torstaina, toukokuuta 15, 2008

Tuhopolemiikin nousu

Kuten Puolueen median kulttuurijaostot ansiokkaasti raportoivat (esim. Näköradio, Totuus) Puolueen uusi talousnero Naomi Klein saapuu Keisarin tasavaltaan kesäkuun alussa.

Naomin tässäkin blogissa kehuttu Tuhokapitalismin nousu-kirja on muuten niin nerokas, että nyt pahan ruumiillistuma, uusliberalistinen CATO joutuu lähtemään epätoivoiseen vastahyökkäykseen parikymmensivuisella pamfletillaan: The Klein Doctrine: The Rise of Disaster Polemics.
Klein's analysis is hopelessly flawed at virtually every level.
Lehdykän kirjoittaja Johan Norberg lupaa jopa kirjaa aiheesta toisella kotimaisella vielä tämän kuun aikana. Maailmanpolitiikan professorit, Heikki Patomäki ja Teivo Teivainen, miten olisi Johanin kutsuminen sinne teidän kesäkuun 5. päivän Tuhokapitalismin tulevaisuus -keskustelutilaisuuteen?

Pikkupoika ei valitettavasti seminaariin pääse, mutta lähettää keskustelijoille iloiset terveiset.

10 kommenttia:

 1. Paavo ei pidä Puolueen postmodernin ideologian sanansaattajista:

  Entinen pääministeri Paavo Lipponen kertoo juuri ilmestyneessä kirjassaan Järki voittaa (Otava), että hänen oma ulkoministerinsä Erkki Tuomioja on lyömätön huonosti peitetyssä ylimielisyydessään mutta pääsee henkilöön menevistä herjoistaan kuin koira veräjästä.

  "Järki voittaa antaa värikästä lisäaineistoa kolumnisteille ja blogisteille", professori Juha Sihvola kirjoittaa perjantain lehdessä ilmestyvässä arviossa. "Voimme lukea, että Tuomioja toistaa toistamasta päästyään uusliberalismin vastaista mantraa mutta hänen todellinen ongelmansa on omaperäisyyden puute."
  ---
  Johtavan anti-intellektuellin kyseenalaisen kunnian saa Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki, joka on syyttänyt Lipposen ensimmäistä hallitusta uusliberalismin lopullisesta läpimurrosta Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Joku voisi printata ison kasan Norbergin kirjoitusta ja käydä jakamassa sitä Kleinille ja yleisölle.

  VastaaPoista
 3. Minusta niiden "iloisten terveisten" heiluttelu yleisön joukossa voisi olla oiva tempaus.

  VastaaPoista
 4. Laitoin sekä Patomäelle että Teivaiselle tällaisen sähköpostin:

  Olet kuulemma ottamassa osaa Naomi Kleinin kanssa keskustelutilaisuuteen, kun hän saapuu Suomeen. Ajattelin vinkata, että Johan Norberg on kirjoittanut hyvän tekstin Kleinin kirjan virheistä.

  The Klein Doctrine: The Rise of Disaster Polemics
  http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=9384

  Tuolta löydät hyviä argumentteja, joiden avulla voit sitten keskustelutilaisuudessa osoittaa Kleinin olevan uusfastinen valehtelija. Hänen kirjansa on sen verran vääristynyt, että olisi jo aika jonkun kertoa tämä hänelle päin naamaa julkisesti.

  VastaaPoista
 5. Samuli: Hah! Pistäpä vastaukset tänne , jos sellaisia saat (epäilen)!

  VastaaPoista
 6. B1-sivulla otsikko "Yhdysvallat julisti jääkarhun uhanalaiseksi lajiksi".

  Kanadan tärkeimmän inuiittialueen pääministeri Paul Okalik oli pettynyt Yhdysvaltain ratkaisuun ja sanoi, että jääkarhukannat ovat lähes ennätyksellisen suuret.

  Muuten lehti on taas täynnä vasurien maailmantuskaa Lipposesta, vaalirahailmoituksista, pornoelokuvista ja kaikesta mahdollisesta roskasta. Työt kuitenkin kutsuvat, joten lukekoon jokainen itse ne, joka haluaa aamunsa taas pilata.

  VastaaPoista
 7. Patomäkeä haastateltiin Puolueen radiossa, kun Mooses oli nimennyt hänet Suomen johtavaksi anti-intellektuelliksi.

  Luonnollisesti Puolueen talousekspertti ja uusliberalismin kriitikko oli kovasti otettu huomionosoituksesta. Näinhän se on. Patomäen arvostelu antaa hänen ajatuksilleen arvoa, jota ne eivät ansaitse.

  Samassa yhteydessä suunvuoron sai pari muutakin Mooseksen uhria: Arja Alho ja Heidi Hautala.

  VastaaPoista
 8. Totuuden Esa Mäkinen yrittää kohottaa aatetoverinsa Patomäen profiilia.

  Patomäki pitää itseään kosmopoliittisena intellektuellina

  Jos joku Lipposen haukuista osui sataprosenttisesti täysin oikeaan osoitteeseen, se on tämä Patomäki.

  VastaaPoista
 9. Patomäki heitti eräässä keskustelutilaisuudessa yht'äkkiä, ilmeisesti kritiikkinä taloustieteilijöille, ettei taloustieteen täydellistä kilpailua tunnu löytyvän mistään. Jokainen taloustieteen perusoppikirja kertoo tämän itsestäänselvyyden. Yrittikö Patomäki johtaa kuulijoitaan tahallaan harhaan vai eikö hän oikeasti ole lukenut yhtään taloustieteen perusteosta?

  VastaaPoista
 10. Myanmarissahan on ihan vähän aikaa aiten ollut ns. "shokki".
  Eli nythän siellä pitäisi olla mahdollisuus pakottaa hämmentyneille alamaisislle pahaa "vapauden"-idelogiaa.
  Itse haluaisin kuulla näiltä Kleinin kannattajilta, että olisiko se heidän mielestään hyvä asia vai pitäisikö hallituksen entisestään lisätä kontrolliaan.

  Ohimennen lisään huomion,että "Burmalainen tie sosialismiin" on näyttänyt vievän samaan paikkaan kuin kaikki muutkin vastaavat tiet. Totalitarismiin.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!