maanantaina, maaliskuuta 15, 2010

Aktivistitoimintaa

Berliinin aikoinaan Totuuden Ilkka Ahtiainen joutui raportoimaan ikävistä Saksan yhteiskuntaa uhkaavista ilmiöistä, joista blogin lukijoiden mieleen on varmaankin jäänyt äärioikeiston musiikkielämä. Kesän jälkeen takaisin lasipalatsiin ryömittyään Ilkka on päässyt kertomaan paljon positiivisemmasta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, esimerkiksi 28.2. ilmestyneeseessä Octaviuksenkin tuoreeltaan kehumassa Totuudessa Ilkka ylisti D-liitteen etusivulla moderneja eläinoikeusaktivisteja ja -taistelijoita: Kettufarmarin kauhu (ilmaisversio).
Eläinoikeustaistelija Janna Rancken taitaa mediapelin. Sabotaasin sijasta uusi aktivistipolvi muokkaa mielipiteitä kauheilla kuvilla.
Todellakin taitaa! Vain pari viikkoa kampanjan aloituksen jälkeen heti suurta palstatilaa Totuudessa! Tosin ei Janna ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Edellisten kunnallisvaalien alla Janna valoitti nerouttaan Sanningenissa:
Trygghet för mig finns i små grupper där alla litar på varandra och är med om att fatta besluten. Det är både tryggare och mer demokratiskt, tycker Rancken.
---
Eftersom Rancken inte stöder det politiska systemet behöver hon inte heller respektera de lagar det stiftar, resonerar hon.
Jostain tuon suuntaisista demokratiakäsityksissä kumpuavasta aktivismista kerrottiin myös Totuudessa vain viikko Ilkan artikkelin jälkeen.
Kahta nuorta eläinaktivistia uhkaa jopa ehdoton vankeustuomio epäillystä osallisuudesta ihmishenkiä vaarantaneeseen turkisliikkeen polttoyritykseen.

Tuhopolttoyritys tapahtui Turussa heinäkuussa 2008.

Tapaus sai uuden käänteen vasta hiljattain, kun keskusrikospoliisin laboratorio sai dna-tutkimusten avulla yhdistettyä nuoren miehen ja naisen hyvin tiiviisti paloon.

Kaksikkoa epäiltiin jo aluksi, mutta syytteen sai vain 25-vuotias mies.
---
Dna-tutkimusten ansiosta uutena epäiltynä asiassa on nyt myös 24-vuotias nainen, joka on tullut vastikään tunnetuksi julkisuudessa aktiivisena turkisten vastustajana ja laillisten vaikuttamiskeinojen puolustajana.
Mutta takaisin Jannaan. Mm. Jannan ja häntä Oikeutta Eläimille -aktivistiverkoston tiedottajana [Jannan ansiot tässä suhteessa ikävästi sensuroitu tänään Wikipediasta] edeltäneen Akuliinan ylläpitämiltä Facebook -sivuilta löytyy mielenkiintoinen tapahtuma huomiseksi:
Tervetuloa tutustumaan eläinoikeustoimintaan ja Oikeutta Eläimille-järjestöön Kirjakahvilassa tiistaina 16.3.!

Kerromme Turun OE:n toiminnasta, ja mietitään yhdessä miten haluamme toimia eläinten puolesta tulevaisuudessa.
Kaikki turkulaiset yhdessä miettimään! Jannakin on siellä. Jos pääsee. Ilkka ei ole ainakaan vielä ilmoittautunut mukaan.

[Lisäys:
Åbopolisen misstänker 25-åriga Janna Rancken för grovt sabotage. DNA-spår kopplar djurrättsaktivisten till en anlagd brand i en pälsaffär i Åbo i juli 2008. Det säger förundersökningsledare Vesa Aaltonen säger till Vasabladet.]

4 kommenttia:

 1. Vainih... On se Pikkupoika vaan melko epeli löytämään näitä juttuja.

  VastaaPoista
 2. Huvittavasti Totuus kirjoittaa, että melkein 60% suomalaisista haluaa suitsia maahanmuuttoa, kun asiaa tutkittiin Suomen Gallupilta tilatulla kyselyllä. Tänään lukijoille on järjestetty Päivän kysymys, jossa melkein 80% vastustaa kaikkiaan yli 4.000 äänestäneestä...

  VastaaPoista
 3. Minä olen miettinyt, mistä noita jannoja oikein sikiää. Tietysti aktivismi sinänsä on jännittävää seikkailunhaluiselle nuorelle.

  Janna kuuluu ilmeisesti hemmoteltuihin tyttöihin, jotka ovat saaneet kiukutella ja joiden tunteenomaiset päähänpistot on aina palkittu päänsilityksellä.

  Päänsilittelijöinä vanhemmat vain vaihtuivat jossain vaiheessa Totuuden toimittajiin.

  Ja miksi kaikilla on Rapala-uistimet leuassa?

  VastaaPoista
 4. Kun maailma on täynnä vääryyttä, sortoa, tuskaa ja vikoja, saa pahoinvointia aihettuvaa järjestelmää vastaan kapinoida rankimman mukaan. Eläinoikeudet ovat joidenkin lempivääryys, fasset tai queerit toisten. Kolmannet (tai no, monet näistä) rakentavat romanttisissa autonomioissa itsenäistä eettisempää maailmaa (jos ei kytät estäisi). Kärjistynyt alakulttuurimeemisikermä johon päätyminen on helppoa kun maailmanparranus iskee. Skenessä on paremmat bileet ja villimmät miehet/naiset kuin perinteisillä pliisuilla järjestöillä.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!