torstaina, helmikuuta 23, 2006

Uutispimennossa?

Kun Euroopassa tapahtuu kolmen viikon rasistissävytteinen kidnappaus, johon kuuluu kidutusta ja joka päättyy murhaan, miten kuvittelisit median toimivan tilanteessa? Jättiotsikoilla lisärahavaatimuksia viharikosten torjuntaan? 24/7 seurantaa päätekijän jäljitysyrityksessä? Huolestuneita puheenvuoroja rasismin noususta?

Väärin, jos kyseessä on muslimijengin antisemitistinen rikos Ranskassa. Ranskan viranomaiset ja "laatulehdistö" tekee kaikkensa kätkeäkseen motiivin ([1], [2], [3], [4]), ja kun se on pakko myöntää alkaa rikollisten puolustelu. Tämä uutisointi ei ainakaan pikkupojalle ollut suurikaan yllätys. Sen sijaan ihmetyttää brittien valitus paikallisen "laatumedian" uutisoinnista (tai esim. tästä), muuttaisitte tänne maailman vapaimman lehdistön maahan niin ette tietäisi murhasta mitään. No, eipä tarvitse ainakaan pelätä keneltä Matti pyytää anteeksi tällä kertaa.

[Ihmeiden aika ei ole sittenkään ohi. Jutun kirjoittamisen aikana Totuus oli julkaissut asiasta uutisen, josta pikkupoika poimii erityisesti kohdan:

Aluksi poliisit pitivät rikoksen syynä vain kiristystä. Tällä viikolla tutkintatuomarit ja poliitikot ovat kuitenkin arvioineet, että taustalla saattoi olla myös juutalaisvastaisuus.

No, uutinen asiasta on kuitenkin uutinen, joten eipä valiteta enempää.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!