lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Ekofasismi. Nyt

Eero Paloheimo kertoo Puolueen näköradion Ykkösaamu -ohjelmassa lääkkeet ilmastonmuutokseen: maailman armeijat ja ilmastosotatila.[Lisäys 17.11: Totuuden ilmastopiirin kysymysasettelu käy yhä rohkeammaksi.
Voidaanko ilmastonmuutoksen estäminen todella jättää kuluttajien vapaaehtoisuuden varaan? Eikö sen sijaan, että odotamme ihmisten vapaaehtoisesti vähentävän autoilua, lihansyöntiä ja lentämistä, valtioiden tulisi suoranaisesti kieltää tai ainakin verottaa rankemmin pahimpia kulutuksen muotoja?
Edellisen kysymyksen
Jos en tee yhtään lasta maailmaan, kestääkö kohtuullinen ekologinen jalanjälkeni pari lomalentoa vuodessa?

Mari M.
kommenteista poimimme helmen:
Uskon että jossain vaiheessa on välttämätöntä aloittaa maailmanlaajuinen pakkosterilointi, sillä nykyistä väestönkasvua yhdistettynä kulutuksen kasvuun planeetta ei kestä.

Tuomas Niittymaa
Déjà vu, anyone?
]
[Lisäys 18.11.: Vihreä lanka/Elina Venesmäki: Mitä ruuaksi vegaanin lemmikille?]

21 kommenttia:

 1. Aivan loistavaa. Toisiaan vahvistavat prosessit uhkaa. Odotan innolla sitä, että saadaan pommitettua tai myrkytettyä liika kulutus maapallolta pois. Varsin yllättävää on toki, että tämä vähäinen pintaraapaisu mitä ihminen on onnistunut tekemään, aiheuttaa sellaisen ilmastoKATASTROFIN, joka uhkaa ihan kaikkea. Onneksi yhdysvaltojen sotilasbudjetti riittää tähän touhuun, kun se on se puolet tai yli. Riittää siis että jenkit tappaa meidät kaikki muut, että päästään tästä ongelmasta ylitse.
  kivaa.
  No ookoo. Kaikkia höyrypäitä sitä löytyykin. toivotaan, että jonkun puolueen naisjärjestö nyt laittaisi sodan ja joukkomurhan lietsomisesta syytteen vireille

  VastaaPoista
 2. Gaia-uskonnon ylipappien puheet kuulostavat päivä päivältä enemmän samalta kuin Sana ja Ylistys -seurakunnan Veli Saarikallen saarnat.

  Minä kuitenkin luotan tässä asiassa Totuuteen, joka kertoo, miten maailma pelastetaan:

  "1. Asu sopivasti ja sopivassa paikassa.
  Älä haali neliöitä, joita et todella tarvitse ja valitse asuinpaikkasi niin, että päivittäiset matkat sujuvat jalan, pyörällä tai julkisilla. Jos voit vaikuttaa asuntosi lämmitystapaan, kuten omakotitalossa asuessa, investoi ilmastoystävälliseen vaihtoehtoon. Se säästä useimmiten rahaakin.
  2. Vähennä liha-aterioita.
  3. Aja vähemmän autolla, menit sitten töihin, kauppaan, harrastuksiin tai kyläilemään.
  4. Lomaile lentämättä.
  Tee lomamatka lentäen korkeintaan vain joka toinen vuosi.
  5. Huolehti, että kotisi lämpötila on enintään 20°C."

  Viisi ohjetta ilmastotaakan vähentämiseen

  VastaaPoista
 3. Tässä tuorein kysymys:

  Jos en tee yhtään lasta maailmaan, kestääkö kohtuullinen ekologinen jalanjälkeni pari lomalentoa vuodessa?

  Mari M.

  VastaaPoista
 4. Olen sekä paloheimolais-linkolalainen ekofasisti että libertaari ja halla-aholainen militantin uskonnon vastustaja.

  Eat that. Osa ilmastonmuutoshysteriasta on liioiteltua, osa on ihan totta. Suurempi tragedia on biodiversiteetin heikkeneminen ja saastuminen ylipäätään. Kaikki lässytys hiilijalanjäljistä, lihansyönnistä ja lentomatkoista on lillukanvarsia verrattuna hallitsemattomaan väestönkasvuun. Miehistä valtaosa olisi kuohittava uskontoon tai rotuun katsomatta, muuten ei maapallo pysy elinkelpoisena. Tietysti sellainen henkilökohtainen preferenssi minulla on, että militantteja muslimeja pitäisi kuohita vähän enemmän kuin ketään muita.

  Eero Paloheimo olisi oikein hyvä maailman diktaattori (kaksinkertainen kansanedustajani), kunhan maailman pelastuttua voitaisiin palata vähän vapaampaan, mielellään nykyistä vapaamaan maailmaan.

  VastaaPoista
 5. Petri, vai niin. Itse en tosin ymmärrä miten mikään fasismi on yhteensovitettavissa minkään liberalismin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Eero Paloheimo olisi oikein hyvä maailman diktaattori (kaksinkertainen kansanedustajani), kunhan maailman pelastuttua voitaisiin palata vähän vapaampaan, mielellään nykyistä vapaamaan maailmaan.

  Kun maailmanlaajuinen ekofasistinen koneisto on kerran luotu ja uudet eturyhmät ja vallanpitäjät ovat asettuneet paikoilleen, niin järjestelmän purkaminen on miljoona kertaa vaikeampaa kuin esim. hyvinvointivaltion.

  VastaaPoista
 7. Nimimerkki AJ tuntuu ymmärtävän yskän:

  "Lapsettomuuden myönteisestä ilmastovaikutuksesta ei minusta kannattaisi liikaa puhua, koska asian liiallinen korostaminen vain ajaisi lisääntyvän kansan (=suurimman osan kansalaisista) pois ilmastokeskustelusta, eikä varmasti saisi ketään lisääntymisaikeellista perumaan aikeitaan - korkeintaan se voisi heissä herättää inhoa “ilmastohörhöjä” kohtaan."

  No shit, Sherlock.

  VastaaPoista
 8. Vihreät ovatkin ideologisesti lähimpänä natseja, että siinä mielessä ei yllätä puheet pakkosteriloinneista...

  Nasset steriloi juutalaisia ja muita pohjasakkana pitämiänsä ihmisiä tieteelliseen rasismiin perustuvilla syillä, keitäs vihreät sitten haluaa steriloida? ilmastonmuutos skeptikkoja vai?

  Ollaan aika sameilla vesillä jo

  VastaaPoista
 9. Michael Crichton (RIP) rinnasti kirjassaan Pelon Ilmasto ilmastoalarmismin eugeniikkaan, koska molemmat ilmiöt edustavat politisoitua tiedettä.

  Eugeniikka johti pakkosterilointeihin myös muualla kuin Natsi-Saksassa.

  Näköjään ilmastomuutoksen perusteella ollaan päätymässä samanlaiseen ratkaisuun.

  VastaaPoista
 10. Myöhemminkin näin käytännössä esimerkkejä siitä, että nk. neuvostomoraali pitää itseään yläpuolella vanhaa roomalaista oikeusperua ja kansainvälisiä lakeja. Neuvostolainkäytön ja hallintamenetelmien tulee ennen kaikkea olla joustavia ja tarkoituksenmukaisia soveltuakseen kaikessa luokkataistelun vaatimuksiin. Ihmisten elämästä ja kuolemasta voidaan aivan yhtä helposti päättää hallinnollisella määräyksellä, elleivät lakien pykälät riitä johonkin toimenpiteeseen.

  Luokkamoraali asettui juridiikan yläpuolelle myös aivan tavallisissa rikosjutuissakin ja siten esimerkiksi "kulakin", entisen tilanomistajan poika sai huomattavasti ankaramman rangaistuksen samasta rikoksesta kuin proletaarin poika. Tuomiota langetettaessa otettiin huomioon syytetyn syntyperä ja vanhempien sekä isovanhempien yhteiskunnallinen asema ennen vallankumousta. Tässä noudatettiin armotta Vanhan Testamentin sääntöä: "kolmanteen ja neljänteen polveen..."


  Näin Unto Parvilahti antaa pienen muistutuksen kuvaillessaan sosialistista oikeudenkäyttöä.

  VastaaPoista
 11. Hammer: Lainataan tähän toistamiseen osuva pätkä Chrictonin erinomaisesta esseestä.

  Now we are engaged in a great new theory that once again has drawn the support of politicians, scientists, and celebrities around the world. Once again, the theory is promoted by major foundations. Once again, the research is carried out at prestigious universities. Once again, legislation is passed and social programs are urged in its name. Once again, critics are few and harshly dealt with.

  Once again, the measures being urged have little basis in fact or science. Once again, groups with other agendas are hiding behind a movement that appears high-minded. Once again, claims of moral superiority are used to justify extreme actions. Once again, the fact that some people are hurt is shrugged off because an abstract cause is said to be greater than any human consequences. Once again, vague terms like sustainability and generational justice --- terms that have no agreed definition --- are employed in the service of a new crisis.

  VastaaPoista
 12. Ei eugeniikassa mitään vikaa ole, jos se perustuu vapaaehtoisuuteen. Olisi hyvä, jos onnistuttaisiin luomaan rahallisiin kannustimiin perustuva eugeniikkapolitiikka, joka siirtäisi lisääntymisen painopistettä ylempiin yhteiskuntaluokkiin ja älykkäisiin.
  Esim. sosiaaliturvan jatkuminen tietyn ajanjakson jälkeen voitaisiin sitoa sterilisaatioon. Tai sitten voitaisiin maksaa tietyt kriteerit alittaville ihmisille suoraa palkkaa lisääntymättä jättämisestä. Jos tämä kohdistuisi maahanmuuttajien kaltaisiin ongelmaryhmiin, niin se tulisi yhteiskunnalle halvemmaksi kuin kymmenien lasten elättäminen ja rikollisten jahtaaminen.
  On aivan sama, millä syillä sterilisaatiota ja lapsettomuuspalkkaa perustellaan, jos sen seuraukset ovat myös eugeenisia. Jos ilmastosterilisaatiot vähentävät lasten määrää eniten juuri alaluokkaisissa perheissä, niin silloin ilmastoskeptikonkin kannattaa hyväksyä ne. Vain lopputuloksella on väliä.

  VastaaPoista
 13. Tahattoman parodian puolelle alkaa Erkon aviisin poliittinen pelon- ja vihanlietsonta muotoutuvan, unohtamatta toki po. totalitaristisia sävyjä saavan propagandakoneiston uususkonnollista puolta.

  Näinhän se on nähtävä, kun intiimeimmätkin alueet yksilöllisyyden ja yksilöautonomian puolella - perhesuhteet ja lapsenteko - eivät jää punavihreiden toimesta kansalaisten omaan harkintavaltaan, vaan uskaltavat avoimesti esittää tietävänsä asiat asianosaisia itseään paremmin, liekö sitten dialektisesta materialismista otettu mallia, ainakin mitä näyttää tulevan ns. rikkaruohojen ja poliittisten kriitikkojen eliminoinnin hyväksyvään moraaliin?

  Tänään HS:n tilaajien ja ilmoittajien "siunauksella" levitetettyä propagandaa, huomenna meitä kaikkia pakottavaa lainsäädäntöä?

  VastaaPoista
 14. Laitetaanpa säilöön maanantain Totuuden TV-sivuilta Puolueen oikeamielisen ilmastoasiantuntija Timo Peltosen lausahdus:

  Ilmastonmuutos nostaa esiin epämiellyttäviä piirteitä sen aiheuttajasta, ihmiskunnasta.
  Ensinnäkin yhäti löytyy umpimielistä väkeä, joiden mielestä ihminen ei oe vastuussa meneillään olevasta ilmaston lämpenemisestä. Sitten löytyy niitä kieltäjiä, jotka ovat lopulta päätyneet myöntämään ihmisen vaikutuksen, mutta elämäntapamuutoksiin ryhtymisen sijaa siirtyneet suoraan puhumaan muutokseen sopeutumisesta.

  VastaaPoista
 15. Oikeastaan sanat liberaali ja fasismi taitavat olla niin monin tavoin väärin ymmärrettävissä, että täytyy nyt täsmentää, mikä on minun utopiani:

  1. Luonnonvarojen sosialisointi
  2. Maanomistuksen lakkauttaminen
  3. Muuten täysin vapaa markkinatalous ilman veroja ja tukia, rajoja tai tulleja
  4. Kulutusverot kuten alv ovat moraalisesti ainoa oikea tapa verottaa, jos pelkästään maan- ja luonnonvarojen ensikäyttäjien veroista ei kerry riittävästi varoja yhteiskuntien pystyssä pitämiseen

  Kuten varmaan arvaatte, niin mikään näistä ei tule toteutumaan elinaikanamme, joten käytännön poliitikkona joudun ajamaan paljon pienempiä asioita. Mutta yhden lapsen politiikka ihan koko maailmaan olisi kyllä hyvä idea.

  VastaaPoista
 16. Hmmm, en nyt lähde pohtimaan voisiko utopiasi olla edes teoriassa toimiva (esim. perustavaalaatua oleva omistusoikeuden rajoitus ja omaisuuden ryöväys vs. "muutoin vapaa markkinatalous"), mutta sanotaan nyt kuitenkin että kovin vähän utopiallasi on libertarismin kanssa tekemistä.

  VastaaPoista
 17. Kaikki ideologiat ovatkin aivan liian ihmiskeskeisiä ja siksi ajavat maailman tuhoon. Tämä heikompien eli myös muiden eläin- ja kasvilajien puolustaminen varmaan tekeekin minusta monen mielestä sitten "ekofasistin" tai hienommin sanottuna "syväekologin". Minusta niiden NATOn nopean toiminnan joukkojen pitäisi nyt olla puolustamassa Kongon viimeisiä gorilloja, koska niiden arvo koko ihmiskunnalle on suurempi kuin paikallisten ihmisten.

  Eikös Amerikan alkuperäisväellä ollut vaikeuksia ymmärtää, miten joku voi omistaa maata. Tai normaalilla suomalaisella ihmisellä, miten Areva voi tulla omasta pihasta kaivamaan uraania. Tästä on kyse.

  Totta kai tie maanomistamisen lakkauttamiseen on todella pitkä ja käy itse asiassa maanomistamisen lisäämisen kautta. Puhun nyt monista sukupolvista.

  Henkilökohtaisesella tasolla kyyninen cityvihreyteni tietysti rajoittuu terroristijärjestö Greenpeacen tukemiseen vitosella kuussa. Käytän talvisin jopa turkislakkia, joka on tapettu vissiin jo ennen syntymääni. Se on eko-loogista. Joo, mutta ehkä postaan tästä realismin ja utopian selittämisestä omaan blogiini joskus kun ehdin.

  Erinäisten webbitestien mukaan olen libertaari.

  VastaaPoista
 18. ehkä postaan tästä realismin ja utopian selittämisestä omaan blogiini joskus kun ehdin

  Hyvä idea. Uskoisin, että ainakin muutamalla tämän blogin hardcore libertaarilla olisi halukkuutta jopa väitellä kanssasi ajatustesi järkevyydestä. En kuitenkaan halua sitä keskustelua tähän postaukseen, joten sovitaan että kaikki Petrin ajatusten kritiikistä/kehumisesta yms. kiinnostuneet odottelevat Petrin kirjoitusta blogiinsa. Linkki löytyy tuolta blogilistastani.

  VastaaPoista
 19. 'Kaikki lässytys hiilijalanjäljistä, lihansyönnistä ja lentomatkoista on lillukanvarsia verrattuna hallitsemattomaan väestönkasvuun.'

  Tästä olen täysin samaa mieltä. Tehokkain ja konkreettinen (ei utopia) on sitoa KAIKKI kehitys- ja ruoka-apu a. väestönkasvun hillintään b. johonkin konkreettiseen ympäristönsuojeluun, vaikka puiden istuttamiseen.

  VastaaPoista
 20. Meidän kissat esimerkiksi tykkäävät keitetystä perunasta, ja ruohoa on aina tarjolla.

  Ei kun tupruttelemaan!

  Tämä on surullinen uutinen kaikille meille vegaaneja jääkarhuja rakastaville ihmisille:

  Eläinlääkärit päättivät lopettaa Debbyn, koska se oli alkanut kärsiä monista iän tuomista terveysongelmista.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!