sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Postmoderni Tiedonantaja

Pikkupoika on pitkän aikaa etsinyt yksittäistä julkaisua, johon olisi neulottu kokonaisuudessan Puolueen ideologian kirjavat Keisarin uudet vaatteet. Siis hakusessa on ollut todellinen aikamme Tiedonantaja.

Nyt se on löytynyt: Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n Kumppani

Tämä nykyään lähes kerran kuukaudessa ilmestyvä postmodernin "tiedon" kokoelma saisi itsensä informaatioministerin häpeilemään saavutuksiaan. Pikkupoika suosittaa kaikille Puoleen ideologiasta vielä epävarmoille pikku pioneereille ja muille ajatteleville yksilöille. Tässä vähän esimakua lukijaa odottavista herkkupaloista:


Tuoreimmassa Kumppanissa kehitysyhteistyöhön oleellisesti liittyvää informaatiota löytyy mm. julkisten palvelujen yksityistämistä vastustavasta kirjoituksesta Palveluita vailla vertaa ja lakia ja kapitalismikritiikkiä syventävästä kirja-arvostelusta Pakenevan rahan jäljillä. Uusliberaaleille pikkusormensa antanut Brasilian vasemmistopresidentti Lula saa kyytiä kirjoituksessa Mitä Brasiliassa oikein tapahtuu?. Lehti on kokonaisuudessaan "maailmankuvaa avartava" ja todella "monipuolinen", josta osoituksena pikkupoika tarjoaa kaikille anarkokapitalisteille (olkaa hyvä vaan) lainauksen kirjoituksesta Somalian vaikea tie rauhaan:
Anarkia on rampauttanut 15 vuoden aikana julkisen terveydenhuollon ja koulut sekä tieverkoston ja sähkön- ja vedenjakelun. Somaliassa kukoistaa villinä yksityisyrittäjyys, jonka myötä esimerkiksi internet- ja puhelinyhteydet toimivat maassa kuitenkin hyvin.
Tuoreimman Kumppanin ehdoton kruununjalokivi on kuitenkin länsimaista kalenteria (!!!) kritisoiva kirjoitus Maya-kalenterilla maailmanrauhaan:
Mayalaisessa ajattelussa planeettamme nähdään elävänä organismina, jonka kaikki osat muodostavat erottamattoman kokonaisuuden - tämän takia ihmisten on pyrittävä elämään tasapainossa luonnon kanssa. Tietoisena olentona ihminen pystyy myös vaikuttamaan evoluution kulkuun, sillä sisäistettyään kaiken olevaisen yhteyden tuntuisi mielettömältä roskata, tuhota luontoa tai sotia.

Maya-kalenterin puolestapuhujien mukaan sotien, saastuttamisen ja muiden nykyajan vitsausten taustalla on ihmisen erkaantuminen luonnosta. Tämän evoluution oikun olennaisimpana syynä maya-kalenterin kannattajat pitävät nykyistä gregoriaanista kalenteria. Koska aika koetaan mielessä, kunkin omaksuma aikakäsitys vaikuttaa mielen rakenteisiin. Mielen tila puolestaan heijastuu suorassa yhteydessä maailmaan, jossa elämme.

Gregoriaarinen 12-kuukautinen kalenteri ei ota huomioon luonnon sykleja, kuten kuunkiertoja. Gregoriaanisen kalenterin lisäksi nykypäivän elämäntapaa orjuuttaa mekaaninen kello, jonka keinotekoisesti luodut 60 minuutin syklit ohjaavat päivittäistä ajankäyttöä heikentäen ihmisen omaa biologista kelloa.
Onnekseen pikkupoika on jo pitkään käyttänyt digitaalista kelloa.


Edellisen Kumppanin (12/2005) pääkirjoitus Lanka palaa löytää Ranskan mellakoihin todella yllättävät syylliset: poliisi ja rasismi. Kirja-arvostelussa tutustutaan "vaihtoehtoiseen" Lähi-Idän matkaoppaasen, josta löytyy matkustajalle elinterkeää tietoa mm. Palestiinan runoudesta sekä esim. fakta että Ramallahissa voi istua kahviloissa. Lehti jatkaa tinkimättömällä linjallaan vapaakauppaa vastustavalla ja Chávezia ihannoivalla kirjoituksella Amerikkalainen unelma? Kuubalaisen toimittajan kirjoitus Lämpenevän maapallon kosto vahvistaa ainakin pikkupojalle teesiä siitä että ilmastonmuutoskatastrofi on osa postmodernia uskontoa. Artikkelia kannattaa lukea rinnan aiemmin linkittämäni Friedmanin kirjoituksen ja Crichtonin puheen kanssa. Katsotaampa (kaikki painotukset pikkupojan):
Kuka lähetti hurrikaani Katrinan, Allah vai Jehova? Eräs tuohtunut islamilainen uskonoppinut väitti, että myrsky oli Allahin rangaistus vääräuskoisille ja perusteli väitettään Koraanin kohdalla 13:31, jossa sanotaan: "Mutta onnettomuus kohtaa lakkaamatta uskottomia heidän tekojensa tähden tai odottaa heidän kynnyksellään, kunnes Jumalan lupaama hetki koittaa. Jumala ei riko lupaustaan."

Eräs juutalaisrabbi puolestaan asetti tapahtumat tarkempaan kontekstiin ja sanoi, että hurrikaani Katrina "oli Jumalan rangaistus Amerikalle siitä, että maa tuki Sharonin suunnitelmaa tyhjentää Gazan juutalaissiirtokunnat ---. Eilen Israelissa näimme, kuinka amerikkalaiset virkamiehet - Bush mukaan lukien - pakkoevakuoivat New Orleansin asukkaat. Saatoimme kuvaruuduiltamme katsella, kuinka miljoonat ihmiset pakotettiin lähtemään kodeistaan. Ihmiset itkivät kameroille (aivan kuten Gazan evakuoinnissa), koska he eivät halunneet menettää ?koko omaisuuttaan, kaikkea sitä, minkä puolesta he ovat tehneet työtä.? Voiko tämä olla puhdasta sattumaa? Ei meidän mielestämme; meidän, jotka uskomme Raamatun Jumalaan ja Jumalan sanan pitävyyteen," rabbi sanoi.
Yksi kappale väliin jossa ylläolevat kumotaan, koska "Loppujen lopuksi en ole kuitenkaan kovin vakuuttunut siitä, että jumalallinen ennaltamäärääminen olisi näin kammottavan valikoivaa." Ja sitten
On kuitenkin tieteellisesti todistettu (ainakin niille, jotka tieteeseen vielä uskovat), että pyhiin kirjoihin kirjoitetun taivaallisen kirouksen sijaan tuo kauhea, tuhoisa tapahtuma, jossa tuhannet Yhdysvaltain etelävaltioiden asukkaat menettivät henkensä, oli ihmisten aiheuttama.

Jo useita vuosia sitten varoitettiin uhasta, jota maapallolla ei ollut aiemmin tunnettu ainakaan sinä aikana, jona ihmiset ovat sitä asuttaneet: uhasta nimeltä maapallon lämpeneminen. Tällä kertaa ilmastonmuutosta eivät aiheuta kosmiset tai telluuriset voimat, jotka ovat vaikuttaneet maapalloon sen syntyhetkistä lähtien. Nyt ilmaston- ja säämuutosten syy on näkyvämpi ja helpommin tunnistettavissa: ihmisen toiminta.
Tarkennoksena vielä niille, jotka eivät ehkä ole aiheeseen sen enempää perehtyneitä, että on tieteellisesti mahdotonta antaa jotain tiettyä "syytä" millekään yksittäiselle sääilmiölle. Yleisemmin hurrikaanien ja ilmastonmuutoksen suhteesta kannattaa lukea tästä.


Tässä siis kahden tuoreimman lehden sisältöä. Pikkupoika lupaa myöhemmin penkoa lisää tätä vuoteen 1995 ulottuvaa aarreaittaa, ja tarvittaessa sivistää lukijoitaankin Puolueen oikeaan ajatteluun.

Eräs asia tökkäsi Toverissa pikkupoikaa silmään. Nimittäin lehdellä tuntuu olevan jokin kumma yhteys Totuuteen. Esimerkiksi Leena Lavonius kirjoittaa uusimmassa Kumppanissa aboriginaaleista, ja tämän päiväisestä Totuudesta löytyy saman toimittajan Australian mellakoita käsittelevä dhimmi-kirjoitus Varjoja paratiisissa. Vanha tuttavamme Harri Römpötti näyttää kirjoittaneen ainakin 14 artikkelia vuosien 1998-99 aikana. Edelleen tämän päivän Totuuden Viikon lainoista löytyy Kumppanin artikkelista peräisin oleva saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pekka Aikion toteamus:
Suomalaiset ministerit käyvät kansainvälisillä areenoilla puolustamassa alkuperäiskansoja, mutta ilmeisesti heille alkuperäiskansa tarkoittaa pieniä mustia lapsia tai kodittomia intiaaneja. Saamelaisille tehtyjä vääryyksiä he eivät havaitse.
Tähän pikkupoika kommentoi Eric Blairia mukaillen: kaikkien on oltava poliittisesti korrekteja, mutta jotkut voivat olla poliittisesti muita korrektimpia.

[Onko jollakin lukijoista tietoa paljonko KePa saa julkista tukea vuosittain? Pikkupoika olisi kovin kiitollinen ko. informaatiosta.]

[Edit: Siis ilmeisesti ainakin 4 miljoonaalla eurolla vuodessa. Luulisi tuolla summalla lehdenkin ilmestyvän vähän useammin, ja paperiversion olevan ilmainen :) Kiitos tuntemattomalle vinkistä: Valtio tukee punavihreää propagandaa ainakin 4 miljoonalla vuodessa. Pikkupoika on kyllä lukenut kaikki nozickn jutut, jotenkin oli vain päässyt unohtumaan. No, kertaus on opintojen äiti, ja kyllä noi nozickin merkinnät lukee mielellään vaikka viidennen kerran :)]

[Update 2.2.2006: Tämän postaus on ilmeisesti linkitetty FimNetin keskustelupalstalle. Koska pikkupojalle ei ole tunnuksia sinne, olisi mielenkiintoista tietää missä yhteydessä tämä on ko. palstalle linkitetty, pikkupojan kun on vaikea keksiä yhteyttä :) Joku ystävällinen voisi laittaa vastauksen tuohon alas kommenttiosastoon, kiitos!]

5 kommenttia:

 1. Anonyymi9/1/06 08:42

  4 miljoonaa ?

  http://nozick.blogspot.com/2004/12/valtio-tukee-punavihre-propagandaa.html

  VastaaPoista
 2. Tuo neljän miljoonan euron rahoitus oli jo muutavan vuoden takaa oleva tieto. Kepan omat sivut kertovat usein kysytyissä kysymyksissä: "Kuka rahoittaa Kepaa? Kepan toimintaa tuetaan julkisin varoin ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston kansalaisjärjestömäärärahoista. Kepalla on myös jonkin verran omaa varainhankintaa." ja toimintakertomuksessa: "Kepan toiminnan kulut vuonna 2004 olivat yhteensä 4,8 miljoonaa euroa. Niistä 95 prosenttia katettiin valtionavuin...". Julkinen tuki vuonna 2004 oli siis noin 4,6 miljoonaa euroa.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitti vaivannäöstä. Jätän tekstin ennalleen, siellä kun on toi "ainakin" sana :)

  Uuskielellä toi summa on muuten 30 miljoonaa markkaa. Näyttää suuremmalta pihtiputaan mummolle :D

  Asiasta toiseen, kun kerran nozick on paikalla ja lueskelin hänen kirjoituksensa uudestaan. Nimittäin siellä oli n. vuosi sitten kirjoittelua PISA-tutkimuksista. Pari kommenttia (vastaisuuden varalle kun asia nousee taas pinnalle):
  1) PISAn matematiikan testissä ei ole kyse varsinaisesta matematiikan osaamisen testistä vaan se on matematiikan lukutaito-testi. Asiasta kirjoitti asiantuntevasti mm. matematiikan emeritiusprofessori Tauno Metsänkylä HS:n mielipideosastolla 19.12.2004.
  2) PISA testien tuloksissa Suomen kannalta melkeinpä hälyyttävää on se miten, erityisesti matematiikan testissä, korkea kansallinen keskiarvo on muodostunut: se on korkea koska täältä puuttuu lähes tyystin ne jotka eivät osaa yhtään mitään. Tämä on saavutettu puristamalla keskihajonta pieneksi. Jokainen voi käydä katsomassa testien tarkemmasta erittelystä, mitä tämä tarkoittaa esim. korkeakouluopiskelijoiden taidoissa kun ajatellaan että tietty prosenttiosuus koko massasta, lähinnä sieltä PISA-suorittajien yläpäästä, tullaan aikanaan valitsemaan. Valitettavasti tämä näkyy jo. Huhut DDR-koululaitoksemme tasapäistävästä vaikutuksesta eivät ole liioiteltuja :)

  VastaaPoista
 4. Tulepas muuten käymään Vapausfoorumin keskusteluillallisilla ke 11.1. klo 19 Henrixissä.

  Henrik's Room on kahvila-ravintola-baari Havis Amandan takana, Etelä-Espalla Etelärannan ja Unioninkadun välissä, UPM-Kymmenen pääkonttorin pohjakerroksessa.

  Jos on kysyttävää, soittele numerooni 044-3245186. Henrixistä saatetaan siirtyä jatkoille läsnäolevien kesken sovittavaan paikkaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kutsusta, tosin huomasin kokouskutsun itsekin vapausfoorumilta :)

  Mutta eiköhän tämä pikkupojan poliittinen toiminta jää toistaiseksi tänne nettiin. Pitäkää hyvät keskustelut!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!