keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Kiihtyvä trendi

Totuus, levikki:
Kommentteihin veikkauksia vuoden 2010 luvusta!

4 kommenttia:

 1. Turun Totuus on pysynyt viimeiset 10 vuotta 112.000 lukijan tilauksessa ja Aamutotuus Nääsvillestä 136.000 paikkeilla. Kun Helsingin Totuus on sukeltanut 20.000 tilausta kahdessa ja 15.000 yhdessä vuodessa, ei äkkipäätään muita syitä nouse mieleen kuin moraalisäteilyn aiheuttama ärsyyntyminen. Toki Helsingissä yksinasujien suhteellinen määrä on huomattavasti isompi kuin muualla, eikä kukaan yksinasuja halua törsätä paperilehteen kun netti maksaa saman.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo viime vuoden notkahdus kertoo tasaisen levikin laskun ja taloudellisen laman lisäksi myös muusta.

  Hesari menettää tasaisella vauhdilla noin 5000 lukijaa vuodessa. Viime vuosi oli siis poikkeuksellisen heikko, vaikka Hesari on järjestänyt useita tilauskampanjoita parin viime vuoden aikana.

  Vertasin levikkilukuja Aamulehden ja parin muun eteläsuomalaisen lehden vastaaviin eikä niistä löytynyt samanlaista trendiä. Kuitenkin esimerkiksi radanvarressa julkaistava Keski-Uuusimaa on pystynyt pitämään levikkinsä suhteellisen tasaisena, vaikka se on ohuempi kuin Totuus ja yhtä kallis.

  VastaaPoista
 3. Ai niin, veikkaus unohtui. Se on 385 000.

  VastaaPoista
 4. Hammer: Pikkulinnut lauloivat tuon viimevuotisen notkahduksen, ja siksi epäili(e)n Virkkusen potkuja. Silloin lukuja ei vielä ollut päivitetty Levikintarkistukseen.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!