perjantaina, helmikuuta 10, 2006

HS Watch VII

Muutaman suorastaan hapuilevan päivän jälkeen Totuus oli tänä aamuna jälleen oma itsensä; korullisesti sanottuna suorastaan Ideologian valon kirkkauden ylistys. Omat rivit oli selkeästi saatu suoristettua. Miinuksena voi mainita ainoastaan Puolueen luottopelaaja Harri Römpötin arvostelun puutteen televisiosivuilta.

Heti etusivulta löytyi juttua Keisarin tasavallan tämän hetken kriittisimmästä talousuutisesta: Kallasvuon petoksesta. Tätä ehdotottomasti eniten valtakuntaa kuohuttavaa ykkösuutista oli syvennetty "asenteen" omaavan Teija Sutisen puolen sivun artikkelilla talousosastolla. Suorastaan harmillista että kymmenkunta pörssiyhtiötä oli julkistanut tuloksensa torstaina, ja näin niiden pakkopullaa olevat analyysit veivat turhaan tilaa kriminaali-Kallasvuon asian lisäanalyysilta.

Pikkupoika odotti mielenkiinnolla mitä uutta Totuudella oli kerrottavana Tanskan pilakuvajupakasta, olihan juuri tullut tietoon että tanskalaiset imaamit olivat väärentäneet kolme lisäkuvaa nostaakseen vihaa Tanskaa kohtaan ja että egyptiläinen blogaaja oli paljastanut egyptiläisen sanomalehti Al Fagrin julkaisseen pilakuvat jo Ramadanin aikaan 17.10.2005. Mihinkään näin mitättömiin sivujuonteisiin Totuuden ei tarvinnut puuttua, sillä sen huiman suunnitelmallinen Tanskan toimittaja Annukka Oksanen teki kokosivun jutussaan todellisen jymypaljastuksen: Tanskan kohulehti on konservatiivinen! Konservatiivinen sanomalehti tarkoittaa tietenkin edistyksellisen lehden, kuten Totuus, vastakohtaa, siis jotain hämäräperäistä ja pahaa. Itse asian tiivistää kirjallisuusnobelisti Günter Grass odotetun luotettavasti Totuuden kultturisivuilta löytyneessä artikkelissa: pilakuvien julkaisu oli "harkittu provokaatio", josta puhuu "oikeistolehden muukalaisvihamielisyys". Onneksi Tanskastakin löytyy vielä oikeistopropagandalle immuuneja ihmisiä: Totuus kertoo pikkuartikkelissaan tietysti osoitteen mainiten verkkovetoomuksesta, jonne torstai-iltaan mennessä jo 3000 tanskalaista oli laittanut nimensä pyytääkseen muslimeilta anteeksi. Kyllä tällaista toimintaa kelpaakin mainostaa osoituksena edistyksellisestä toiminnasta vastavetona muutaman fasistin allekirjoittamalle vetoomukselle ja äärioikeiston ylläpitämille sivustoille. Niistä tosin Totuus on mallikkaan järjestelmällisesti vaiennut.

Totuus jättää myös kertomatta poliisin eilisestä provokaatioyrityksestä ajankohtaisessa seksin oston kriminalisoinnissa. Edistyksellisenä lehtenä Totuus tiesi kertoa jo 16.12.2005 että eduskunta tulee hyväksymään kyseisen tärkeän ihmisoikeuslain. Tänään Totuus muistuttaa kansanedustaja Susanna Rahkosen suulla että seksin oston kriminalisointilaki käsitellään kuten muutkin edistykselliset lakiesitykset, ts. ryhmäkuria noudattaen. Eräät kansanedustajat kun olivat totaalisen väärinymmärtäneet asian olevan ns. omatunnonkysymys. Pikkupoika ihmetteleekin, miten jotkut kansanedustajat voivat kuvitellakin että näin edistyksellinen laki jätettäisiin pelkästään kansanedustajien mitä ilmeisen vajavaisen harkinnan varaan.

Kello löi juuri yhdeksän ja Totuudessa kaikki hyvin.

2 kommenttia:

 1. Arvopaperilehden areenalta kopioitua (kirjoittaja tuskin panee lainausta/kopiointia pahakseen):

  ---

  Kirjoittaja: JOC (11.02.2006 18:40)

  Otsikko: Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen halveksii

  oikeudenmukaisuutta ja kansanvaltaa.
  Oli pöyristyttävää lukea 11.02 HS:sta Paavo Lipposen edellisen perjantain kannanotto nk. Stasilistojen julkistamista ja lähihistoriamme ryvettyneisyyden sovittelukomitean perustamista vastaan. Kannanotossaan Lipponen käytti sellaisia voimakkaita termejä, kuten ?arkistojen ryöstöviljely?, ?rappiojournalismi?, ?limainen vihjailu?, ?tekopyhyydessä liioittelu? ja ?nilkkien laatima nimilista?. Huh huh, kuinka tunnepohjainen reaktio eduskunnan puhemieheltä.
  Paavo Lipposen voimakkaita reaktiota voi ymmärtää nimenomaan Suomen lähihistoriaa avaamalla. SDP oli suomettuneessa Suomessa Neuvostoliiton painostuksesta valtapoliittisessa paitsiossa aina 1960-luvulle saakka, jolloin nk. Fagerholmilaiset saatiin lopullisesti ajettua syrjään ja SDP:ssä Kalevi Sorsan, Mauno Koiviston ja muiden neuvostomielisten poliitikkojen ryhmä pääsi puolueessaan lopullisesti niskan päälle. Nuori silloin SDP:n poliittisen vasemman laidan Lipponen sai oppinsa juuri tuona ajankohtana. Eritoten vasemmistopiireissä DDR:ään ja sen tunnustamiseen suhtauduttiin erittäin myötämielisesti eikä tässä myötämielisyydessä monissa tapauksissa muistettu pysyä hyvien tapojen tai edes Suomen etujen asialla. Liioitellun lämmin suhtautuminen idän suuntaan ajoi omaa poliittista etua parhaiten. Suomalaisten kommunistien nimien löytyminen Stasi-listoista ei olisi kenellekkään juuri mikään yllätys. Siksi listojen avaaminen Suomen kansalaisten silmien eteen kolahtaisi pahiten juuri SDP:hen ja sen vaaleissa mitattaviin poliittisiin kannatuslukuin. Suurimmat yllätykset kansalaisille löytynevät juuri SDP:n entisistä voimakkaista ja tunnetuista vaikuttajista. Ei ole vaikea arvata SDP:n ex-puheenjohtaja ja ex-pääministeri Lipposen päämotiivia vastustaa Stasi-listojen julkaisua. Lienee syytä lisätä, ettei itse Stasilistojen informaatioarvoa tule myöskään liioitella ja että sieltä hyvinkin voi löytyä myös muiden kuin vasemmistolaisista mielipiteistään tunnettujen ihmisten nimiä. Ja ettei pelkkä nimi jollain listalla yksistään tee kenestäkään syyllistä mihinkään.

  Mitä sitten varsinaiseen lähihistoriamme pesänselvitykseen tulee, niin hyvin monelle ammatillisesti pätevälle suomalaiselle jäi takavuosina virka tai työpaikka saamatta väärään puolueeseen kuulumisen vuoksi. Valtiovalta harjoitti siis perustuslakien vastaisesti ihmisten syrjintää poliittisten mielipiteiden vuoksi. Vastustamalla poliittisen lähihistorian avaamista kansalaisille ja vähättelemällä asioiden merkitystä, hieman kärjistäen ilmaistuna, Lipponen nostaa keskisormensa niille lukuisille ihmisille, jotka eivät suostuneet mielistelemään vierasta valtaa ja sen pyrkimyksiä edes työpaikan saadakseen (virat, YLE,...) vaan jotka pysyivät mielipiteidensä takana. Myös televisiotoiminta, osa lehdistöä, osittain kouluopetus ja moni muu asia alistettiin, vähän liioitelluin sanakääntein, Neuvostoliiton propagandakoneiston jatkeeksi. Olisi joskus mukava nähdä tilastollinen profiili Yleisradion 1970-luvun toimittajakunnan poliittisesta profiilista. Voimakas mediaan kohdistuva valtiojohdon painostus ja hankalien asioiden käsittelemättömyys kuitattiin kevyesti termeillä ?itsesensuuri? tai ?poliittinen korrektius?. Nyt jo paljastuneiden historiankirjojen mukaan Neuvostoliiton propagandakoneisto tunkeutui määrätietoisesti ja voimakkaasti suomalaiseen tiedonvälitykseen yhteistyökykyisten suomalaisten avulla, Tampereen tiedotusopin laitokseen, Yleisradioon, Toimittajaliittoon ja moneen muuhun organisaatioon saaden niissä jopa määräävän otteen. Lähihistorian pesänselvityksemme tarkoituksena ei kuitenkaan tule olla ihmisten tuomitseminen vaan selkeän pisteen laittaminen suomettuneen Suomen aikakauden asenteisiin ja vallankumouksellisiin ideologeihin. Ja samalla sekä anteeksipyyntö että kiitoksen esittäminen niille suomalaisille, jotka oman etunsa kustannuksellakin pysyivät kaikkien suomalaisten etujen asialla. Kuten myös kiitos ja anteeksipyyntö sotaveteraaneille, joita takavuosina radikaalien taholta kritisoitiin kovastikin ?mitäs menitte sinne?-henkeen.

  Vastustaessaan lähihistoriamme pesänselvityksen aloittamista Paavo Lipponen ei todellakaan nauti minun tai monen muun suomalaisen luottamusta eduskunnan puhemiehenä. Stasi-listojen avaaminen olisi hyvä alku.

  Tällä palstalla vain
  JOC

  ps. Tämä kirjoitus on lähetetty myös joihinkin lehtiin vaikka tuskinpa sen pituuden ja kohtalaisen hyökkäävän sävyn vuoksi sitä julkaisevatkaan.

  VastaaPoista
 2. Hieno kirjoitus, muttei sitä ikini tulla julkaisemaan...

  Tuossa on muuten yksi kohta jonka nostaisin erityisesti esille syystä että se on erittäin totta, monelle aikalaiselle kipeä asia ja toisaalta siitä ei olla puhuttu (edes verkossa) juuti lainkaan:


  Mitä sitten varsinaiseen lähihistoriamme pesänselvitykseen tulee, niin hyvin monelle ammatillisesti pätevälle suomalaiselle jäi takavuosina virka tai työpaikka saamatta väärään puolueeseen kuulumisen vuoksi. Valtiovalta harjoitti siis perustuslakien vastaisesti ihmisten syrjintää poliittisten mielipiteiden vuoksi.


  Täytyy katsoa jos saisin asiasta joskus juttua aikaiseksi, tai jos tuon JOC:n tunnet niin voit sanoa hänelle että jos haluaa asiasta kirjoittaa, niin voin julkaista tekstin täällä (e-mail: alastontotuus(at)yahoo.com).

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!