keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Hauskin Totuus ikinä

Belgialaisten nuorten jälkeen villiintyivät ruotsalaiset nuoret Göteborgissa sähkökatkoksesta viime sunnuntaina. Totuuden pienen uutisen lukeneet Tasavallan kansalaiset purkivat tuntojaan ruotsalaisten nuorten huolestuttavasta tilanteesta Totuuden verkkosivujen keskustelupalstalla. Jottei mahdollisen ohjelmistovirheen tms. takia nämä syvääluotaavat viestit joutuisi hukkaan, Pikkupoika poimii tähän varmuudeksi säilöön muutaman terävimmistä huomioista.
Ruotsalaiset nuoret...
Ei meillä Suomessa... | 9.10.2006 9:02

Mikähän niitä ruotsalaisia oikein vaivaa, kun tuolla tavalla täytyy väkivaltaisesti osoittaa mieltä, heitellä kivillä poliiseja? Ei meillä Suomessa ole vielä tapahtunut vastaavaa...

Mikä saa ruotsalaisnuoren melllakoimaan vailla syytä sähkökatkoksen aikana? Vai sähkökatkosta vastaanko he mellakoivat?

Mutta ennen kaikkea - miksi poliisi on täysin voimaton tuollaisen muutaman hassun ruotsalaisnuoren edessä?
Kyllä ihmetyttää
Virallinen totuus | 9.10.2006 9:37

Kun ruotsalaisilla nuorillahan pitäisi olla kaikki hyvin? Hyvä yhteiskunta, kaikki mahdollisuudet, koulutus, sosiaaliturva, terveydenhuolto, kansankoti oikeasti!

Sitten pitää lähteä kaduille heittelemään kiviä kun tulee sähkökatko! En ymmärrä, millaista tämä ruotsalainen nuoriso nykypäivänä oikein on.
Järkyttävää
Kauhistunut kukkahattutäti | 9.10.2006 10:39

Ruotsalainen nuoriso on tänä päivänä todella huonosti käyttäytyvää. Harva se päivä saa lukea lehdestä miten nuorisojoukko on raiskannut jonkun Malmössä tai ryöstänyt jonkun Tukholmassa. Tuntuu, että ruotsalaisnuorukaiset ovat päivä päivältä väkivaltaisempia. Aivan kuin heillä olisi kokonaan oma kulttuurinsa, johon kansankoti-ihanne ei oikein sovi. Kaikki pitää rikkoa tieten tahtoen.
Pellavapäät riehuvat
Sampolainen | 9.10.2006 17:22

Niin, kyllä todellakin ihmetyttää tämä ruotsalaisnuorien riehuminen. Ajatelkaa jos suomalaiset nuoret täällä samanlailla sähkökatkojen aikana hajoittaisivat paikkoja. Onko kasvatus mennyt Ruotsissa pieleen?!

Ja minkätakia sitä omaa kaupunkia, jossa omat suku ja perhe on asunut jo vuosisatojen ajan, pitää tuhota ja hajottaa?! Ei täällä suomalaiset nuoret ala Lahtea pistämään palasiksi. Kyllä on ruotsalaisissa nuorissa jotain vikaa, todellakin.

Näistä ruotsalaisista nuorista pitäisi nyt keskustella kyllä jo medioissakin. Huolestuttavaahan tämä on. Nyt Yleisradion asiaohjelmien vetäjät, herätkää!! Tästä ruotsalaisten nuorien sekoilusta pitää keskustella, tai sama voi toistua meilläkin!!
Ratkaisu...
Punster | 9.10.2006 17:23

...tuohon ruotsalaisnuorten pahaan oloon ja mellakointiin on panna heidät tutustumaan muihin kulttuureihin. Kun tuommoiset mellakoijat näkevät miten maahanmuuttajanuoret kunnioittavat vanhempiaan niin kyllä he palaavat ruotuun.
Oppia maahanmuuttajilta
promoku | 9.10.2006 17:49

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa joka pistäisi ruotsalaisnuoret tutustumaan muihin kulttuureihin. En ole juuri koskaan lukenut uutisista että ulkomaalaisnuoret syyllistyisivät tällaisiin kahakoihin, joten selvästikin heillä on parempi käytös ja kotikasvatus. Monikulttuurisuushan on myöskin sitä että opettelemme muista kulttuureista hyviä tapoja, ottakaamme tässä siis oppia maahanmuuttajista!
ruotsalaisnuorten väkivaltaisuus
ppp | 9.10.2006 19:49

Kummallista kyllä ruotsalaisnuorten mellakointi. Minä olen aina pitänyt ruotsalaisnuoria suomalaisia rauhallisempina ja paremmin käyttäytyvinä. Ehkäpä he siitä rauhoittuvat ajan mittaan.

Poliisi ei varmaankaan halua suututtaa ruotsalaisnuoria enempää joten antavat näiden purkaa patoutumiaan.
Ratkaisu asiaan on helppo
Demari -78 | 9.10.2006 19:59

Lähiöissä mellakoivien ja muutenkin järjestyshäiriöitä aiheuttavien nuorten pahoinvointi johtuu ruotsalaisten suvaitsemattomuudesta. Esim. vaatimukset sharian lain käyttöönotosta Ruotsissa tyrmättiin. Sharian laki on kuitenkin laki, joka on tärkeä osa näiden ihmisten kulttuuri-identiteettiä. Rakenna siinä sitten yhteiskuntaa kun olo on täysin ulkopuolinen.

Ratkaisuksi maahanmuuttajien määrä on vähintään tuplattava ja suvaitsevaisuuskasvatusta lisättävä roimasti.

[Edited by: jormat on 9.10.2006 20:01]
Piti vielä lisäämäni
ppp | 9.10.2006 20:08

Että eikös nämä riehujat olleet niitä skinheadeja kuten yleensäkin Ruotsissa skinheadit aiheuttavat valtavasti ongelmia maahanmuuttajille. Useissa suurien kaupunkien lähiöissä pahoinpitelevät ja raiskaavat maahanmuuttajia.

Monissa suurissa ruotsalaisissa kaupungeissa on lähiöitä joissa suurin osa asukkaista on skinheadeja. Lähiöitä joihin ambulanssit ja palokunta eivät uskalla mennä ilman poliisisaattuetta näiden väkivaltaisten skinheadien takia. Karuin esimerkki on Malmö.
Toiseus
Markku | 9.10.2006 23:07

Ehkä meidän tulisikin täysillä syventyä juuri tämän ruotsalaisnuorisossa olevan skinhead-ryhmittymän toiseuden ymmärtämiseen?

Vaikka he olisivatkin niitä nuoria, jotka ovat illalla kymmenen jälkeen kotona, valmistautumassa uuteen päivään en näkisi siinä kuitenkaan mitään ylittämätöntä syytä sille miksi juuri he eivät voisi sopeutua meidän rajusti kasvaville työmarkkinoillemme.

Useinhan sopeutumattomuuden syynä on vain kantaväestön asenteellisuus.
Markulle
Jyri | 9.10.2006 23:44

Sinunkin, Markku, pitäisi välttää käyttämästä sanaa sopeutumattomuus, ja ajatella ruotsalaisnuoria yksilöinä joiden tilannetta ei saa yleistää. Ei se ole ruotsalaisnuorten syytä että muut ruotsalaiset ovat niin asenteellisia. Juuri tuollaisten sanojen takia ruotsalaisnuoret ajautuvat mellakoihin kun heitä pitäisi pikemminkin vaalia voimavarana ja auttaa alkuun rikastuttavissa toimissaan. Toiseuden ymmärtämisessä olet kyllä oikeilla jäljillä, siitä olen kanssasi ihan samaa mieltä!
Jyri!
Markku | 10.10.2006 7:25

Olet täysin oikeassa. Toivon, että ymmärrät kuinka järkyttynyt olen virheestäni. Mitään sopeutumattomuuttahan ei tietenkään ole, on vain sopeutuvaisuuden moninaisuus. Tai ainakin luulisin niin. Tämä kaikki on niin vielä niin vaikeaa.

Todella vilpittömät pahoittelut.
Eurooppalaisnuoret opintomatkalle
Virtanen | 10.10.2006 9:27

Aina kun nämä Eurooppalaiset nuoret riehuvat, palaa mieleeni haastattelu jonka luin 10-20 vuotta sitten Hesarista. Siinä Somaliasta Suomeen muuttanut nainen vertaili Somalialaista ja Suomalaista kasvatusta ja kertoi olevansa järkyttynyt Suomalaislasten kurittomuudesta ja tottelemattomuudesta ja vanhempien leväperäisestä kasvatustyylistä.

Nyt alamme nähdä käytännössä miten oikeassa tuo Somalian rauhasta Suomeen muuttanut nainen oli: Eurooppalaiset nuoret mellakoivat ja riehuvat sopeutumattomina ja väkivaltaisina.

[Edited by: jormat on 10.10.2006 9:30]
Jrn:lle.
Tuumailija. | 10.10.2006 13:56

"Nämähän olivat juuri niitä maahanmuuttajia tai heidän lapsiaan. Sitä vain ei saa sanoa ääneen, vaan aiheettomat suyytökset on kohdistettava etnisiin ruotsalaisiin. Rasismia sanon minä".

Tuskin olivat maahanmuuttajia. Totta kai Helsingin Sanomat tai mikä tahansa muu media olisi rehellisesti kertonut tämän asian. Miksi se olisi tarkoitushakuisesti pimittänyt pahantekijöiden etnisen alkuperän? Tiedotusvälineissä ei alennuta sellaiseen käytökseen.
Mitä ihmettä?
Teija Silenius | 10.10.2006 16:09
Voisiko ylläpito ystävällisesti poistaa koko tuon Göteborgin mellakoita käsittelevän uutisen ja tämän keskustelun, joka on vajonnut ikävällä ja lähes rasismia hipovalla tavalla monikulttuurisia nuoria halventavaksi kiihkoiluksi? Tällainen väärä uutisointi ruokkii syrjintää ja ennakkoluuloja.
Nyt en ymmärrä alkuunkaan. Siis tässähän on nimenomaan kyse siitä, että ruotsalaisnuoret ovat rikkoneet paikkoja ja siitä keskustellaan huolestuneeseen sävyyn. Muutama yksittäinen rasisti ei saa valheillaan dominoida tätä keskustelua! Aikaisemmassa viestissä joku jo epäilikin, että koko jupakan takana oli ryhmä äärioikeistolaisia ruotsalaisnuorukaisia, jotka tarkoitushakuisesti mellakoivat ulkomaalaisten asuttamalla alueella ja kirjoittivat arabiaksi seiniin saadakseen koko homman vaikuttamaan maahanmuuttajien tekosilta.
Itse olen myös taipuvainen uskomaan tähän, koska uutislähteet selvästi vahvistavat sen, että kyseessä olivat nimen omaan ruotsalaiset nuoret. Tämä tieto on tullut esiin myös monesta muusta lähteestä kuin HS:stä ja sitä voidaan kyllä pitää luotettavana.

Mielestäni tällaiseen rasismiin on puututtava kovalla kädellä, sillä jos tällainen käytös saa jatkua on koko maahanmuuttopolitiikka vaarassa ja sitä kautta koko läntisen sivistyksen tulevaisuus. Me tarvitsemme lisää maahanmuuttajia ylläpitääksemme yhteiskuntamme toiminnan kaikkia kansalaisia hyödyttävällä tavalla. Ainoastaan siten voimme ehkä saada myös nämä kiihkoilevat ruotsalaiset kuriin!
vastenmielistä
jokunen | 11.10.2006 19:09

Kaikkein vastenmielistä tässä ruotsalaisnuorten mellakoinnissa on, että hakeutuivat nimenomaan maahanmuuttajien asuttamille alueille tuhoamaan ja mellakoimaan. Melkein voisi luulla, että maahanmuuttajat olisivat itse tihutyön takana, mutta HS:n mukaan kyse on nimenomaan ruotsalaisnuorisosta. Luonnollisesti, HS:ää ei tässäkään asiassa ole, rehellisenä ja arvostettuna tiedonvälittäjänä minkäänlaista syytä epäillä.

Toivoa sopii, ettei suomalaisnuoriso ota mallia ruotsalaisista ikätovereistaan.
[Via Vera]

3 kommenttia:

 1. Jippii!

  Ja tämä oli ehdoton ykkönen;

  "Ratkaisu...
  Punster | 9.10.2006 17:23

  ...tuohon ruotsalaisnuorten pahaan oloon ja mellakointiin on panna heidät tutustumaan muihin kulttuureihin. Kun tuommoiset mellakoijat näkevät miten maahanmuuttajanuoret kunnioittavat vanhempiaan niin kyllä he palaavat ruotuun."

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä video:

  http://youtube.com/watch?v=boKzXp9CIPA

  Osaisikohan joku suomentaa sen mitä tossa videon alussa se nainen höpöttää ruotsiksi? Olis kiva tietää noin suurin piirtein mitä hän sanoo Foxin videosta.

  VastaaPoista
 3. Sanoo että Foxin Malmön Rosengårdista tekemä videopätkä on herättänyt "suuria tunteita ja keskustelua" Ruotsissa ja että tältä se pätkä sitten näyttää.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!