maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Joseph, olit amatööri!

Pikkupoika kirjoitti aiemmin että seksinoston kriminalisointi Keisarin tasavallassa on ollut päivänselvää sen jälkeen kun tämä postmoderni neronleimaus meni läpi kuningaskunnassa; kysymys on ollut vain ajoituksesta. Sillä välin kun huomio on kiinnittynyt muihin kysymyksiin, presidentti on antanut 22.12.2005 lakiesityksen eduskunnalle. Kun yleinen mielipide on samaan aikaan vaiettu kuoliaaksi Puolueen mediassa, asiasta on hyvä ohimennen äänestää heti eduskunnan palattua lomilta. Vaunut kulkee suunnitelmien mukaan...

...kunnes lähes ainoana julkisuuden hiekanheittäjä tunnettu Seksialan Liitto SALLIn puheenjohtaja Johanna Sirkiä eroaa 7.1.2006 vastalauseena lakiesitykselle. Tämähän voisi jopa saada aikaan julkista keskustelua... mitä tekee Totuus? No, ei tietenkään julkaise asiaa vaan kierrättää vanhan uutisen Viro harkitsee seksin oston kieltoa (paperiversio) etusivulleen. Siitä Pihtiputaan mummokin ymmärtää että lain täytyy olla mielekäs kun Virokin sitä harkitsee.
Yleinen mielipide Virossa ei tue avainministerien mielipiteitä. Viron naistutkimuskeskuksen johtaja Helve Kase sanoo, ettei prostituoitua yleisesti pidetä uhrina. "Jos Viro haluaa noudattaa pohjoismaista mallia, ongelman selittämiseksi olisi järjestettävä perusteellinen tiedotuskampanja."
"Yleinen mielipide varmaan Keisarin tasavallassa kannattaa jo asiaa kun se kerran kuuluu hyvinvointiyhteiskuntaan. Hitaita oppimaan nuo virolaiset", toteaakin Pihtiputaan mummo.

Totuus tosin ehti jo aiemmin julkaista STT:n uutisen Seksin oston kriminalisointi puntariin Virossakin, mutta ei se mitään -- kertaus on opintojen äiti eikä se Pihtiputaan mummo niitä kaikkein pienimpiä uutisia näekään.

Oikeusministeri Rein Langin lausunto on STT:n uutisen mukaan peräisin Postimees-lehdestä, mutta Postimees-lehden artikkelin mukaan lausunto on annettu STT:lle. Ikiliikkuja?

[Sivuhuomio: onko Reformipuolue, Eesti Reformierakond, mennyt sekaisin vai siteerataanko Langin aikomuksia väärin?]

[Update: Rein Lang kumosi väitteet Viron suunnitelmista seksin oston kriminalisointiin heti Totuuden artikkelin julkaisua seuraavana päivänä. Totuus ei tietenkään mainitse asiaa. Jos Keisarin tasavallassa olisi aitoja tutkivia journalisteja, olisi kiva tietää mistä tuo ylläoleva Rein Langin nimiin pistetty STT/Postimees ikiliikkujalausunto oli alunperin peräisin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!