keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Ilmastonmuutos tappaa lapsia ja eläimiä

Totuuden ex- Ajatusten Seine, Minna Nalbantoglu, on kaivautunut jälleen pienen tauon jälkeen kolostaan -- Mongoliassa! Minna näyttää närhen munat epäilijöille ja osoittaa kiistatta, että Mansen penaalinkoulun kasvatit vain terävöityvät vanhetessaan:
Mongoliassa talvet ovat aina ankaria, mutta tämänvuotinen kylmyys on ennätyksellistä. Mongoliassa syyksi epäillään ilmastonmuutosta.

[Lisäys:
Lue Mongolian ankarien talvien aiheuttamasta muuttoliikkeestä keskiviikon Helsingin Sanomista.
---
Ankarat talvet tappavat karjaa, ja tuhansilta katoaa perinteinen elinkeino. Pahentuneiden pakkasten syyksi epäillään ilmastonmuutosta.
Ulkomaalaiset penaalit ovat aina niin nopeita ja ehtivät käsitellä nämä aiheet paljon ennen Totuuden penaaleja. National Geographicin Stefan Lövgren kertoi asiasta jo 21.2.2008: Climate Change Driving Mongolians From Steppe to Cities.
While there are many reasons for the migration, observers say climate change is increasingly a driving force behind Mongolians' move toward the cities.

Landlocked between Siberia (Russia) and China, Mongolia is feeling the impact of global warming more than most regions in the world.

Over the past 60 years the average temperature in Mongolia has risen by 3.4 degrees Fahrenheit (1.9 degrees Celsius). In contrast, the average temperature around the world has climbed only about 1 degree Fahrenheit (about 0.6 degree Celsius) in the past century.

The warmer temperatures are drying up Mongolia's grasslands, which provide food for the country's livestock.
Pikkupoika panee lisäksi ilolla merkille, että miljoonia sinun Puolueen rahaa on sijoitettu Mongolian ilmastonmuutoksen tutkimiseen.]

2 kommenttia:

  1. Huom! Vieläpä tuossa ilmastotieteen Mekassa - Mongoliassa - epäillään syyksi ilmastonmuutosta. Sivuhuomautuksena muuten se, että Mongolian tehoton laiduntamiseen perustuva karjatalous on ollut kohtalokasta alueen biodiversiteetille.

    VastaaPoista
  2. On mielenkiintoisaa seurata miten kylmäksi ilmaston täytyy muuttua ennenkuin hevoselta alkaa selkä taittua ja puheet ihmisen aiheuttamasta ilmastonlämpenemisestä haudataan kaikessa hiljaisuudessa. Luultavasti tämä on sukupolvikysymys. Tämän väistyvän vihreän sukupolven ikääntyminen tullee aikaansaamaan saman ilmiön kuin mitä taistolaisuudelle kävi 1980-luvun alkupuolelta lähtien: hidas, lähes huomaamaton hiipuminen. Harva heistä tulee julkisuudessa tunnustamaan tulleensa huijatuksi ja valittelevan sitä että oli myös muita huijaamassa.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!