torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Viikon ilmas-Totuus 12/2010

Tässä on historian lehtien havinaa! Ensimmäistä kertaa historiassa Viikon ilmas- Totuus menee samaan osoitteeseen kuin Kullervon "Viikon mokutus"! Ja kuka väittikään ettei Pikkupoika osaa kierrättää?
Verkko on vihaa täynnä. Keskustelupalstoja dominoivat atavistiset maahanmuuttokriitikot ja tiedelukutaidottomat ilmastoskeptikot.

YTM tiedotusopista (sivuaineet: ympäristöpolitiikka, naistutkimus ja japanin kieli) Oras "Tasku-Obama on ihQ" Tynkkynen Virheäpunaisessa langattomassa

8 kommenttia:

 1. Tuollaiset kirjoitukset kertovat enemmän kirjoittajasta itsestään kuin kirjoituksen kohteesta.

  Mielipideilmastoasiantuntija Tynkkynen katsoo usean edistyksellisen tavoin edustavansa inhimillisen kehityksen huippua.

  Ne, jotka eivät kannata edistystä, ovat atavisteja, taantumuksellisia.

  Tynkkysen housuissa en puhuisi tiedelukutaidosta mitään. Mies on "ilmastopoliittisena erityisasiantuntijana" kävelevä vitsi, jota ei voi parodioida. Runsas sivistyssanojen käyttö ei riitä peittämään muita puutteita.

  VastaaPoista
 2. http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=27606:vapaavuori-ilmastonmuutoksen-vastainen-taistelu-on-iloinen-asia-&catid=2:kotimaa&Itemid=4

  Sekoomusta...äh eiku kokoomusta edustava asuntoministeri Jan Vapaavuori on taas vauhdissa, tällä kertaa Verkkouutisissa. Kirjoitus sai peräänsä kriittisiä kommentteja.

  Minun mielestä asuntoministerin tehtävä on parantaa asuntotilannetta eikä vouhottaa ilmastosta. Vapaavuori on muutenkin outo tyyppi, on muka aiemmin halunnut antaa itsestään kuvan "oikeistolaisena" ja "republikaanina". Lähinnä viherhörhöltä se kuulostaa. Vai onko hänetkin vain ostettu ilmastohumpasta hyötyvien rahoilla?

  VastaaPoista
 3. Tämä seuraava lienee tarkoitettu Pikkupojalle

  Anu Silfverberg: Suojautujat

  VastaaPoista
 4. Pidän Tynkkystä itseasiassa tyypillisenä opportunistina, joka näki ilmastohypessä sen vihreän oksan jota pitkin astelemalla päästään puun runkoon kiinni ja siitä kapuamaan vallan huippua kohti.

  Ei hän siinä suhteessa eroa Urho Kekkosesta, joka sitoi poliittisen tulevaisuutensa yhteen yhteiseen nimittäjään - Neuvostoliittoon. Tynkkynen on nyt julistanut ilmastoskeptikot ja rasistit samaan nippuun. Todella säälittävää. Luuleeko tuo pikku pelle panevansa vapaan sanan aisoihin?

  VastaaPoista
 5. http://img214.imageshack.us/img214/1860/mwp.gif

  Kuva jossa koottuna n. 750 tutkijan tuloksia maapallon ilmastosta keskiajan lämpimällä jaksolla. Tuon kuvan mukaan maailmanlaajuisesti n. tuhat vuotta sitten vallitsi n. asteen verran nykyistä lämpimämpi ilmasto.

  VastaaPoista
 6. http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/halpa-on-ekologista/545526

  Löysin eilen tämmöisen kirjoituksen. Tämä on hyvä muistutus niille jotka intoilee luomusta ja lähiruuasta.

  VastaaPoista
 7. Itä-Suomen yliopistossa on tarkastettu väitös, jossa sanotaan, että lihansyönnistä voidaan joutua luopumaan kokonaan. Tutkimuksen tekijä on nimeltään Markus Vinnari

  Puolueen mainostuubi

  Sitaatti uutisesta:

  "Vastaväittäjä tutkimuspäällikkö Juha Nurmela Tilastokeskuksesta piti väitöstä hyvänä tulevaisuudentutkimuksen työnä. Lihakielto ei hänestäkään rajoittaisi kansalaisten oikeuksia.

  - Tässä on minusta kysymys yleisemmästä ilmiöstä, jolle voi antaa nimen sivistys. Ehkä muutaman vuosikymmenen päästä meidän tulkintamme tästä lihansyönnistä on, että se on sivistymätöntä."

  Elämme mielenkiintoisia aikoja. Vihreän ideologian sokaisema tutkija maalailee apokalyptisia visioita eikä kukaan sano miestä hulluksi.

  VastaaPoista
 8. Kuopiossa asuvana häpeän Kuopion ja Joensuun yliopistojen puolesta että siellä on tuommoinen tutkija. Antaisi vaan sille fudut ja palkkaisi tilalle jonkun järkevämmän. Mahtaisko löytää töitä yksityissektorilta?

  Mietityttää, miksi väitöstilaisuus oli Turun yliopistolla. Voiko olla niin että Kuopion ja Joensuun porukka ei halunnut väitöstilaisuutta pidettävän heidän tiloissaan ettei maine kärsi...?

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!