tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Tervemenoa

Totuus raportoi:
Siviili- ja kauppaoikeuden professori Thomas Wilhelmsson, 58, on valittu Helsingin yliopiston uudeksi rehtoriksi.
Niukasti, ilmeisesti jonkinnäköisen uusliberalistisen salaliiton seurauksena virkaan ei tullut valituksi Puolueen johtava intellektuelli Heikki Patomäki.
Ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä keräsi Tikkanen, jota äänesti 29. Wilhelmsson sai 23 ääntä ja maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaani Jukka Kola, 48, sai 19 ääntä. Ääniä saivat myös professorit Juhani Keinonen(16), Jukka Kekkonen (9), Aila Lauha (7), Hannele Niemi (6), Jari Niemelä (5), Hannu Niemi (3), Jukka Paakki (2) ja Heikki Patomäki (1).
Mitä tämä tulos sitten tarkoittaa? Asia selviää naiivitaistolaisen Esa Mäkisen idolistaan tekemästä haastattelusta (paperitotuudessa otsikolla Nyt puhuu johtava anti-intellektuelli).
45-vuotias kansainvälisen politiikan professori ei näytä perinteiseltä ituhipiltä, joka syyttää George W. Bushia kaikesta mahdollisesta. Patomäellä on puku päällä, kokoparta tarkassa trimmissä ja hiukset leikattu.

Huoliteltuun ilmeeseen on syynsä. Patomäki on ehdolla Helsingin yliopiston rehtoriksi, ja torstai-iltana oli ehdokkaiden vaalipaneeli.
---
Jos rehtorinvaalissa ei tärppää, Patomäki lähtee kesällä kahdeksi vuodeksi Melbournen RMIT-yliopiston professoriksi. Hän sanoo virkavapauden olevan mahdollisuus elää hiljaiseloa ja keskittyä taas tutkimukseen.
Kaksi vuotta hiljaiseloa Melbournessa!?!
Melbourne on tosi kaukana Suomesta. Kun on lentänyt Helsingistä Singaporeen 16 tuntia ja huomaa, että edessä on lähes yhtä pitkä lento, tajuaa, kuinka kauas on menossa.
---
Ja voi että Helsinki on kaukana Melbournesta.
Voi harmi!

1 kommentti:

  1. Olen suunnitellut poliittisen turvapaikan hakemista alkuperäiskansallisuuteeni ja sen mukanaan tuomaan statukseen (hic!) vedoten Australiasta tai Uudemmasta Seelannista.

    Tämä uutinen palauttaa suunnitelmani bumerangin tavoin takaisin valiokuntakäsittelyyn.

    Kullervo

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!