sunnuntaina, helmikuuta 21, 2010

Suomen Valkoisen Ruusun komentaja


Nyt on Pikkupojalla kyyneleet silmissä liikutuksesta. Tasavallan superedistyksellinen ylin Johto Keisarinnan johdatuksessa on ylittänyt jopa itsensä. Harvoin, jos koskaan, on palkitseminen osunut näin erinomaiseen aikaan näin erinomaiselle ihmiselle. Tähän ei ole paljoa lisättävää.
News, 2/10/2010


On behalf of the President of Finland Ms. Tarja Halonen, Prime Minister Vanhanen and Ambassador of Finland to India, Ms. Terhi Hakala presented Dr Rajendra K Pachauri, the Director-General of TERI and Chairman of the Intergovernmental Panel on Climate Change with The Commander of the Order of the White Rose of Finland. Dr Pachauri had been conferred with the award for his decade’s long, dedicated work in promoting international co-operation on climate change and sustainable development.
HT: hyk/Ilmastofoorumi

[Lisäys 23.2.: Pasi, Vasarahammer ja Verkkouutiset kommentoivat.]

11 kommenttia:

 1. On jo klisee, mutta minusta siinä Orwellin kirjassa paras yksityiskohta oli se, kun siat kulkivat pönäköinä hirveä määrä prenikoita rinnuksissaan aina juhlapäivinä. Ajan hengessähän lauletaan, että

  kirjailija Uolevi Hius on kieltäytynyt vastaanottamasta hänelle myönnettyä Pro Patria -mitalia. Perusteluissaan kirjailija Hius mainitsee, että hänen puolestaan lautakunta voi työntää mitalit perseeseensä. Tästä hyvästä Suomen mitalienvastustamisyhdistys on myöntänyt kirjailija Hiukselle Mitalienvastustamisyhdistyksen kunniamitalin.

  Tässä on jotain samaa. Laulu jatkuu

  Eduskunnan lähetystö on tänään palannut Kauko-Itään suuntautuneelta matkaltaan. Lentoasemalla seurueen johtaja Hemmo Paskiainen ei vielä suostunut kertomaan miksi.

  Muistuttaa puisevasti tätä pääkanisterin johtamaa lähetystöä, josta kirjoitit.

  VastaaPoista
 2. Kuula pyörii, kohta se pysähtyy...

  VastaaPoista
 3. Tietoista ihmisten ärsyttämistä? Ei tätä oikein muuten voi selittää. Aivan kuin haluttaisiin näyttää, että ollaan kaiken totuuden ja todellisuuden yläpuolella, moraalista puhumattakaan.

  VastaaPoista
 4. Kunniamerkin anto Pachaurille on melkoinen huumorijuttu. Ei siihen muulla tavoin osaa suhtautua. Tai sitten pitää ajatella niin että kunniamerkki on häpäisisty.

  Olen junien ystävä. Olisi saanut Pachaurin ukko jäädä tekemään rautatieinsinöörin hommia ja suunnittelemaan vetureita ym. semmoisia. Siinä se olisi varmasti oikeasti hyvä. Se vaan ettei siinä hommassa rikastu niin paljon kuin ilmastohypetyksessä on tehnyt.

  VastaaPoista
 5. Halvalla päästään, jos luovuttamalla palanen metallia korruptoituneelle rikolliselle saadaan jossakin sopivassa tilanteessa näiden pupillit kiihkosta supistuneiden mielipuolien vyörytystä edes hetkeksi viivytettyä. Kollaa kestää!

  Ette suinkaan voi väittää, ettei Hallitus ota tosissaan ilmastonmuutoksen evankeliumia, myönsimmehän korkean kunniamerkin "apostolillenne Pachaurille"!

  Ja sitä paitsi voi olla ihan joviaalikin tyyppi tämä Pachauri, kulttuuritausta voi selittää tiettyä koodistoa ja onhan niissä kelmeissäkin eroja, siis on selvästi huumorimiehiä.

  Toinen asia: Näyttäisi siltä, että Ylen ja Hesarin Toimittajat ja heidän Dosenttinsa(näin se on tämän uutisen osalta nähtävä, oli sitten joukossa ei-sosialistejakin tai ei) ovat jälleen huolestuneet asemastaan Totuuden ensimmäisinä ja ainoina hyväksyttyinä Vartijoina, suuri ja kauhea Internet ja kavalin kaikista kedon elämistä, itse Suuri Saatana kaikkine lieveilmiöineen, uhkaavat toimittajakoulujen pyhiä arvoja:

  http://yle.fi/alueet/lappi/2010/02/piilovaikuttajat_vaijyvat_netissa_1459636.html?origin=rss

  Toimittajat halveksivat ja halventavat näillä jutuillaan (~ pelon ilmapiirin lietsominen) paitsi demokratiaa, myös ihmisyyttä, ja ennen kaikkea ihmisjärkeä ja tiedettä.

  VastaaPoista
 6. Postasin EU Referendumin keskustelufoorumille tämän tiedon. Sieltä sain lisätietoa Pachaurin palkinnon taustasta:

  Brochure working india tackle climate change (pdf)

  Siitä käy ilmi, että Ilmatieteen laitos osallistuu yhdessä Packaurin TERI-instituutin kanssa ruskea pilvi -ilmiön tarkkailuun. Tähän mennessä rahaa on kulutettu noin 500 000 euroa Suomen ulkoministeriön budjetista.

  "Pollution in India

  Finnish Meteorological Institute (FMI) is cooperating with Indian The Energy and Resources Institute (TERI), in a project that aims to address some of the questions posed by the “brown cloud” phenomenon. by starting a comprehensive monitoring program in India.

  Budget and Duration:

  1. Phase 2004-2006: € 302,000
  2. Phase 2007-2009: € 220,000
  3. Phase 2010-2012, about € 480,000 (planned)

  Funded by the Ministry for Foreign Affairs of Finland"

  Näin verorahojamme siis käytetään. Enää en ihmettele Ilmatieteen laitoksen intoa hyssytellä Pachaurigatea.

  VastaaPoista
 7. Hammer, tämä on ns. "osaajavaihtoa". Suomalaiset maksaa kehitysyhteistyövaroista sen, että Ilmatieteen laitos siirtää osaamistaan Pachaurin firmaan (kai siitä muutama euro jää suoraan rautatieinsinöörin taskuunkin) ja tästä ansiosta Pachaurille itselleen annetaan mitali! Vastineeksi suomalaiset saavat .... ööö ... moniosaajia Somaliasta.

  Suomi–Intia-osaajavaihto, Sitra, 2005

  Ilmatieteen laitos osallistuu tutkimushankkeeseen, jossa selvitetään Etelä-Aasian ylle kasaantuneen saastepilven ominaisuuksia. Samalla arvioidaan saasteiden ja kasvihuoneilmiön vaikutuksia ilmastoon, kasvillisuuteen, maankäyttöön ja ihmisten terveyteen. Saastepilven hiukkasten analysointi pohjustaa laajempaa ilmastomuutoksen arviointityötä Etelä-Aasiassa. Vuonna 2004 aloitetun pilottihankkeen tarkoitus on tukea intialaista yhteistyökumppania siirtämällä sille Ilmatieteen laitoksen osaamista. Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroista rahoitettua projektia varten Intiaan rakennetaan ja toimitetaan liikkuva laboratorio. Hankkeen toteutuksesta vastaavat Ilmatieteen laitos ja intialainen The Energy and Resources Institute
  (TERI), jonka pääjohtaja Rajendra K. Pachauri toimii myös Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) puheenjohtajana. TERIä pidetään Intian johtavana ilmasto- ja energia-alan tutkimuslaitoksena, jonka tutkimusta suomalainen tuki voi hyvinkin hyödyttää. Projekti jatkuu vuoteen 2006 asti. Sen jälkeen sitä on tarkoitus jatkaa ja laajentaa toimintaa kaupunkimittauksiin. Tähän asti mukana on ollut
  kolme suomalaista ja kolme intialaista tutkijaa.


  "hyk" Ilmastofoorumilla kyseli Pachaurin merkin perään:

  Ritarikunnista tuli tiedusteluuni vastaus:
  "Pääjohtaja Pachaurille on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki 15.10.2009.
  Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestarina on Tasavallan Presidentti, jolla yksin on oikeus kunniamerkkien antamiseen.
  Yleensä perusteluja ei anneta julkisuuteen, ne on luottamuksellisia, yksityistä koskevia.
  Kun kunniamerkki luovutetaan ulkomaalaiselle henkilölle, on läsnä valtioneuvoston jäsen.
  Kunniamerkkejä myönnetään vuosittain ulkomaalaisille useita, esim.v. 2007 116kpl, v. 2008 157. Toimintakertomuksen luvut vuodelle 2009 tulevat tänä keväänä niiden valmistuttua.
  http://www.ritarikunnat.fi/organisaatio_toimintakertomus.asp

  Ystävällisin terveisin
  Margit Paananen
  ritarikuntien kanslisti"

  Siis Halonen päättää, perustelut salaiset, ei valitusoikeutta.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tässä saattaisi olla MOT:lle paikka vähän kysellä projekteista ja rahoituksesta.

  Pachaurin TERI-putiikki on käyttänyt Himalajan jäätikkögatea hyväkseen anoessaan rahaa esim. EU:lta.

  Lontoon Timesin mukaan Pachaurin TERI-instituutti on saanut EU:lta 2,5 miljoonan punnan apurahan.

  VastaaPoista
 9. Tämä on hauskaa. Pachaurin TERI-instituutilla on oma 9-reikäinen golf-kenttä, jota pidetään yllä "kestävän kehityksen" periaatteiden mukaisesti.

  How green is my golf course?

  Niille, jotka eivät pidä golfista, löytyy oma "TERI:n ovaali" eli krikettikenttä. Pachauri on innokas kriketin seuraaja ja harrastaja.

  Kyllä kannattaa käyttää kehitysyhteistyörahoja köyhän TERI-instituutin tukemiseen.

  VastaaPoista
 10. Hammer: MOT:n tuottaja Matti Virtanen lienee tietoinen asiasta, kts. tänne.

  VastaaPoista
 11. Terin sivuilta haeskelemalla löytyi tieto, että Suomen ulkoministeriö on ollut TERI:n järjestämän kestävän kehityksen seminaarin "Premier Partner" yhdessä Cleantech Finland -nimisen puljun kanssa. Valitettavasti Suomi jäi tässä kakkoseksi, sillä Norjan suurlähetystö oli "Star Partner".

  DSDS 2010

  Cleantech Finland puolestaan edustaa suomalaisyrityksiä, jotka pyrkivät pääsemään Intian kestävän kehityksen markkinoille.

  Cleantech Finland

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!