keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Keisarin tasavallan vuosi 2012

Koska loppuvuosi 2005 on ollut erityisen edistyksellinen Keisarin tasavallan pitkässä marssissa kohti Puolueen Orwellilaista utopiaa, pikkupoika kääntää jo katseet tulevaan ja kertoo näin ennakkoon vuoden 2012 tapahtumista Puolueen virallisella uuskielellä. Kas näin:


Pikkupoika, kaikki Suomen kymmenkunta uusliberaalia sekä kourallinen muita suomalaisia on jo siirtynyt ulkomaille. Tasavallan presidentti näpäyttää näitä vastuutaan pakoilevia sosiaalishoppailijoita uudenvuodenpuheessaan, ja kehottaa etsimään keinoja tällaisten hyvinvointipalvelujen väärinkäyttäjien rankaisemiseksi. Hallitus asettaakin välittömästi työryhmän selvittämään miten voitaisiin Suomen passista luopuvilta periä taannehtavasti yksilölle tarjottujen hyvinvointipalvelujen, esimerkiksi koulutuksen, kulut. Suomen kansalaisuuden säilyttäviltä ulkomaanasujilta aletaan periä erityistä vierailuveroa niiltä päiviltä jotka he viettävät Suomessa.
Ei voida ajatella että tänne tullaan sitten noin vaan vierailulle ja oletetaan että muut maksaa viulut. Kyllä katulamppujen, tieverkoston, ja muun infrastruktuurin kustannuksista on maksettava osansa vaikka vain kesäkuukauden täällä viettäisikin
toteaa presidentti osuvasti puheessaan.

Samalla tasavallan ykkösnainen kiittää sitä kasvavaa uussuomalaisten maahanmuuttajien joukkoa, jotka ovat nopeassa tahdissa sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaa samalla oman kulttuurinsa säilyttäen. Ei ole epäilystäkään etteikö tämä monilahjakas joukko vähintäänkin korvaa maasta poistuneiden sosiaalishoppailijoiden ja veroparatiiseihin siirtyneiden petturiyrittäjien jättämän aukon. Presidentti myös tyrmää arvelut linjattomista turvapaikanmyöntämisperusteista, ja muistuttaa esimerkkinä viranomaisten hylänneen pikaisesti lähes kaikkien Zimbabwelaisten turvapaikanhakijoiden anomukset mitä ilmeisen perusteettomina.

Presidentti antaa lisäksi kunniamaininnan niille kansalaisaktivisteille, jotka ovat edistäneet maahanmuuttajien integroitumista mm. kultturitapahtumien keinoin. Esimerkkinä hän mainitsee jo vuosia jatkuneet viikottaiset musiikki-iltamat, joissa kantaväestö on voinut tehdä syvällisempää tuttavuutta maahanmuuttajien kanssa ikään, painoon ja ryppyihin katsomatta.

Tasavallan presidentti ihmettelee myös Suomen epäonnistumista yritysten ja korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien houkuttelemisessa tänne maailman kilpailukykyisimpään maahan. Samaan hengenvetoon presidentti varoittaa kansalaisia Yhdysvaltojen uudelleenaktivoituneesta propagandasta, jolla houkutellaan suomalaisia muuttamaan maasta. "Kuten yleensäkin lotossa voittomahdollisuudet ovat pienet" hän tarkentaa ja lisää että palkintokin on sellainen että useimmat tulevat siihen pettymään. Presidentti muistuttaa myös että jokainen suomalainen on jo kerran voittanut lotossa syntymällä tänne pohjoiseen.


Yhdistyneiden slaavitasavaltojen (YST) tsaari onnittelee helmikuussa tasavallan presidenttiä, joka valitaan poikkeuslailla kolmannelle kaudelle.
Arvostan suuresti koko poliittisesta kirjosta koostunutta koalitiota, joka kävi kysymässä kunnioitetun johtajan suostumusta asiaan ja pisti perustuslain muutoksen vireille. Pitkästä aikaa Suomella on jälleen niin pätevä suunnannäyttäjä että hänen on syytä olla vallassa niin kauan kuin vain itse haluaa ja jaksaa
kiteyttää YST:n tsaari ja ehdottaa samassa yhteydessä YST:n ja Suomen yhteisiä sotaharjoituksia NATO:n ja erityisesti Yhdysvaltojen uhkaa vastaan.


Helmikuussa Suomi saa arvokkaan torjuntavoiton EU:n lakkauttaessa viimeisetkin unionin maataloustuet. Suomi saa raskaiden neuvottelujen päätteeksi luvan korvata poistetut EU-tuet 120 prosenttisesti kansallisilla tuilla.
Olemme nyt 100% omavaraisia ja riippumattomia tukien suhteen. Enää ei tarvitse jännittää mitä Brysselin herrat päättää! Tukitasoakin on saatu nostettua melkein 50% vuoden 2004 pohjanoteerauksesta
juhlii viimeiseen asti neuvotteluja jännittänyt MTK:n puheenjohtaja ja kiteyttää osuvasti sopimuksen hyödyn:
Maaseutua ei voi sen enempää viedä kuin tuoda. Tyhmäähän se oli niitä viljelijälle kuuluvia euroja Belgian kautta kierrättää.


Alkukeväällä hallitus jatkaa toimiaan tasa-arvoisen työelämän puolesta. Lakia 40% naiskiintiöstä suuryritysten hallituksissa laajennetaan koskevaksi kaikkia osakeyhtiömuotoisia yrityksiä. Samalla optio- ja muut epäoikeudenmukaiset yritysjohdon "kannustin"järjestelmät kielletään ja jo olemassaolevat järjestelyt puretaan. Lain säätäminen on hallituksen mukaan tarpeen, sillä useampi yritys oli rikkonut hallituksen vuonna 2009 antamaa vapaaehtoisuuteen perustunutta suositusta vastaan. Edelleen kunnallisveron ja pääomatulojen progressio kiristetään samalle tasolle valtion tuloveroasteikon kanssa.
On tärkeää vastata kansainväliseen verokilpailuun verokohtelun yhdenmukaistuksella
toteaa valtiovarainministeri ja lupaa hallituksen edelleen kehittävän verotusta oikeudenmukaiseen suuntaan.
Näiden toimien ansiosta Suomen veroaste saadaan vihdoinkin nostettua yli 60 prosentin ja samalla peruspalvelujen rahoitus varmistettua
kehaiseekin luottavainen ministeri.


Kesäkuussa hallitus päättää että Suomi jatkaa yksipuolisesti lakkautettua Kioton sopimusta ja pitää yllä päästökaupan mekanismeja ainakin vuoteen 2020 asti.
Viimeistään Montrealin 2005 kokouksessa kaikille olisi pitänyt olla selvää että erityisesti arktiset alueet lämpenevät järkyttävällä vauhdilla. Käsittämätöntä että muut EU-maat lopulta lähtivät Yhdysvaltojen uuskonservatiivien kelkkaan lopettamalla kaikki keskustelut Kioton jatkamisesta
hämmästelee hallituksen ilmastoasiantuntija. Hallitus asettaa tavoitteeksi Suomen hiilidioksipäästöjen tiputtamisen 1850-luvun tasolle vuoteen 2020 mennessä. Alkuvaiheessa tämä onnistuu ostamalla tarvittavat päästöoikeudet Norjalta, mutta hallitus uskoo tavoitteeseen päästävän teollisuuden leikatessa loputkin päästönsä. Hyvänä esimerkkinä mainitaan metsäteollisuus, joka investointiensa tuloksena ei tuota enää lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Samalla hallitus kokee vuoden ainoan tappionsa, kun eduskunta kaataa sen esityksen kuudennesta ydinvoimalasta.
Vaikka vuoden 2002 synnytyslakolla ei saatukaan estettyä viidennen ydinvoimalan rakentamista, toimi se hyvänä harjoituksena tälle uudelle kampanjalle. Pidän tätä lakialoitteen kaatumista meidän naisten saavutuksena.
toteaa ylpeänä vihreä kansanedustaja ja selittää voittoisaa strategiaa Greenpeacen ihanien miesten vuolaissa kehuissa paistatellen:
Tällä kertaa otimme lakkoon mukaan myös yli 50 vuotiaat naiset sekä miehet. Nyt joukkovoimaa oli takana niin paljon enemmän, ja se pelasti Suomen lisäydinvoimalta.


Kesälomien jälkeen hallitus jatkaa ponnistelujaan puhtaan sisäilman puolesta, ja jättää eduskunnalle kansalaisten "pierulaiksi" ristimän lakiesityksen, joka toteutuessaan mm. kieltää suolikaasujen uloslaskemisen julkisissa tiloissa. Lakiesitystä valmistelleet oikeus-, kulttuuri-, terveys- ja peruspalveluministerit ovat erityisen tuohtuneita lähinnä verkossa esiintyneistä puheista arvofasismista ja lain tehottomuudesta.
Kyseessä on meidän kaikkien terveys ja hyvinvointi. Kyllä jokaisella täytyy olla oikeus puhtaaseen ilmaan. Laki antaa toteutuessaan selkeän viestin että läheisten hyvinvointi on kaikkien yhteinen asia. Sitäpaitsi esimerkiksi suolikaasu sisältää hiilidioksidia ja metaania, jotka ovat voimakkaita ilmastonmuutosta kiihdyttäviä kasvihuonekaasuja
muistuttaakin terveysministeri. Hän lupaa kuitenkin tutkia mahdollisuutta, että lain puitteissa riittäisi esimerkiksi ravintoloissa rajata vaikkapa valkosipulinsyöjille oma tehokkaasti ilmastoitu alueensa täyskiellon sijaan. Lain jyrkimmän tulkinnan mukaan voimakkaiden mausteiden ja hajusteiden käyttö julkisissa tiloissa olisi kokonaan kiellettyä, mikä on herättyny paljon arvostelua mm. etnisten ravintolayrittäjien piirissä.


Syyskuussa tasavallan johtava päivälehti aloittaa omat toimensa seksirikollisten kuriinsaamiseksi julkaisemalla viikkoliitteessään edellisellä viikolla seksinostosta kärähtäneiden miesten nimet ja kuvat.
Enää ei voida sallia näiden rikollisten kaikessa hiljaisuudessa vain maksavan sakkonsa. Vaimojen ja tyttöystävien on mm. tautiriskin takia tärkeää saada tietää mitä miehet oikein vapaa-ajallaan puuhastelevat. Se kuuluu luonnollisena osana nykyaikaiseen yhteiskuntaan lisäten sen avoimuutta ja läpinäkyvyyttä
perustelee päätöstä Helsingin Sanomien päätoimittaja.


Loppusyksystä liikenneministeriö saa valmiiksi esityksensä liikennekuolemien ehkäisemiseksi. Hallitus esittääkin yleisen nopeusrajoituksen laskua 20 km/h:ssa. Taajamissa saisi ajaa 15 km/h:ssa ja nopeuskatto nelikaistaisilla moottoriteillä olisi 65km/h. Lisäksi esitetään että moottoriteille pääsisi hurjastelemaan vain erityisen moottoritiekortin omaavat kuljettajat. Tällaisia erityisajokortteja myönnettäisiin lähinnä ammattikuskeille sekä hallituksen esityksen mukaisesti anomuksesta vähintään 10 vuotta rikkeettömästi autoilleille yksityiskuljettajille. Hallitus esittää myös kävelykypäräpakon laajentamista aikuisille sekä sepaluksen kiinniolopakkoa vesille. Alkolukko vaadittaisiin tulevaisuudessa myös polkupyöriin. Lisäksi velvoitetaan kunnat valvomaan pimeänajan heijastinpakkoa taajamien keskustoihin asennettavilla valvontakameroilla.


Joulukuussa "FelReligiös"-salanimellä internetissä blogia pitänyt lääkäri tuomitaan ehdolliseen vankeuteen kansanryhmän törkeästä kunnianloukkauksesta. Oikeus pitää erityisen raskauttavana sitä että tuomitun ammatti on ollut yleisesti tiedossa ja näin mahdollisesti koko lääkärikunnan arvostus on laskenut loukatun kansanryhmän piirissä. Teon törkeydestä johtuen lääkäri määrätään kolmen kuukauden ajan siivoamaan Punkalaitumen vastaanottokeskuksen saniteettitiloja sekä kumartamaan kunnioittavasti Mekkaan päin viidesti päivässä.

Samassa yhteydessä suomalainen internetoperaattori tuomitaan tuntiviin sakkoihin, koska se ei ollut viestintäministeriön toistuvista kehoituksista huolimatta lisännyt lääkärin ylläpitämiä sivuja rasististen sivujen nettilukkolistalle vuoden 2006 internetsivujen suodatuslain vuoden 2008 laajennoksen vaatimusten mukaisesti. Tapauksen johdosta suodatuslistojen ylläpito siirretään viestintäministeriön alaisuuteen.

Hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille! Viimeinen lähtijä sammuttaa valot.

4 kommenttia:

 1. Ei se ollutkaan vitsi...

  Ensin ajattelin, että olipa hauska juttu mutta sitten muistin, että on kyse Suomesta.

  Varsin realistinen ennustus...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/2/06 17:31

  VITTU!

  Näin vaalien jälkeen ei naurattanut yhtään...

  VastaaPoista
 3. Olisit nyt edes nauranut kun kerran pääsit vielä äänestämään ;)

  VastaaPoista
 4. Joskus ennustaminen on lapsellisen helppoa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. ;)

  Tämä aivan loistava kirjoitus oli mennyt minulta ohi. Mutta onneksi siitä on jo osittain ehtinyt tulla todellisuutta.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!