keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Uusi CO2-veroehdotus

Ross McKitrick ehdottaa uudentyyppistä CO2-veroa "ilmastonmuutoksen hillintään". Ehdotus on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas: koska kasvihuonekaasujen (vrt. esim. auringon) aiheuttaman ilmastonmuutoksen pitäisi näkyä lämpenemisenä erityisesti päiväntasaajan kohdalla alemmassa troposfäärissä, Rossin ehdottama vero olisi suoraan sidoksissa siellä tapahtuvaan lämpenemiseen. Tässä käyrät (sininen tai musta) joihin ehdotettu vero oltaisiin sitomassa (hat tip: Willis Eschenbach): Pikkupoika jää innolla odottamaan Puolueen reaktiota asiaan!

[Lisäys: Puolueen reaktiota ei vielä ole kuulunut, mutta Pasi reagoi Pikkupoikaa nopeammin.]

[Via ClimateAudit]

5 kommenttia:

 1. Ehdin vähän aiemmin kirjoittaa aiheesta itsekin. Mutta nyt tuota löytämääsi käppyrää tutkaillessani juohtui mieleeni ongelma ehdotuksen nerokkuudessa: Puolue ei ole tähänkään asti tykännyt satelliittimittauksista. Todennäköisesti vero siis sidottaisiin todellisuudessa satelliittimittausten sijasta päiväntasaajalle sijoitettaviin pintamittareihin, joiden ympärille rakennettaisiin tarpeen tullen (eli kun veroja tarvitaan lisää) parkkipaikkoja, tenniskenttiä ja ilmastointilaitteita tai joihin asennettaisiin lisävarusteita, kuten hehkulamppuja ja ilmapuhaltimia.

  VastaaPoista
 2. Puolue kiittää ja rupeaa valmistelemaan uusia lakeja, rajoituksia ja veroja. Jipii.

  VastaaPoista
 3. Pasi: Ei kelpaa vasta-argumentiksi: ilmastomallien mukaan troposfäärin pitäisi lämmetä nopeammin (enemmän) kuin pinnan.

  libaq: Eiköhön Rossin ehdotuksen ideana ollut nimenomaan, että ne muut CO2 toimenpiteet korvattaisiin tuolla. Mutta Puolueen tuntien taidat olla oikeassa: kaikki muu pysyy ja tuo tulee vain lisää :)

  VastaaPoista
 4. Muistuttaa, jos en väärin ymmärtänyt, Tobinin veroa. Eli alkutuottaja kerää ostajalta verot. Korjaa jos olen väärässä, mutta ymmärtääkseni ostaja maksaisi veron alkutuottajalle (mm. OPEC-maat), joka tilittäisi sen omalle valtiolleen. Toinen vaihtoehto on, että ostaja maksaa veron omaan valtioonsa, joka taas johtaisi laajamittaiseen siirtymiseen veroparatiiseihin. (Ajattele, Mutrof olisi Nauru-saarten suurin yhtiö, hehe).

  Aamun pläjäys oli taas niin vastenmielinen. Erityisesti Aittokosken(?) kaiken tietävä kolumi. Uh - puistattaa.

  PS Tsekkaa Frumin mielenkiintoinen artikkeli "Kuinka minusta tuli mamu-vastainen"
  http://www.davidfrum.com/archive_article.asp?YEAR=2007&ID=416

  VastaaPoista
 5. Pelkoa on aina lisättävä. Se, että Ruotsissa sataa lunta kesäkuussa ei ole uutinen. Se, että pikkukylästä 4 miljoonan asukkaan urbaaniksi suurkaupungiksi kasvaneen Ateenan lämpötila on "poikkeuksellisesti" jopa 46 astetta on uutinen. Sillä ei ole niin väliä mikä merkitys miljoonien tonnien betoni- ja asfalttimäärillä on "muutokseen".

  Hyvä Ilmatieteenlaitos! Muistakaa ruokkia kauhu-uutisilla Ateenasta, nyt kun kotimaassamme näyttää vähän huonolta (meillä täällä hetkellä + 12 keskellä heleintä kesää)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!