perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Tilausvahvistus - peruutettu

Pikkupoika oli jo melkein tilaamassa Kaltio-lehteä tuoreimman Muhammed farssin (Vääräuskoisen analyysi) tiimoilta, kun muisti mistä tämä marginaalilehti oli tuttu: Kaarina Kailo! Jäi tilaus tekemättä. Tässä yhteydessä pikkupoika ilmoittaa ettei myöskään mikään saa häntä tilaamaan Kumppani-lehteä, ei vaikka se menisi julkaisemaan kaikki maailman Muhammed kuvat.

[Update: Farssi sen kuin paranee: Kaltion päätoimittajalle potkut ja kaltio.fi sensuuriin. Oli se hyvä ettei tullut lehteä tilattua :) Googlen cachesta pelastettu sarjakuvan esittelyteksti kertoo koko homman ironian:
Muhammed, pelko ja sananvapaus
Kaltio ottaa kantaa tanskalaisista pilapiirroksista syntyneeseen kriisiin sarjakuvan muodossa. Toimitus haluaa hyvän, suomalaisen tavan mukaisesti pyytää anteeksi jo etukäteen, jos sarjakuva haluamattaan loukkaa jonkun uskonnollisia tunteita. Toimitus pyytää anteeksi myös Suomen hallitukselta ja presidentiltä, jos se joutuu pyytämään julkisesti anteeksi tätä sarjakuvaa.
Alkuperäiset JP-kuvat sekä Kaltion sarjakuva löytyy täältä. Mielenkiintoinen osoite ;) Jollei toimi, niin muita osoitteita sarjakuvalle voi katsella tämän kommenteista.]

3 kommenttia:

 1. Minä tilasin joskus aikoinaan Kumppania kun sen sai ilmaiseksi. Onhan se ihan kiva saada joskus hörhöjuttuja ihan paperisenakin. En kuitenkaan viitsinyt maksaa niistä mitään, joten lopetin tilauksen kun kyseinen lehti muutettiin maksulliseksi.

  Siinäkin varmaan ehdittiin tuhlaamaan ihan kivasti veronmaksajien rahoja, kun postitettiin hyvälle paperille tehty monivärinen lehti kaikille halukkaille ilmaiseksi...

  VastaaPoista
 2. Pikkupoika. Totuus kertoo että Kaltio erotti päätoimittajansa, joka painatti tuon sarjakuvan. Jos saat sarjakuvan käsiisi, suosittelen lukemaan; oikein mainiota kamaa.

  Kaltioon ei siis kannata koskea pitkällä tikullakaan, kun erottivat päätoimittajansa tuon sarjakuvan takia. Sen sijaan pikkupojan kannattaa ehkäpä seurata, mihin Jussi Vilkuna seuraavaksi palkataan - se lehti voi hyvinkin olla tilaamisen arvoinen.

  VastaaPoista
 3. Mikko, ei ne sitä sen sarjakuvan takia erottanu, vaan sen takia, koska tämä toimittaja ei suostunut poistamaan sarjakuvaa, vaikka pyydettiin.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!