Ei aiheeseen liittyen mut tohon sun ilmastohysterian vähättelyyn. Kyseessä on helvatan hyvä video joka laittoi ainakin mut miettimään.


  Yst. terv:
  Ex-Vastarinta-Vastarinta blogaaja

  VastaaPoista
 3. Terve ohial! Kas kas, mikäs se siellä videolla onkaan: wanha kunnon Pascalin vaaka uusissa vaatteissa! Mahtava esimerkki jälleen siitä, että ilmastohysteria on todellakin uskonto!

  VastaaPoista
 4. Minulle tuo Pascalin vaaka -käsite oli ennestään tuntematon. Kansanomaisesti on yleensä puhuttu, että Jumalaan kannattaa uskoa, koska siinä ei häviä mitään (paitsi siinä tapauksessa, että Allah onkin oikea Jumala).

  Ilmastomuutoksen tapauksessa uskomisella on ihan oikea mitattavissa oleva hinta. Lisäksi on olemassa lukematon määrä lopputulemia siinä tapauksessa, että mitään ei tehdä. Eri vaihtoehtojen todennäköisyyksistä on tässä vaiheessa mahdotonta sanoa mitään varmaa. Apokalyptiset kauhuskenaariot ovat yhtä vähän faktoihin perustuvia kuin naiivi usko siihen, että mitään ei tapahdu.

  Katastrofin ja inhimillisen yhteiskunan tuhoutumisen todennäköisyys on nähdäkseni aika pieni

  Joka tapauksessa on varmaa, että maapallo ei ole ikuinen, vaan jossain vaiheessa auringosta loppuu polttoaine, se muuttuu punaiseksi jättiläiseksi ja syö maan. Siinä välissä jääkausiakin ehtii olemaan.

  VastaaPoista
 5. Reetan lukeminen aiheuttaa ihan aitoa pahoinvointia.

  Olipa muuten ihanan tiedostavia kommentteja tuolla Reetan blogilla.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!