maanantaina, toukokuuta 19, 2008

Rauhanrypäleet

Totuuden sunnuntainen pääkirjoitus Suomi valmis jäämään pois rypäleaseiden täyskiellosta valaisee osuvasti sitä maailmankuvaa, mistä Totuuden johtavat penaalit ammentavat voimaansa.
Suuret aseiden valmistajat Yhdysvallat, Neuvostoliitto, Kiina ja Israel ovat jääneet neuvotteluista kokonaan pois.
[HT: PK/Vieraskirja]

[Lisäys 20.5.: Pikkupojan saamien tietojen mukaan seuraava ikivihreä hitti kuului viime lauantaina repeatillä Totuuden päätoimittajan huoneesta.
]

8 kommenttia:

 1. Käykääpäs kaikki osoitteessa tiede.fi ja antakaa Ei-ääni hyvän asian puolesta.

  VastaaPoista
 2. Kommunismin riemujuhlaa koko aviisi taas.
  D7-sivulla otsikot:
  Turpeenpoltto on tehokas tapa nostaa maapallon lämpötilaa ja Bushin hallinto vaikeuttaa lajien suojelua.

  Sivulla C7:
  Tass ärtynyt vapaussodan muistojuhlista
  Neuvostoliiton uutistoimisto Tass leimasi maanantaina "sisällissodan 40-vuotismuiston johdosta Suomessa järjestetyn toiminnan Neuvostoliiton vastaiseksi mielenosoitukseksi". Helsingistä saapuneessa selostuksessa sanottiin Messuhallissa äskettäin pidettyjen puheiden olleen "taantumuksellisia". Vaikka viranomaiset olivat päättäneet olla viettämättä vuosipäivää, osallistuivat useat ministerit, ennen kaikkea puolustus-, ulkoasiain- ja valtiovarainministerit, puolustusvoimain komentaja ja tasavallan presidentin adjutantti kutsuvieraille Messuhallissa pidettyyn juhlaan, Tass ilmoitti. Uutistoimisto syytti mielenosoittajia historian vääristelemisestä ja siitä, että he sivuuttavat vaitiololla "sen tosiasian, että Neuvostoliitto tunnusti Suomen itsenäisyyden joulukuussa 1917".

  Tuon uutisen yläpuolella on puolen sivun haastattelu pahimmasta Neukkulan nuolijasta, Jaakko Laaksosta, joka kertoo edelleen auttavansa poliitikkoja ja toimittajia saamaan diplomaatteihin sellaisia yhteyksiä, jotka eivät kestä julkisuuden valokeilaa.

  Sivulla B3:
  Hillary Clintonin Barack Obamaan jo hyvissä ajoin vaihtaneen Pekka Psyko Mykkäsen vastahanka jatkuu. Tällä kertaa republikaanien presidenttiehdokas John McCain on joutumassa yhtä vaaralliseen uuskonservatiivien talutusliekaan kuin Bush, koska hänen neuvonantajansa Robert Kagan on kirjoittanut kirjan, jossa hän varoittaa diktatoristen järjestelmien pysyvän pinnalla. Näin siitä huolimatta, että Totuuden raamatun, Francis Fukuyaman "The end of History"-kirjan mukaan demokratia löi lopullisesti sosialistiset diktatuurit roskakoppaan jättäen jäljelle vain amerikkalaisen riistokapitalismin ja suomalaisen hyvinvointivaltion. Psyko Mykkänen yllättäen nostaa esille myös "pienempää taistelua modernin maallistuneen yhteiskunnan ja islamistien välillä".

  Tätä samaa Robert Kaganin kirjaa arvioi myös kolumnisti Olli Kivinen sivulla A2:
  Olli kirjoittaa:"Raskas vastuu lankeaa kansanvaltaa saarnaavien länsimaiden harteille. Erityisesti tulilinjalla ovat Yhdysvallat ja Euroopan unionin jäsenmaat. Poliittiseen tarkoituksenmukaisuuteen perustuva jako "meidän" hyviin diktaattoreihin ja toisiin pahoihin diktaattoreihin kukoistaa yhtä räikeänä kuin ennenkin. Seuraus tästä kaksinaamaisuudesta on demokratiapuheiden onttous...Näyttää siltä, että Washington ja Euroopan hallitukset ovat valmiit hyväksymään epäilyttävimmätkin vaalit niin kauan kuin 'voittaja' on strateginen tai kaupallinen liittolainen...Keplottelukeinoja ja menetelmiä on monenlaisia; useimpiin verrattuna Suomen eduskunnan pikkukorruptio on lasten leikkiä. Surullisimman esimerkin tarjoaa Yhdysvallat, jonka demokratian suurta huipentumaa seurataan parhaillaan käytävässä presidentinvaalikampanjassa. Yhdysvallat - ja sen siivellä myös parlamentarismin äiti Britannia - ovat osoittaneet, mihin kaikkeen pahaan demokratiat pystyvät...Tässä valossa on nurinkurista, että juuri Yhdysvalloissa on taas nostettu pohdittavaksi ajatus demokraattisten maiden liitosta, joka voi toimia silloin kun YK:n turvallisuusneuvosto ei pysty ratkomaan päälle kaatuvia kriisejä. Ajatus tähtää demokraattisten maiden etujen puolustamiseen pahassa maailmassa.[Sehän ei voi olla sallittua! huomauttaa Kumitonttu] Asian on ottanut esille republikaanien presidenttiehdokas John McCain. Häntä on asettunut tukemaan muiden muassa Eurooppa-herjoistaan tunnettu Robert Kagan, mutta hanketta ovat tukeneet myös monet demokraattisen puolueen taustavaikuttajat...Yhdysvaltain...tärkeimpien liittolaismaiden epäviralliset lausunnot suhtautuvat hyvin kriittisesti hankkeeseen. Ne eivät halua jakaa maailmaa vuohiin ja lampaisiin ja kiertää YK-järjestelmää, koska monia ongelmia kuten ilmastokysymyksiä ei pystytä hoitamaan vaikkapa ilman Kiinan ja Venäjän tukea."

  Eiköhän tuossa riippumaton kolumnisti Olli Kivinen kertonut selkeästi Puolueen keskeiset opit. Mikä helvetti muuten on riippumaton kolumnisti? Miksei se voi olla vaikka kaislamaton kolumnisti?

  VastaaPoista
 3. Yllä jäi Kivisen kolumnista pois yksi oleellinen lause. Kas näin:
  Kansanvalta ei ole edistynyt arabimaissa eikä Afrikassa, ja Aasian jättiläinen Kiina on tarrautunut yhä tiukemmin harvainvaltaan, jota virheellisesti kutsutaan sosialismiksi.

  Virheellisesti?

  VastaaPoista
 4. KT: Päivän ehdottoman kohokohdan tarjosi kuitenkin Ympäristötoimittajat ry:n hallituksessa istuva Arja Kivipelto Tiede-osion etusivulla. Arjan Turpeenpoltto on tehokas tapa nostaa maapallon lämpötilaa-artikkeliin on liitetty näppärä perusfysiikkaa uhmaava "faktakuva" otsikolla Säteilypakote lämmittää ilmastoa. Se on siinä Markku Saksan Bushin hallinto vaikeuttaa lajien suojelua vasemmalla puolella. Kuvassa "avaruuden" ja "ilmakehän" väliin jää kasvihuonekaasukerros, ja selitysteksti on aivan yhtä hulvattoman absurdi. Laitetaan se tänne tulevaisuuden pikku fyysikoiden ihmeteltäväksi.

  Ilman ihmisen vaikutusta Maan termodynaaminen järjestelmä on likimain tasapainossa: maapallolle imeytyvä Auringosta tuleva säteilyenergia ja maapallon avaruuteen lähettämä säteilyenergia ovat yhtä suuret.
  Koska kasvihuonekaasujen määrät ovat lisääntyneet ilmakehässä, ne ovat häirinneet tätä tasapainoa vähentämällä avaruuteen suuntautuvaa säteilyä.
  Häiriötä kutsutaan säteilypakotteeksi.
  Lämmittävän säteilypakoitteen aiheuttavat kasvihuonekaasujen kohoavat pitoisuudet.
  Jäähdyttävä säteilypakote johtuu siitä, että Auringon säteilyä heijastuu takaisin avaruuteen ilmakehän hiukkasten tai maan pintaolojen muutoksen takia.
  Ilmakehän palauteilmiöt likimain kaksinkertaistavat säteilypakotteen vaikutuksen: kun lämpötila nousee, vettä haihtuu ja vesihöyry toimii kasvihuonekaasuna.


  Ei helvetti! Eikö edes näiltä Totuuden tiede-osastolle kirjoittelevilta penaaleilta vaadita edes aivan alkeellisimpien fysiikan lainalaisuuksien ymmärtämistä? Edes sen verran että ymmärtäisi edes Wikipedian selitykset asiasta (Greenhouse effect; Radiative forcing)?!?

  Tällä ymmärryksellä Arjalla on sitten tarjota lisäbonuksena viereisessä "Tietokulmassa" EU:n ilmastopolitiikalla on tiukat tavoitteet ilmastotieteellinen sensaatio:

  EU pyrkii siihen, ettei maapallon lämpötila nousisi enempää kuin kaksi celsius-astetta esiteolliseen aikaan verrattuna. Tavoite on kovin kunnianhimoinen; ilmakehän kasvihuonekaasujen pitoisuus on jo ylittänyt tason, joka vastaa tuota kahden asteen lämpenemistä.

  Tämä tarkoittaa yli 4,5°C ilmastoherkkyyttä, joka siis ylittää jopa IPCC:n arviot...

  VastaaPoista
 5. Ei-imbesilli21/5/08 11:21

  Katsotaan, että miten kauan tolloilla tai sitten puhtaasti epärehellisillä Helsingin Sanomien toimittajilla menee tämän tutkimustuloksen sisäistämisessä: [url=http://www.sciencedaily.com/releases/2008/05/080519134306.htm]Global Warming Has Little Impact In Tropical Storm And Hurricane Numbers, NOAA Reports[/url]

  Emotionaalisella tasollahan yksi keskeisistä valehtelun työkaluista on ollut keksiä satuja myrskyjen syistä.

  VastaaPoista
 6. Katsotaan, että miten kauan tolloilla tai sitten puhtaasti epärehellisillä Helsingin Sanomien toimittajilla menee tämän tutkimustuloksen sisäistämisessä

  Eikös tuo ole ihan ilmastototuuden mukainen:

  "This study adds more support to the consensus finding of the Intergovernmental Panel on Climate Change and other reports that it is likely that hurricanes will gradually become more intense as the climate continues to warm," said Tom Knutson, research meteorologist and lead author of the report.
  --
  Large-scale environmental changes in circulation, such as wind shear, as well as possibly moisture, are likely the dominant factors producing the reduced storm frequency. These results support recent research showing that the primary driver of the recent increase in Atlantic hurricane numbers was the warming of the tropical Atlantic relative to the other tropical basins.

  VastaaPoista
 7. Tuo uutinen (sivuhuomautus: kannattaa huomioida että ScienceDailyllä on tunnetusti erityisen hyvin ilmastototuuden sisäistäneet penaalit) Tom Knutsonin tutkimuksesta on maailmalla raportoitu laajalti. Ymmärrettävästi Totuus (Anni Lassila, hohoi!) tai tarkkaan "ympäristöuutisia" seuraava Puolueen Näköradio eivät asiasta ole saaneet raporttia aikaiseksi. Tiede-lehden ja uusisuomi.fi:n haaviin se oli jäänyt.

  En ole itse paperia, joka siis perustuu uuteen mallinnokseen, vielä ehtinyt lukemaan, mutta tulokset ovat järkeenkäypiä. Samansuuntaista asiaa Lindzen on selittänyt lähinnä extra-trooppisista myrskyistä jo vuosia:

  According to any textbook on dynamic meteorology, one may reasonably conclude that in a warmer world, extratropical storminess and weather variability will actually decrease. The reasoning is as follows. Judging by historical climate change, changes are greater in high latitudes than in the tropics. Thus, in a warmer world, we would expect that the temperature difference between high and low latitudes would diminish. However, it is precisely this difference that gives rise to extratropical large-scale weather disturbances. Moreover, when in Boston on a winter day we experience unusual warmth, it is because the wind is blowing from the south. Similarly, when we experience unusual cold, it is generally because the wind is blowing from the north. The possible extent of these extremes is, not surprisingly, determined by how warm low latitudes are and how cold high latitudes are. Given that we expect that high latitudes will warm much more than low latitudes in a warmer climate, the difference is expected to diminish, leading to less variance.

  Ts. oleellinen tekijä lienee hurrikaaneissakin lämpötilaero lämpimämmän ja kylmemmän alueen välillä. Koska antropogeenisessa globaalissa lämpenemisessä suhteellisesti eniten lämpenee napa-alueet ja vähiten päiväntasaaja, seurauksena on lämpötilaeron pieneneminen ja siis vähemmän myrskyjä. Lämpimämmän veden sinällään jotkut epäilevät (päinvastoin kuin Puolueen tiedotus antaa ymmärtää, edes hurrikaanitutkijoiden keskuudessa tästä ei ole kunnon "konsesnsusta") vahvistavan myrskyjä.

  P.S. Bloggerissa linkkeihin käytetään normaalia HTML koodia.

  VastaaPoista
 8. Tuo kuvateksti oli tosiaan huippu! Kopioidaan tänne nyt siihen "likimain tasapainossa olevaan äiti-Gaian termodynaamiseen järjestelmään" liittyen tällainen vääräoppinen kirjoitus, jossa ihmetellään, kuinka ne infrapuna-aallot tulevat torjutuksi vain yhteen suuntaan kulkiessaan.

  Kirjoittajahan ei ole Puolueen hyväksymä tietokoneohjelmoija eli "ilmastoasiantuntija", eikä kirjoitusta ole "vertaisarvioitu" eli kanonisoitu, joten täyttä paskaahan se tietenkin on.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!