[Lisäys: Hurja skenaario: Lihaa napaan vain lääkärin luvalla!
Lihansyönnistä on kansanedustaja Heidi Hautalan visiossa tullut joukkoruokailussa harvinaisuus, johon tarvitaan lääkärin määräys. Muuten esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa tarjotaan pelkästään kasvisruokaa, ja lapset opettavat vanhemmilleen, miten lihapullat ja karjalanpaisti syntyvät kasvispohjaisista raaka-aineista. Näin maailman energiavaroja ei hukata ja ruokaa riittää kaikille.
---
- Olemme ottaneet kehitysmailta ekologista velkaa, joka erääntyy maksettavaksi. Kun ilmastonmuutos sulattaa jäätiköitä, suuri osa maailman väestöstä alkaa kärsiä vesipulasta. Siksi ruuan elinkaarikustannuksiin tulisi jo nyt laskea virtuaalivesi eli jokaisen kahvi- tai lihakilon tuotannon vaatima vesimäärä. Se on huikea lisä tuontiruuan ekologiseen selkäreppuun!]
Nuo ihmiset elävät jossain rinnakkaisuniversumissa vailla kosketusta tavalliseen arkielämään ja siihen, mikä luo ja ylläpitää hyvinvointia.
VastaaPoistaMielestäni tämä on jo poststrukturalismia, siis ajatussuuntaa, jossa postmodernistisille ajatuksille tyypillisen reaalisen todellisuuden hylkäämisen lisäksi (Homo Sapiens Sapiensin ruokavalio, sanooko mitään?) voidaan mennä jo niin pitkälle, että jopa matemaattiset termit, esimerkiksi topologian puolella "reikä", nähdään sovinistisena, miehiseen sikailukulttuuriin perustuva jääntenä, joka tulee Totuuden ylimpien papittarien ja pappispoikien hylätä punavihreyden, totalitarismin ja Totuuden nimissä.
VastaaPoistaKunnia Totuuden toimittajien suhteessa matalille älykkyysosamäärille, mutta korkeahkoille, aatteen palolla ja harjoituksella nostetuille päihtymiskynnyksille, olivatpa kysymyksessä sitten immateriaaliset, eteeriset tai mitkä tahansa muutkin subtanssit!
Ylen annamme niin maan päällä kuin ylhäällä Totuudessa, Erkkomme on aamen!
Tässä kaikille isänpäiväksi lahjaidea. Ei kun ostamaan junalippua Nääsvilleen.
VastaaPoistaHulluttelu jatkuu:
VastaaPoistaLillqvistin keskittyminen nukkeanimaatioon on ollut rohkeata, ja hänen työnsä ovat Suomessa nostaneet alan arvostusta. Laajempikin yleisö on alkanut ymmärtää, ettei nukkeanimaatio ole vain lasten elokuvien ilmaisukeino, vaan sen avulla voidaan käsitellä mitä tahansa...
Voisko tehdä sellaisen nukkeanimaation, jossa esiintyisi partasuinen turbaanipäinen mies, joka vetelis dogistaililla sellaista pientä, sanotaan vaikka seitsemän vuotiasta likkaa?
Paavo Arhinmäki ja pikkuveljensä Jussi ovat Sputnik-liitteen "Perhesiteitä"-haastattelusarjan uusin pari. Aatteelleen omistautuvilla ihmisillä on merkillinen taipumus nähdä ympärillään olevat asiat "hyvinä" ja "pahoina". Heillä on taipumus myös olla täysin kykenemättömiä havaitsemaan ympäristöstään itselleen kielteisiä asioita, koska heidän näkö- ja kuuloaistinsa tuntuu toimivan polarisaation rajoittamana, eli asiat nähdään sellaisina kuin niiden toivotaan olevan. Ideologiset ihmiset ovat myös varsin epäempaattisia, koska inhimillisä arvoja tärkeämpää on aatteen julistaminen. Antaapa Paavon ja Jussi kertoa tämä omin sanoin:
VastaaPoista(Paavo)Me jaamme Jussin kanssa varmaan samat arvot. Olemme molemmat peruskundeja stadista. Vaikka broidin toiminta ei ole mitenkään poliittista, hänestä paistaa, ettei hän diggaa porvareita.
...
Meillä ei ole koskaan ollut erityisen tiivis suhde, enemmän kaverisuhde. Olemme yhteydessä silloin, kun meillä on toisillemme jotain asiaa. Pitäisi varmaan olla enemmän yhteydessä ja kysellä kuulumisia myös ihan muuten vain, mutta sellaista tapaa ei ole tullut.
(Jussi)Olemme Paavon kanssa toistemme vastakohdat monella tapaa, ja arvomaailmamme ovat erilaisia. Olen vakaumuksellinen lihansyöjä, enkä usko ilmastonmuutokseen. Paavo on sivari, mutta minä kävin armeijan, tosin vähän pakosta.
...
Minua ja Paavoa on kiinnostanut alusta asti ihan eri asiat.
Jussi kyllä myöntää Paavon ajavan hänelle tärkeitä asioita, mutta niitä ei tarkemmin eritellä.
Kuinka sairaaksi on maailman pitänyt mennä, että ylipäänsä tarvitaan sellaisia käsitteitä kuin "vakaumuksellinen lihansyöjä"?
VastaaPoista(Vihreässä langassa oli muuten vähän aikaa sitten juttu "Näin teet koirastasi kasvissyöjän"…)
Pitää varmaankin hyödyntääoma Amerikkaanmuutto-optio. Niiden tuleva presidentti on sentään näillä Hesaristandardeilla aivan julmettu riistäjä.
Tai siis jos Hesaristandardit pätisivät Obamaan, olisi hän ainakin todella huono ihminen – toisin kuin esim. überhüva (<-Ostalgiaa) Halosemme.
Kirjoitetaanpa nyt historian lehdille seuraavia muistiinpanoja Puolueen NuortenJaoston Editystyksellisen Tiedostamisen aivoriihestä. Aiheena on tietenkin sosialismi. Tai oikeastaan se, kuinka sosialistinen Vihreä Liitto on. Tai pitäisi olla. Haastateltavana on tuleva(?) puheenjohtaja kansanedustaja Johanna Sumuvuori (31), Voima-ilmaisjakelulehden tj. Helsingin kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantala (42) ja Protu-leiri aktiivi, talonvaltausaktiivi, vegaaniaktiivi ja mellakkasilminnäkijä Jehki Härkönen (24, mies). Töräyksen on kirjoittanut Penaali Leena Virtanen otsikolla "Tukkanuotta".
VastaaPoistaHelsingin vihreät on vihreiden ydin, ja yli kolmannes Helsingin kaupunginvaltuustoon valituista vihreistä on tummatukkaisia alle keski-ikäisiä naisia. Sellainen on Tarja Cronbergin, 65, haastaja Anni Sinnemäkikin, 35.
Puolue ei halua sijoittaa itseään vasemmisto-oikeisto-akselille. Ei täsmää. Parissakin tuoreessa tutkimuksessa on ilmennyt, että vihreiden kannattajat, myös nuoret, ovat ajattelussaan enemmän vasemmalla kuin demareiden kannattajat. Toisaalta Suomen vihreiden sanotaan olevan Euroopan oikeistolaisin ympäristöpuolue. Viime kuntavaaleissa demarit yrittivät panna vihreitä tilille siitä, että he ovat puolustaneet palveluiden yksityistämistä.
Vihreiden suhde markkinatalouteen ei täsmää. Markkinatalous perustuu kulutuksen jatkuvaan kasvuun. Sellaista ei ympäristöpuolue voi ajaa. Miten vihreät ratkaisevat yhtälön? Tai miten he enää 2000-luvulla voivat erottua ympäristöpuolueena, kun ympäristönsuojelusta on tullut politiikan mainstreamia?
...
[ensikevään puoluekokouksessa vihreät] valitsevat uuden puheenjohtajan, ja vahvin ehdokas on Sinnemäki. Jos puolueen varapuheenjohtajina jatkavat Sumuvuori ja Mari Puoskari, johdossa on sitten kolme kolmikymppistä helsinkiläisnaista. Kaikki tummatukkaisia. Se täsmää.
...
"Markkinatalous voi toimia ihan hyvin, jos on riittävästi poliittista sääntelyä", Sumuvuori vastaa ja viittaa tietenkin finanssikriisiin. Hän sanoo olevansa hyvin kulutuskriittinen, joten hän, kuten muutkin vihreät, uskoo, että talouskasvun on tultava palveluista. "Sellaisista, jotka vaikuttavat elämänlaatuun." Enemmän aikaa, vähemmän roinaa, on yksi vihreiden motoista. Se tarkoittanee esimerkiksi enemmän hoito- ja siivouspalveluyrityksiä.
...
[Tuomas Rantanen] oli vaalien alla perustamassa pientä punavihreiden ryhmää, joka julkaisi oman manifestin: vähän jyrkennetyn version vihreiden ja vasemmistopuolueiden vaaliohjelmista. Toisin kuin Sumuvuori, hän ei puhu puoluejohdon ja kansanedustajien ympäripyöreydestä. "Vihreät eivät ole niin kriittiisiä markkinaohjautuvuuden suhteen kuin haluaisin", Rantanen sanoo. Hän näkee vihreät työväenliikkeen perinteen jatkajina - puolueen pitäisi siis pullikoida kovemmin kapitalismia vastaan. "Tiedän, että monet vihreät eivät miellä asiaa näin, koska he eivät näe poliittisia jakoja. Vihreillä on allergia vasemmistolaisuutta kohtaan", Rantanen väittää ja jatkaa vielä omaa visiotaan: "Vihreät voisivat arvostella sekä kovenevaa kapitalismia että sitä, kuinka ay-liike liian usein heittäytyy vahvempien etuja ajavaksi markkinavoimaksi. Markkinoissa ei ole luonnostaan mitään epäitsekästä. Kaikki punainen ja vihreä täytyy viedä sinne väkisin."
...
Rantasen mielestä vihreiden pitäisi heti ottaa selkämpi kanta julkisten palveluiden kilpailuttamiseen: sillä haetaan lyhyen aikavälin säästöjä, eikä sellainen toimi. "Nämä asiat voisi sanoa vihreiden suulla."
Rantanen toimi 1990-luvun alussa ylioppilaskunnassa sitoutumattomana vasemmistolaisena. Hänestä tuli vihreä, "koska puolue oli omaksunut 1960-luvun vasemmiston kaikki hyvät asiat: vallan hajauttamisen, arvoliberalismin ja vähemmistöjen asian." "Kuvittelin, että siinä vaiheessa, Neuvostoliiton hajotessa, olisi ollut tilaa kunnon kapitalismikritiikille. Olin ihmeissäni, kun silloinen vasemmistoliitto vain rypi itsesäälissä ja syyllisyystraumoissaan." Ja nyt Rantasen mielestä vihreät ovat liian usein kilttejä ja kohteliaita.
...
[Jehki] Härkönen sanoo, että vihreät oli hänelle fiilispohjainen ja aika sattumanvarainen valinta. Se syntyi Göteborgin vuoden 2001 EU-huippukokouksen mielenosoituksen jälkeen, muiden osallistujien kanssa. "Päätimme yhdessä, että mennään puolueiden nuorisojärjestöihin. Osa meni vassareihin, osa ei mihinkään. Lipposen ajan [EU- ja USA-myönteisyys] demareista ei tullut kenellekään sitä fiilistä." Nyt Härkönen haluaisi toisenlaista fiilistä puolueeseensa. Hän kaipaa vihreille uutta pääideolgiaa, joka osoittaisi suuntaa juuri taloudelliselle ajattelulle. "Eurooppalaiset puolueet keskustelevat tietoisesta bruttokansantuotteen laskemisesta. Mutta en ole vielä havainnut hyviä avauksia siihen, mitä tehdään vaikkapa sosiaalipalveluille, jos bkt romahtaa", hän sanoo. "Suomessa vihreiden sisällä on paljon ihmisiä, joiden mielestä on sosialismia, jos kunta järjestää ihmisille palvelut." Hän tekee lisää vertailuja Euroopan vihreisiin puolueisiin. "Monissa maissa vasemmistopuolueet ovat sulautuneet vihreisiin. Kataloniassa kommunistisesta puolueesta tuli vihreitä, ja ne laulaa vieläkin Internationaalia kokoustensa lopuksi. Suomen vihreissä näkyy se tausta, että alun perin liikkeet eivät halunneet olla yhteydessä kommunisteihin."
Härkönen tarjoaisi nykyisen ohjelman tilalle tiukempaa pakettia, jossa nostettaisiin selkeästi esiin kolme tavoitetta. Ja mitä ne olisivat? "Perustulo, ilmastokriisin torjuminen ja feminismi."
...
Sumuvuori ei suinkaan ole tyypillinen vihreä vain hiustensa tai ikänsä takia. Hän on myös akateeminen, ja hänellä on kansalaisjärjestötausta. Kasvissyöjäkin hän on, ollut jo 14-vuotiaasta. Ainakin naisten on ollut vihreissä helppo löytää paikkansa. Sillä naisten puoluehan vihreät on. Ainoa Suomessa.
Vielä on tivattava onko vihreät oikeisto- vai vasemmistopuolue? "On monia kysymyksiä, jotka eivät nykymaailmassa mahdu vasemmisto-oikeisto-akselille, kuten esimerkiksi pätkätyöläisten asema", huomauttaa Sumuvuori. Mutta on myös kysymyksiä, jotka edelleen loksahtavat vanhaan jakoon. Onko meille syntynyt uusi vasemmistopuolue?
"apset opettavat vanhemmilleen, miten lihapullat ja karjalanpaisti syntyvät kasvispohjaisista raaka-aineista"
VastaaPoistaAha. Montako lasta Hautalalla olikaan. Muistaakseni nolla.
Poikani 9v. on tosin tehnyt pari vuotta sitten rapin "lihan syöminen on eläinten tuhlausta" jolla hän perustelee sitä miksei syö lihaa. Innostus ko. rappiin laski kun sanoin että hampurilaisessakin on lihaa.
Hyvien ihmisten (TM) pohdintoja: Onko lampaanjuusto ekologisempaa kuin lehmänmaidosta tehty juusto?
VastaaPoistaEhdotus numero kuusi toteutumassa. Upeaa!
VastaaPoistalib: :) Jotenkin mahdotonta nykyään edes keksiä ideaa, jota vihervasurit ei kohta ehdota tosissaan. Tässä yksi ehdotus, jonka voitte pistää muistiin että luitte sen ensimmäisenä täältä:
VastaaPoistaLauri Kilpa-auton esittäminen kiellettävä (ainakin Näköradiossa), koska se propagoi pienille lapsille vääriä arvoja (kilpailu, yksityisautoilu yms.) ja edistää kulutusta mainostamalla oheistuotteita.
"lapset opettavat vanhemmilleen, miten lihapullat ja karjalanpaisti syntyvät kasvispohjaisista raaka-aineista."
VastaaPoistaVihreyden ydin tiivistetty puoleen lauseeseen. Onhan näitä puolueita ollut ennenkin, jotka ovat kannustaneet lapsia ilmian^H^^H^H^H^H opettamaan vanhempiaan.