Kuten tiedät Yhdysvallat, Britannia, ja muut liittolaiset syrjäyttivät Saddam Husseinin vuonna 2003. Oletko sitä mieltä että päätös oli oikea vai virheellinen?Tämän kysymyksen vastauksista Totuus tietää kertoa seuraavan.
Valtaosassa kyselyssä mukana olleista maista pidetään myös Saddam Husseinin syrjäyttämistä pikemminkin virheenä, kuin oikeana tekona. Suomalaisista 45 prosenttia pitää syrjäyttämistä oikeana ja 42 prosenttia vääränä ratkaisuna.Ei tietenkään ollut tarpeen kertoa, että kaikista kyselyssä mukana olleista maista Irakilaiset suhtautuivat asiaan myönteisimmin: peräti 74% piti päätöstä oikeana. Tämän luvun tosin Totuuskin mainitsee ohimennen vihoviimeisessä lauseessa, tietenkin laittamatta sitä mitenkään kontekstiin. Turha sitä mitään positiivisia uutisia Irakista on kertoa.
[Lisäys: Pikkupoika lienee eri mieltä Pekan kanssa siitä, miten ideaalisesti terveydenhuolto pitäisi täällä järjestää. Kuitenkin suosittelen varauksettomasti Pekan analyyseja Totuuden kirjoituksista asian tiimoilta (tämänpäiväinen). Jotenkin tulee mieleen Teija Sutinen ja Totuuden talousuutisointi.]
[Update (1.3.2006): Mikko S. kertoo Satakunnan Kansan jättäneen irakilaisten mielipiteen kokonaan kertomatta. No, Totuus ei pistänyt paljoa huonommaksi. Paperiversiossa julkaistusta artikkelista propagandisti Jukka Luoma on tekstistä poistanut yo. tiedon selkeästi epäolennaisena. Tilalle on nostettu mm. oleellinen tieto että "suurvaltain kansoista" kiinalaiset suhtautuvat kaikkein kielteisimmin Yhdyvaltain politiikkaan. Niille joille ei paperitotuutta tule kerrottakoon täsmennyksenä, että paperiversiosta puuttui yo. nettiversiossa oleva kuva mutta siihen oli laitettu kaavio, josta näkyi suomalaisten ja irakilaisten vastaukset BBC:n tutkimuksessa. Muuten teksti oli sama.]
Voi hyvanen aika, sinun tulisi ajatella tata 74%:ia hieman enemman!
VastaaPoistaIrak on poikkeustilanteessa, jossei nyt sitten jo ihan sisallis-sodassa. Naen sieluni silmilla, kuinka nuo urheat ja kuolemaahalveksivat polstersit koputtelivat Sunni-kaupunginosissa ihmisten ovia, saadakseen taysin luotettavat lukemat.
Mita sitten tulee hyviin uutisiin, tai paremminkin niiden puuttumiseen, on minulla siihen melko hyva selitys; tilanne tavalliselle irakilaiselle on hirvittava.
Petteri, sinun ei ole pakko lukea tätä blogia. Erityisesti ei ole pakko kommentoida, varsinkin kun sinulla ei näytä olevan mitään mielekästä sanottavaa itse substanssiin. En jaksa kovin pitkään edes sananvapauden nimissä pitää tätä kommentointiosiota yksittäisen ihmisen turhautumien purkautumiskanavana.
VastaaPoistaMitä tulee tuohon 74%:iin, niin se tuskin koostuu kovinkaan monesta sunnista. Tämä olisi selvinnyt sinullekin, jos olisit viitsinyt edes noita linkkejä klikata. Jos taas epäilet tutkimuks(st)en luotettavuutta, valita siitä asianomaisille tahoille, nekin löytyvät noiden linkkien takaa.
pikkupoika, lupaan sinulle etta tama on viimeinen komenttini. Olen tavallaan pahoillani, ettet loyda kannoissani mitaan varteen otettavaa ja etta naet minut vain vihollisena. Minusta tuntuu, etta karsit Petteri-nimisesta allergiasta ja inhimillisyyden nimissa toivotan sinulle kaikesta huolimatta mita parhainta jatkoa. En halua sinua enempaa kiusata, varsinkin kun se ei ollut alunperainen tarkoitukseni.
VastaaPoistaAla vaivaudu vastaamaa, silla kehoituksestasi johtuen lopetan taman blogin seuraamisen valittomasti.
Onnea valitsemallesi tielle. Jos saan yhden neuvon vielä antaa, niin ei ehkä kannata tehdä minnekään keskusteluun/blogiin sellaista avausta kuin teit tänne.
VastaaPoistaYmmärrä varsin hyvin Petterin tilanteen. Kun ideologia jämähtää aivoihin oikein pahasti, niin aivot eivät hyväksy mitään ideologian kanssa ristiriitassa olevaan tietoa. Varsin paha tilanne on silloin, kun ideologiaa ei ole täysin omaksuttu. Silloin täytyy käyttää perusteettomia argumentteja kumoamaan "totuuden" vastainen tieo.
VastaaPoista