torstaina, tammikuuta 17, 2008

Tähän ei edes revari pysty

After having thus successively taken each member of the community in its powerful grasp and fashioned him at will, the supreme power then extends its arm over the whole community. It covers the surface of society with a network of small complicated rules, minute and uniform, through which the most original minds and the most energetic characters cannot penetrate, to rise above the crowd. The will of man is not shattered, but softened, bent, and guided; men are seldom forced by it to act, but they are constantly restrained from acting. Such a power does not destroy, but it prevents existence; it does not tyrannize, but it compresses, enervates, extinguishes, and stupefies a people, till each nation is reduced to nothing better than a flock of timid and industrious animals, of which the government is the shepherd.

Alexis de Tocqueville
Totuuden pääkirjoitus Rahapelien haittoja voidaan ehkäistä on tänään niin tiukkaa Puolueen asiaa, että asialla lienee ollut aito sinipaita. Jos Kalle Määttä on aatteensa petturi, niin samaa ei voi sanoa Totuuden johtavista penaaleista.
Ikärajaa valvottaisiin pelaajien sähköisellä tunnistamisjärjestelmällä. Sama järjetelmä säätelisi pelaamista muutenkin.
Nettipelit, etenkin nettipokeri, voivat suistaa pelaajan nopeasti ahdinkoon. Monessa EU-maassa rajoitetaan jo maan rajojen ulkopuolisten ja siten laittomien pelintarjoajien rahapelejä. Se on mahdollista tehdä rajoittamalla tietoliikenneyhteyksiä ja maksujen välityksiä.
Loistavaa! Sähköinen tunnistusrekisteri voidaankin sitten yhdistää esimerkiksi luotto- ja pankkitietoihin. Tämä helpottaa muidenkin ahdingossa olevien auttamista. Viranomaiset voisivat vaikka seurata kuinka paljon makeisia painonhallinnan kanssa painiskelevat ostavat. Tarvittaessa voitaisiin sitten rajoittaa maksujen välityksiä epäterveellisten tuotteiden ostoon.

Olisi syytä myös harkita maan rajojen ulkopuolisten ja siten laittomien kirjakauppojen myyntiä. Nettikirjat, etenkin nettitietokirjallisuus, ovat viranomaisvalvonnan ulkopuolella ja voivat nopeastikin suistaa lukijan vääriin mielipiteisiin, suorastaan Puolueen vastaisuuteen.

Myös tietoliikkenne- ja maksurajoitusten kiertoon tähtäävät toimenpiteet on syytä tehdä rangaistaviksi. Esimerkiksi laittomaan pokerinpelaamiseen yllyttävät ja ohjeistavat nettisivut on saatettava suodatuslistalle yhdessä pornografisten, rasististen, huume- ja päihdemyönteisten, ilmastoskeptisten ja muiden selkeästi vaarallisten nettisivujen kanssa. Myöhemmin olisi suodatettava kaikki Puolueen vastainen materiaali, ja mikäli tämä ei onnistu, olisi harkittava koko Internetin sulkemista.
Työryhmä on keksinyt mielenkiintoisen keinon hillitä laittomien pelinjärjestäjien pääsyä markkinoille. Pelimaksut ja -voitot maksetaan nimittäin yleensä luottokorttiyhtiöiden kautta. On mahdollista säätää laki, jolla estetään laittoman pelitoiminnan rahaliikenne. Se edellyttäisi, että pelimaksut säädettäisiin pätemättömiksi suorituksiksi, eikä niillä olisi niin sanottua saantosuojaa. Silloin hävinnyt pelaaja voisi periä panoksensa takaisin luottokorttiyhtiöiltä.
Erinomaista. Samalla tavalla poistamme mm. prostituution. Se edellyttäisi, että panomaksut säädettäisiin pätemättömiksi suorituksiksi, eikä niillä olisi niin sanottua saantosuojaa. Silloin seksiä ostanut voisi periä maksunsa takaisin luottokorttiyhtiöltä.
Luottokorttiyhtiöt voisivat auttaa myös ongelmapelaajia panemalla heidän korteilleen pelikiellon. Tiedon ongelmista voisi yhtiölle välittää joko viranomainen tai pelaaja itse.
Pikkupoika ehdottaa että saman tien laitetaan koko kansa holhouksen alaiseksi ja määrätään holhoojaksi Totuuden sinipaidoista muodostettu neuvosto. Emme voi luottaa pelaajien omaan aktiivisuuteen ja viranomaistahot ovat muutenkin ylityöllistettyjä. Tällainen luottamusta nauttivasta tahosta muodostettu neuvosto toimisi epäilemättä koko kansan parhaaksi ja näkisi yksittäisiä pelaajia selkeämmin milloin on menty ongelmapelaamisen puolelle. Ongelmapelaajahan ei sitä välttämättä itse huomaa. Samalla tulisi liitettyä neuvosto valtioon, ja olisimme mitä ilmeisimmin sanajärjestystä vajaa paratiisissa.

Mikäli luottokorttiyhtiöt eivät suostu yhteistyöhön, olisi syytä ottaa koko maksuliikenne pankkeineen viranomaisten hallintaan. Tämä toimenpide on muutenkin syytä ottaa harkintaan, sillä on kestämätöntä että kansalaisten rahojen huolenpito on viranomaisvalvonnan ulkopuolella. Demokraattiset voimathan toivat tämän näkemyksen voimallisesti keskusteluun jo kolmekymmentä vuotta sitten. Käsittämättömästi mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut.
Laiton rahapelibisnes lisääntyy jatkuvasti ja sen myötä pelaamisen haitat. Vastatoimet ovat vaikeita mutta eivät mahdottomia. Pelihaittojen torjunnalla on jo kiire.
Ongelmanaiheuttaja on tietenkin tuo bisnes, siis riisto. Mutta kollektiivin hengessä pääsemme toki yli vaikeuksien. Kiire on, mutta niin on aina kun taistellaan Hyvien puolesta Pahoja vastaan.

Totuus on puhunut ja nyt suut tukkoon! Asia on loppuunkäsitelty.

7 kommenttia:

 1. sami holmström17/1/08 13:33

  Lisää paskaa niskaan. Taistelu Pahaa vastaan ei ole käynyt koskaan näin kuumana.

  VastaaPoista
 2. Kaikki keinot ovat sallittuja, kun Puolueen rahoitus on uhattuna.

  VastaaPoista
 3. Kaikki haluavat mukaan suunnitelmatalkoisiin: Liikenneministeri: Ruuhkamaksut Helsinkiin

  Teorian mukaisesti seuraavaksi aletaan kaipaamaan Johtajaa, joka saa Suuren Suunnitelman toimimaan. Negatiivinen kohde (negative aim) tullee tällä kertaa olemaan VHM.

  Pokerinpelaajien vastaanpyristelyä: Suomalainen maksaa aina velkansa.

  VastaaPoista
 4. sami holmstrom17/1/08 19:03

  Sosialistisen Sekoomuksen lehmä taas vaudissa.

  2009 tarjoutuu oiva mahdollisuus lähteä Suomesta. Jos kehitys jatkuu tällaisena niin alkaa olla aikamoinen houkutus alkaa pedata asioita niin, että voisi haihtua maisemista lopullisesti.

  Tiivistettynä voisi sanoa, että vuodesta 2008 taitaa tulla aika surkea.

  VastaaPoista
 5. Huhu kertoo, että Totuus olisi alkanut "salaeditoimaan" lukijoiden lähettämiä kommentteja.

  Lukijoiden kommentteja ei siis enää suoraan jätetä julkistamatta, vaan niitä "siistitään".

  VastaaPoista
 6. Tuotahan on tehty Totuuden keskustelupalstalla jo vaikka kuinka kauan, siis kommenttien editointia ilman merkintää editoinnista. Yleensä on poistettu joitakin yksittäisiä "epäilyttäviä" sanoja, tyyppiä "kulttuuriamme rikastuttava" tai "moniosaaja".

  VastaaPoista
 7. Jyri Raivio arvioi aamun lentolehtisessä dokumenttia lama-Suomessa tehdyistä ratkaisuista, joissa syyttömiä mätkittiin ja syylliset livahtivat kuin se vanha kapinen rakki veräjästä. Raivion mukaan erilaiset väärinkäytökset ovat aiheuttaneet valtavalle määrälle Säästöpankkien luottamusmiehiä turhaa kärsimystä, kun heitä on jahdannut valtion vakuusrahastoon nimetty inkvisiittorien lauma, ja loppujen lopuksi kolme neljästä syytetystä oli syyttömiä, mutta rahaa paloi urakalla, kun valtio jahtasi omiaan kuin sekopääkoira häntäänsä.

  Jotenkin tästä tulee erilaisia mielleyhtymiä muihin Tasavallan harjoittamiin salailun, vainon ja uhkailun kohteisiin niin nyt kuin 60-luvulla, jonka ajan poliittiset raatokärpäset nyt istuvat vallankahvassa. Siksipä Raivion arvostelun viimeinen lause sai aikaan pienen hekotuksen aamukahvipöydässä: "Niiden [poliittisten ajojahtien] esittely on kansakunnalle vähintään yhtä tärkeätä kuin minkä tahansa muun lähihistorian tapahtumaketjun avaaminen."

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!