sunnuntaina, heinäkuuta 05, 2009

Viikon ilmas-Totuus 27/2009

Pikkupoika aloittaa epämääräisin väliajoin ilmestyvän "Viikon ilmas-Totuus" -sarjan hienoimmista Totuuden ulkupuolella julkaistuista (*) ilmastonmuutosfaktoista. Ensimmäisen lausahduksen paikasta taisteli loppuun asti tämä Näköradion faktauutinen, mutta lopulta voiton vei anonyymi kommentoija, joka on suivaantunut Oikeus- ja kohtuus -blogin kirjoittajan epätieteellisestä kirjoituksesta.
Nykyinen ymmärrys on, että maapallo lämpenee ja kylmenee itsestään, mutta juuri tapahtunut, todella nopea ja korkea lämpeneminen johtuu ihmisen toiminnasta, koska ilmassa ei ole tarpeeksi sinkkiä tasapainottamaan CO2:n määrää, sillä ihminen on tuonut sitä enemmän kuin maapallo itsessään päästäisi.
(*) Rajaus tehty, jotta sarjasta ei tulisi mikään yhden naisen Johanna Mannila -show.

9 kommenttia:

 1. Voi itku...

  Mitäs sanot tästä kirjoituksesta:

  Tämä maailma on kuitenkin usein aika suunnitellun oloinen. Kirahvin kaula on niin pitkä, että se ylettyy puiden lehtiin. Banaani on juuri sen muotoinen, että se sopii ihmisen käteen.

  VastaaPoista
 2. Totuuden Ruotsin kirjeenvaihtaja on päässyt kesäloman aikana päässyt livahtamaan läpi oikeaoppisuuden suodattimen uutisoimalla (Ruotsin ääriryhmät väkivaltaisempia kuin Saksan ja Tanskan), että Ruotsissa on viime vuosina kiinnitetty huomiota "äärioikeiston" väkivaltaan, mutta katsottu läpi sormien äärivasemmiston väkivalta. Todistusaineistossa on kuva, jossa "äärioikeistolaisen" NSF:n kannattajat pieksevät jotain ulkopuolista henkilöä (NSF = National Socialist Front, eli jokainen voi päätellä, kuinka "oikeistolainen" on liike, jonka nimessä mainitaan sosialismi).

  Ruotsin maahanmuutto ja tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni huomauttaa, että äärivasemmiston väkivaltaan ei ole puututtu riittävästi.

  "Olemme ottaneet etäisyyttä äärioikeistoon, eikä vähiten historiallisista syistä. Samalla olemme romantisoineet ja väheksyneet äärivasemmiston väkivaltaa yhteiskunnan vaikuttajia kohtaan", Sabuni sanoi Ruotsin radiolle.

  "Se (väkivalta) on tavattu laittaa nuoruuden ymmärtämättömyyden piikkiin, tai todeta, että vapaustaistelijat menivät liian pitkälle."


  Tämäkö selittää sen, miksi Totuuden kaltaisissa tiedostavissa medioissa aina muistetaan mantran lailla toistaa, että "nuoriso" mellakoi?

  VastaaPoista
 3. Totuuden Suuresta Saatanasta kertovan uutisoinnin huippua edustaa seuraava pläjäys:

  WTC-salaliittoteoriat saavat arvovaltaista tukea

  Todellinen laatulehti.

  VastaaPoista
 4. Ylenannon uutisen mukaan Metsäntutkimuslaitoksen ilmastonmuutoksen tutkimusjohtaja Elina Vapaavuori irtisanoutuu Rovaniemen toimipisteen tutkijan Risto Jalkasen tutkimustuloksista, joita hän on tehnyt EU:n Millennium-hankkeessa, jolla on tarkoitus tutkia ilmastonmuutosta viimeisen tuhannen vuoden ajalta. Jalkanen kritisoikin suomalaisittain poikkeuksellisen avoimesti ilmastontutkimuksen politisoitumista:

  - Kun ilmastopaneelin 1500 tiedemiestä sanoo yhdessä kuorossa että näin ja näin tapahtuu, niin se on karmeaa. Erilaiset näkemykset eivät saa tilaa. Minunkin ajatukseni perustuvat kuitenkin yksinomaan havaintoihin.

  - Esimerkiksi [julkisesti] puhutaan vain jäätiköiden sulamisesta.


  Jalkasen mukaan kevään aikaistuminen ei ole johtanut kesien lämpenemiseen eikä lämpenemistä tue mittaustulokset Kalottialueella ja Venäjän arktisilla alueilla. Pääjesuiitta Matti Alestalo vetääkin pakasta selityksen:

  Norjan jäätiköiden kasvukin selittyy Alestalon mukaan ilmastonmuutoksella.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi6/8/09 09:39

  Kysymys: Voiko taloudellinen taantuma tuottaa myös iloa ja toivoa ja parantaa jopa demokratian tilaa ja toimivuutta?

  Vastaus: Kyllä voi: http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sanoma+jatkaa+tehostamista/1135248246664

  Kerkeämpi liikkeenjohto puuttuisi myös sisältöihin, joiden taso ei vastaa asiakaskunnan preferenssejä. Jo ei muusta syystä, niin siitä, että se nyt vain on niin 'tööbulent taim', niin 'tööbulent taim'.

  VastaaPoista
 6. Totuus uutisoi tänään uusinta uutta ranskalaista muotia, jossa nuoriso tappaa itseään ajamalla päin milloin mitäkin betoniseinää. Kommentaariosastolla nimimerkki "puoliksi paikallinen" (siis ilmeisesti suomenalgerialainen?) kirjoittaa (11.8.09 klo 14:42):

  Otetaan esimerkiksi vuoden 68 ranskan opiskelijamellakat, ne johtivat parempaan lopputulokseen ja vaikuttavat edelleen myös muissa maissa.
  Odotettavissa on siis sikäläisten tietolähteideni mukaan entistä suurempi mielenosoituksia ja mahdollisesti jotain vuoden 68 kaltaista... Ei tämä Ranskan nykyistä poliittista tilannetta ainakaan voi pahentaa. Uutta vasemmiston
  aikakautta odotellessa :-)

  VastaaPoista
 7. Totuuden pääkirjoitus on ilmeisesti Psychon käsialaa:

  Yhdysvaltain konservatiivit lietsovat likaista kampanjaa

  Jotkut kehtaavat vastustaa pyhimys Obaman yrityksiä sosialisoida terveydenhuoltojärjestelmää ja alentaa kustannuksia.

  VastaaPoista
 8. Leimallisimin Helsingin Sanomissa vaikuttaa tämä ex. taistolainen ja/tai postmodernistinen punavihreä siipi, jolle avoin yksilöiden autonomisen vapauspiirin varaan rakentuva demokratia on aina ykkösvihollinen ajasta, asiasta ja paikasta riippumatta.

  Siis poliittisten realiteettien maailmassa puhutaan vasemmistolaisten nuorisopoliitikkojen 1960-luvun lopussa ja viimeistään 1970-luvun alussa Viralliseksi Narratiiviksi (VN) nostamasta Ideologisesta Totuudesta (IT).

  VN:n seuraaminen rajoitu pelkästään sosialisteihin, myös enemmistö ei-sosialistisista toimijoista noudattaa sitä, eli kysymys siitä, että miksi se on siirtynyt sellaisenaan tiedotusvälineisiin dominoivaksi narratiiviksi - toisinaan ainoaksi narratiiviksi - olisi tutkimuksen kannalta hyvin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!