perjantaina, tammikuuta 06, 2006

Tukiopetuksen tarpeessa?

Vasta 4000 vuotta hintasäännöstelyä ja jotkut eivät vaan opi.

Suuren visionäärin Hugo Rafael Chávez Fríasin johtamassa, maailman kuudenneksi sosialistisimmassa valtiossa Venezuelassa on "peruselintarvikkeilla" ollut kolmisen vuotta hintakatto minkä Kominformkin tietää kertoa. Suorastaan häkellyttävän yllättävä seuraus: Venezuelassa on ruokapula. Onkohan tämä nyt sitä Sole Lahtisen Totuudessa mainostamaa Venezuelan "ripeää elpymistä"?

Tavoistaan poiketen pikkupoika tekee pari ennustusta. Ensinnäkin, jollei hintakontrollista luovuta, niin parin vuoden sisällä Venezuelassa on nälänhätä, kun köyhillä ei enää ole varaa ostaa ruokaa mustasta pörssistä. Toiseksi, hintasäännöstely tulee kelpaamaan sosialistien ja muiden kontrollifriikkien työkalupakkiin vielä ensi vuosituhannellakin.

4 kommenttia:

  1. Onhan tämä sinänsä kauheaa mutta pakko olla hieman vahingoniloinen. Ei voi muuta kuin nauraa sitä idiotismia, joka ajaa näitä sosialisteja kokeilemaan jo aikoja sitten tuhoontuomittuja malleja. Chavezin Venezuelan seuraaminen on kyllä maittavaa puuhaa. Moni täällä Suomessa näyttää pitävän Venezuelaa jonakin myönteisenä esimerkkinä vasemmistolaisten reformien toimivuudesta.

    "The road to hell is paved with good intentions."

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Huolestuttavinta mielestäni on kuitenkin se, että täälläkin monet jotka näkevät Chavezin toimien mielettömyyden,
    esittävät vakavissaan samojen metodien käyttöä muissa yhteyksissä, esim. vuokrat, palkat, pankkien maksut jne.

    VastaaPoista
  3. Maailman kuudenneksi sosialistisin valtio, onko tuo mittari ihan luotettava? Jos valtio ottaa osansa maan öljytuloista, on tuolla seikalla tolkuton vaikutus indeksiin. Esim. Ruotsi, Suomi, Tanska ja Islanti ovat kaikki tuossa tilastossa täysin vapaita markkinatalouksia ja tunnetusta syystä Norja on vain "mostly free".

    VastaaPoista
  4. Minusta se on varsin luotettava mittari. En oikein ymmärrä miten näet Norjan aseman sihteessa muihin Pohjoismaihin johtuvan siitä että "valtio ottaa osansa maan öljytuloista",
    en siitä maaraportista saa millään väännettyä sellaista johtopäätöstä. Muuten, Tanskakin tuottaa öljyä...

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!