maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Todellisuuden ja Totuuden ristiriita

Eniten ilmastohysteriassa pikkupoikaa on ihmetyttänyt Puolueen median totaalinen välinpitämättömyys mittausdatan ja virallisen Totuuden välisestä ilmeisestä ristiriidasta. Ainoa järkeenkäypä selitys pikkupojalle on että "ihmisen aiheuttama ilmastonmuutoskatastrofi" on uskonto, ja kuten muissakaan uskonnoissa rationaalisilla faktoilla ei ole merkitystä.

Viime viikolla Totuus kertoi "faktana" että Suomessa lämpötila tulee nousemaan vuoteen 2100 mennessä (verrattuna vuosituhannen vaihteeseen) talvisin keskimäärin 6 astetta. Tänään ilmatieteenlaitokselta on tullut mielenkiintoinen sivu jouluaaton säästä. Tässä Helsingin lämpötilat (ja lumet) reilun sadan vuoden ajalta:
Ehkä pikkupojalla on vääränväriset rillit, mutta millä ihmeellä tuosta näkee minkäännäköistä trendiä? Vai onko niin että jyrkkä lämpeneminen alkaa yllättäen vasta joskus tulevaisuudessa? Vai onko niin että Helsingin jouluaatto on rauhoitettu ilmastonlämpenemiseltä?

Samainen Totuus kertoi myös että tulevaisuuden talvet ovat paitsi lauhoja niin sateisia. [Ja kesät kuumia ja kuivia. Se mekanismi miten täällä vuodenajasta riippuen sateisuus toisaalta vähenee ja toisaalta lisääntyy, on pikkupojalta jäänyt ymmärtämättä. Joku syvällisempää ymmärrystä omaava valistakoon pikkupoikaa tässä asiassa.] Tuosta yo. lumitilanteesta ei tämä ainakaan ole näkyvissä, pikemminkin päinvastoin. Tietenkin voidaan ajatella että joulua ennen on voinut sateisuus lisääntyä, mutta että sateet ovat tulleet lähinnä vetenä Helsingissä (mitä ei liene tapahtunut sateellisuustilastojen valossa). Mutta miten sitten selittyy Sodankylän lumitilanne (kts. alle)? No, seuraavan päivän Totuudessa tiedettiin kertoa että talvet ovat täällä tulevaisuudessa vähälumisia sen tarkemmin yksilöimättä mistä vähälumisuus johtuu...

Pikanttina lisämausteena jouluna kannattaa seurata Sodankylän lumitilannetta:
Aamuisen Puolueen totuuden mukaan Sodankylässä oli 60 cm lunta, ja Puolueen tekstiradion mukaan tänään maanantaina (ainakin kello 14) on tullut lisää. Lisäksi perjantaille on ennustettu lisää lumisateita. Kauden 1971-2004 lumiennätys jouluaaton aamuna on Sodankylässä 62 cm:
Pikkupoika ei löytänyt pidempiä tilastoja asiasta (ilmatieteenlaitokselta saa datan jos on valmis maksamaan), eli pikkupojalla ei ole tietoa mikä on mittaushistorian ennätys (ilmeisesti ainakin vuonna 1965 on ollut erityisen paljon lunta). Joka tapauksessa Sodankylässä tehtäneen todennäköisesti ainakin 40 vuoden ennätys. Kertooko se sateisuuden lisääntymisestä? Tuskinpa.

[Final edit: Tiistain (27.12.2005) Totuuden mukaan syvyys oli (26.12.2005): 55 cm. Ei siis mennyt aivan ennätys rikki. Pikkupoika kertoo kuitenkin mitä Totuudessa olisi lukenut jos joku toimittaja olisi kinkun nauttimisen lomassa halunnut (huomannut) tehdä tällä tilastollisella detaljilla propagandaa:

Lapissa ennätyslumista
Sodankylässä vain vuoden 1979 poikkeuksellisena talvena enemmän lunta

Tämän jälkeen olisi seurannut muutaman selkävaivaisen valitusta siitä kuinka karmeaa on kun joutuu luomaan niin paljon lunta ja olisi kannettu huolta kaikkien söpöjen pikkueläinten selviytymisestä hangessa. Lopuksi olisi todettu että ilmastonmuutoksesta johtuen Lapissa on tulevaisuudessa varauduttava tällaisiin talviin (ja siis myös selkäkipujen pahentumiseen lisääntyneestä lumenluonnista johtuen) ja muistutettu että George W. Bushin Yhdysvallat ei allekirjoittanut Kioton sopimusta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!