lauantaina, marraskuuta 12, 2005

Feminismi ja sen tavoitteet

Joitakin ei voi parodioida, he ovat parodia jo itsessään. Aikansa ympäristö voi ihailla keisarin vaatteita ja ilkkua pikkupoikaa, mutta lopulta alastomuus paljastuu keisarin omalla kynällä:

Intersektionaalinen sorto osana heteropatriarkaalista sukupuolijärjestelmää, toiseuden hierarkioita ja herruusjärjestelmiä lienee kansainvälisessä naisliikkeessä ja -tutkimuksessa laajalti hyväksytty visioita ja toimintaa motivoiva ydin. Hetero/seksismi, rasismi jne. ovat saman herruusjärjestelmän, patri-kapitalismin ja markkinatalousfundamentalismin oireita. Siksi ihanne on ottaa kaiken yhteiskunnallisen muutospolitiikan ja aktivismin kohteeksi näitä vaikutuksia tuottavan järjestelmän näyttävä esiinnostaminen, piiloagendan paljastaminen ja purkaminen.


Karhukeskeisen maailmankuvan omaava kyber/ekofeministi, entinen Oulun yliopiston naistutkimuksen professori, dosentti, FemATTAC-koordinaattori
Kaarina Kailo naistutkimuksen postituslistalla


Jos ylläolevat tekstit tuntuivat käsittämättömältä hölynpölyltä, niin ei hätää, vika ei ole lukijassa. Kyseessä on sitä itseään: postmodernistista skeidaa. Lisäymmärrystä kaipaaville pikkupoika suosittaa lämpimästi Stephen Hicksin kirjaa Explaining Postmodernism.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!