tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Ilmatieteen laitos lukee pikkupoikaa?

Pikkupoika linkitti eilen ilmatieteen laitoksen "ilmastonmuutoksen" todistesivulle Joko ilmastonmuutos on havaittavissa?, joka edelleen sisälsi Mannin kuuluisan lätkämailan. Tänään (sattumalta?) kyseisiä sivuja on päivitetty, ja referenssit lätkämailaan (sekä itse lätkämailakuva) on poistettu :) Sen sijaan on nyt laitettu referenssi (miksei myös käyrää?) uudehkoon konstruktioon (Moberg et al, 2005), joka vaikka onkin kertaluokkaa parempi kuin Mannin konstruktio, sisältää ongelmia joista tullee tarkempaa tietoa vielä tämän vuoden aikana. You can run but you can't hide: totuus ei muutu miksikään vaikka kuinka hyppisitte tasajalkaa!

Ilmainen vinkki ilmatieteen laitoksen "tutkijoille": lopettakaa se sensuroidun realclimate.org:n lukeminen ja siirtykää seuraamaan Climate Audit:ia, jos haluatte tietää missä oikeasti mennään.

[Lisäys: Pikkupoika vieraili pitkästä aikaan itsensä DJ Munan päätoimittamilla ilmasto.org-sivuilla. Ennen niin kauniisti kunniapaikalla komeillut lätkämaila oli lähes kadonnut sieltäkin! Eikö kukaan enää ole Michael E. Mannin kaveri? No, koululaisten "ilmastotieto"-propagandan kalvoihin maila oli vielä kelvannut ja löytyi sieltä vielä Mannin käppyrään perustuva klassikkolausekin:

1998 oli todennäköisesti myös lämpimin vuosi pohjoisella pallonpuoliskolla vuosituhanteen.

Tuohon väitteeseen pikkupojalla on vain kommentti: It's all Mann-made!]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!