lauantaina, joulukuuta 04, 2010

Ilmastonmuutos nimeltä Godot

Mitali myös rohkaisee jatkamaan valitulla linjalla.

Petteri Taalas
Pikkupojan pienoinen huoli Totuuden hiljaisuudesta Canccunan kaivon kokouksen edellä voidaan nyt lopullisesti haudata turhana. Viime sunnuntainakin ahkeroinut Heli "Mutkia oikoen maailmaa parantamassa" Saavalainen oli saanut tänään käyttöönsä Kotimaa-osiosta 3/4-sivua. Eskatologisessa pääjutussaan Ilmasto lämpenee – luvassa rankkasateita, tulvia, hellettä Heli vahvistaa totuuden saaneen niskalenkin Pikkupojan jo lähes viisi vuotta sitten ihmettelemässä todellisuuden ja totuuden ristiriidassa.
Suomessa ennätysvuotta ei tule, sillä pakkastalvi päihitti hellekesän ja vuosi jäänee tilastoihin keskivertona.
No voi harmi.
Suomessa keskilämpötila on noussut 0,3 astetta vuodesta 1959.
Hienosti valittu aloitusvuosi! Huomattavasti vähemmän totuutta olisi tullut, jos vaikka aloitusvuosi olisi ollut 1929. Joka tapauksessa lämpenemistä on siis tullut huikeat 0,06 astetta/vuosikymmen.
Sadassa vuodessa Suomen ilmaston arvioidaan lämpenevän 2–6 astetta.
Ahaa, siis 0,2-0,6 astetta/vuosikymmen eli vaivaiset 3-10 kertaa nopeammin kuin viimeisenä 50 vuotena. Tänäkään vuonna ei siis vielä tuo lämpenemisen kiihtyminen näkynyt, mutta silti
"Tämän vuoden perusteella ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö ennusteet Suomen ilmaston muuttumisesta pitäisi paikkansa", [Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Heikki] Tuomenvirta vahvistaa.
Eipä tietenkään! Pikemminkin päinvastoin kuten Keisarinnan Leninin kunniamerkillä Suomen Leijonan komentajamerkillä (melkein yhtä korkea kuin toveri Pachaurin viime vuonna saama!) palkitsema Johtaja Petteri Taalas Helin toisessa raapustuksessa vahvistaa: Pääjohtaja Taalas: Ilmastonmuutos jopa arvioitua nopeampaa. Kyllä, viimeistään ensi vuonna Godot saapuu.

2 kommenttia:

  1. Taalas sanoi reilu kuukausi sitten radiossa, että ihmisten syyllistäminen työssä käynnin ja koiranomistamisen takia on väärin. Tämä kertoi mielestäni epätoivosta.

    "Totuushan" on, että koiralla on katumaasturin hiilijalanjälki.

    Taalas ei tietysti kertonut, että kaikki kertomukset koiran katumaasturin hiilijalanjäljestä ovat satua ja tarinaa, jonka tarkoituksena on vain pitää yllä tavallisen ihmisen syyllisyydentunnetta.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!