sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Totuuden Ruususen uni

Totuus nukkuu jälleen kerran asioiden rullatessa eteenpäin: se ei ole vieläkään saanut kerrottua suomalaisille viikon kahta merkittävintä uutista "pilakuvajupakan" tiimoilta vaikka taas tänään kulutti useita sivuja turhanpäiväiseen paskanjauhantaan (anteeksi sanavalinta, mutta pikkupojankin hermoilla on rajansa). Jos Totuuden propagandistit (ja muut Puolueen lakeilijat) haluaisivat olla aitoja journalisteja, he voisivat lopettaa soittelunsa, Loka Laitisen termejä käyttäen, kaikenmaailman 70-luvun pölyihin unohtuneille yliopistojen päivystäville dosenteille, ja alkaa seuraamaan lähteitä missä oikea informaatio on. Toivottavasti pikkupoika on kyynisyydessään väärässä ja kyseessä on se etteivät nämä Puolueen pikku pioneerit vielä tiedä missä tänä päivänä tieto kulkee, eikä siitä etteivät he halua tietää eivätkä myöskään halua lukijoidensa tietävän.

Pikkupoika kertoi teille jo reilu viikko sitten (ilmeisesti kukaan Totuudesta ei lue pikkupoikaa ;) mistä tätä asiaa kannattaa seurata: Wikipedia. Jos haluaa nopean katsauksen missä mennään juuri nyt, kannattaa seurata tätä linkkiä.

Väänetään tämä asia nyt sitten oikein rautalangasta, jos vaikka joku propagandisti tännekin eksyisi. Viikolla tuli siis selville että

1) Tanskan muslimien lähetystö kierteli joulun tienoilla kolmen, alkuperäisiä kuvia pahempien väärennettyjen kuvien kanssa lietsomassa vihaa Tanskaa kohtaan. Ilman tätä operaatiota jupakka olisi päättynyt jo vuodenvaihteessa ilman että siitä olisi tullut kansainvälistä sensaatiota.
2) Egyptiläinen lehti El Fagr julkaisi kuusi 12:sta pilakuvasta jo 17.10.2005 myös on-line editiossaan (poisti ko. lehden on-line editiostaan vasta torstaina 9.2.2006, mutta maailmalla aidot tutkivat journalistit ehtivät saamaan tästäkin asiasta todisteet). Näin ollen kuvien julkaiseminen sinällään ei voi olla äärettömän loukkaavaa muslimeille, sillä muuten muslimitoimittajat eivät olisi niitä painaneet tai vähintäänkin muslimimaiden reaktio kuviin olisi tullut jo neljä kuukautta sitten.

Implikaatioita:

1) "Muslimimaiden raivo" oli sitä mitä järkevät äänet ovat koko ajan sanoneet: median ohjeilemaa sisäpolitiikkaa jolla käännetään kansan huomio toisaalle.
2) Päätös jättää kuvat painamatta esim. Totuuteen on tekopyhää itsesensuuria, jolla vain tuetaan Euroopassa kasvavaa islamistista liikettä ja rajoitetaan länsimaisen kultturin peruspilareita: paino- ja sananvapautta. Vielä karmeampaa on yksittäisten on-line julkaisujen jahtaaminen.
3) Paljastuksen egyptiläislehdestä tekivät egyptiläiset (muslimi) blogaajat (katso: [1], [2], [3], [4]). Myös väärennösjutun selvittelyssä oli oli blogaajilla sormensa pelissä. Tämä on jo toinen merkittävä asia lähiaikoina (edellinen), jossa blogaajat kaivavat esiin asioita joihin ammattijournalistit eivät pysty/halua. Pikkupoika ennustaa, että tämä trendi tulee jatkumaan. Totalitaariset maat (mm. Kiina ja arabimaat) ovat jo helisemässä asian kanssa, seuraavana on toivottavasti vuorossa Keisarin tasavallan yhden totuuden Ideologia ja Totuus sen mukana.

Mitä seuraavaksi? Muslimimaiden osalta annetaan todellisten asiantuntioiden kertoa: piirrosjupakka on ohi tältä erää, mutta vastaavaa tulee tapahtumaan niin kauan kun epädemokraattiset voimat ovat vallassa muslimimaissa. [On todellinen häpeä ettei jälkimmäisen postauksen perässä ole yhtään Keisarin tasavallan mediaa!]

Mitä tulee länsimaihin, niin ainakin Tanska ja Britannia ovat selkeästi alkaneet reagoida Euroopassa nousevaan islamismiin. Tämä näkyy myös maltillisten muslimien aktivoitumisessa ko. maissa. Tästä kertoo myös (Totuuden propagandistit, ho-hoi!!!) tämän sunnuntain kuumin uutinen asian tiimoilta (via Wiki):
Totuuden Annukka Oksasen tämän päiväisessä "raportaasissakin" mainittu tanskalainen maltillinen muslimi ja Radikaalin Vasemmiston kansanedustaja Naser Khader on tehnyt tutkintapyynnön imaami Ahmad Abu Labanista. Abu Laban oli perjantairukouksen (10.2.) yhteydessä kutsunut Ayaan Hirsi Alia "rotaksi kolossa" (tanskaksi "rotter i hullet"). Abu Laban taas on yksi johtavista yo. väärennöskierrokseen osallistuneista imaameista. Itse asiassa ko. perjantainrukouksessa Abu Laban oli myös yrittänyt takinkäännöstä kutsumalla Tanskaa mukavaksi ja suvaitsevaksi maaksi ja vaatinut väkivallalle loppua. Samainen imaami on muuten karkoitettu Egyptistä ja Arabiemiraateista islamististen näkemyksiensä vuoksi.

Todella huolestunut täytyy sen sijaan olla niistä länsimaista, jotka eivät ole oppineet mitään tästä jupakasta. Sellaisista joita kuvaa tällainen Ideologia, tällaiset toimenpiteet ja tällaiset tuoreimmat uutiset.

2 kommenttia:

  1. Syyllinen, kyllä olen syyllinen. Päätimme Suomen Sisussa julkaista kuvat sivuillamme. Muutama päivä oli hiljaiseloa kunnes räjähti. Tänään maanantaina Vilén on jo vaatimassa Sisun toiminnan estämistä yms.

    VastaaPoista
  2. Vilen on varmaan huolestunut plagioinnista, Sisu ei varmaankaan kysynyt piirtäjien lupaa julkaisuun ;)

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!