lauantaina, joulukuuta 11, 2010

Hullu ja umpihullu sekä ilmastovihaajat

Ilmastototuuden laitoksen Führer Petteri Taalas (oik.) oli kiireinen mies perjantaiaamuna. Ensin maailmaa pelastettiin kello 07.07 alkaen [Markus] Hipin käsittelyssä Puolueen Mainostuubassa, joka törkeästi pilkkasi poroa Petteriä Heikiksi. Penaaliksi olisi ehkä paremmin sopinut kansalaisille viimeisiä hiihtokelejä toivottanut hautausurakoitsija Päivi Mäki-Petäjä, joka lienee paremmin Petterin kanssa samoilla ULA-taajuuksilla. Varsin lyhyen ja vaisun haastattelun kohokohdaksi muodostuikin n. 2.55 alkava kohta, jossa Johtaja kertoo, että he pystyvät ennustamaan säätä 10 päivää eteenpäin ja että etelään ei ole odotettavissa merkittävästi lisää lunta.

Seuraavaksi Petteri kiiruhti Puolueen Näköradioon, jossa tuntia myöhemmin pääsi jälleen ääneen (ht: Vasarahammer). Vihdoinkin Johtajalla on arvoistaan keskustelijaseuraa, kun haastattelijapenaalina toimi Paulankin pari vuotta sitten sfääreihin nostanut Petri Kejonen (vas.). Näiden kahden todellisen ilmastoammattilaisen yli 15 minuutin mittelö kohoaa sellaisiin mittoihin, että Pikkupoika päätti säilöä sen myös Puolueen tuleville polville [täältä]. Tässä muutama makupala ensimmäiseltä viideltä minuutilta!

Petri:
Tämän lähetyksen päätteeksi kuulemme siis Berliinistä, Pariisista ja Lontoosta kuinka lumi on saanut suuret eurooppalaiset kaupunkit sekaisin. Täällä Helsingissäkin on tällä hetkellä rutkasti lunta, rapsakka pakkanen ja aika hyytävä viima ja lunta on lisää luvassa.
Ja Ateenassa, eikä edes Cancuniin voi luottaa ... aika hurja aloitus Petriltä! Mutta Suomen Leijonan komentaja ei pienestä hätkähdä vaan lyö kylmästi faktat pöytään.
On hyvin tärkeätä erottaa toisistaan ilmastonmuutos ja sään luontainen vaihtelevuus. Tää ilmastonmuutos on semmonen ilmiö, joka nähdään kymmenien vuosien keskiarvoissa ja erityisesti koko maailman tarkasteluissa. Tällä hetkellä ihmiset ovat sitä mieltä, että joko ilmastonmuutosta on tai ei ole tai nää poikkevat [sää]ilmiöt johtuvat ilmastonmuutoksesta, mutta näillä [Etelä-Suomen lumilla] ei ole sinällään mitään yhteyttä ilmastonmuutokseen.
Mutta entäs ne Lontoo, Berliini, Pariisi, Ateena, Cancun, ... Mutta on tärkeää ymmärtää, että lumettomilla ja lämpimillä talvilla puolestaan on selkeä suora yhteys kuten Petteri Suuri on itse opettanut.
Eli ilmastonmuutos etenee parhaillaan ja me nähdään se siinä, että maailman keskilämpötilaennätyksiä rikotaan
maailman keskilämpötilaennätyksiä?
ja myöskin sademäärissä havaitaan uusia ennätyksiä joko tietyillä alueilla maailmaa runsaina sateina tai sitten tietyillä alueilla maailmaa kuivuutena.
Mites ne kymmenien vuosien keskiarvot? Eteneehän se silloinkin jos tietyillä alueilla sataa ihan normaalisti, eteneehän? On Petrin vuoro koventaa panoksia:
Sieltä [Naturen vertaisarvioidusta tutkimuksesta Oxfamin kymmensivuisesta mediapamfletista] voi suoraan sanoa sen, että ilmastonmuutos tappaa ja se tappaa etenkin kehitysmaissa, ja etelässä, Aasiassa lapsia.
Pikkupoika muistuttaisi vielä, että se tappaa erityisesti tyttölapsia, sillä ilmastonmuutos ei ole sukupuolineutraali! Petteri nokittaa:
ja yks dramaattinen ilmiö viime vuodelta oli tai kuluneelta kesältä oli tää Venäjän helleaalto, jossa kuoli 56 000 ihmistä eli se oli myöskin yks asia mikä oli aika dramaattinen ilmiö.
Nyt Petteri kyllä arvioit alakanttiin! Koska 56 000 on määrä joka Venäjällä kuoli enemmän ihmisiä heinä-elokuussa 2010 kuin 2009, kertoo se ilmastonmuutoksen tappamisen kiihtymisestä, sillä tottakai myös kesänä 2009 ilmastonmuutos tappoi Venäjällä!
Nearly 56,000 more people died nationwide this summer than in the same period last year, said a monthly Economic Development Ministry report on Russia's economy.

"In connection with the unusual heat, forest fires and smoke, in July of this year 14,500 and in August 41,300 more people died than during the same period last year," a section of the report on demographics said.

Deaths from digestive and circulatory system diseases as well as from cancer had increased, according to the report.
Aijai, ilmastonmuutoksen aiheuttamat syöpäkuolematkin olivat jyrkässä kasvussa! Kannattaa kuunnella loputkin kahden Suuren Asiantuntijan apokalypsista!

Sen sijaan muualta maailmasta kantautuu tietoja varsin heikosta asiantuntemuksesta. Esimerkiksi Petterinkin käyttämiä aitoja TOTO-kristallipalloja oli nimittöin joutunut vääriin käsiin (ht: WUWT).
According to the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), global circulation models (GCM) are able to “reproduce features of the past climates and climate changes” (Randall et al., 2007, p. 601). Here we test whether this is indeed the case. We examine how well several model outputs fit measured temperature and rainfall in many stations around the globe. We also integrate measurements and model outputs over a large part of a continent, the contiguous USA (the USA excluding islands and Alaska), and examine the extent to which models can reproduce the past climate there.
Artikkelin johtopäätökset paljastavat, että nämä kyvyttömät "tiedemiehet" on välittömästi lisättävä Tiedemiehen rikollislistalle.
It is claimed that GCMs provide credible quantitative estimates of future climate change, particularly at continental scales and above. Examining the local performance of the models at 55 points, we found that local projections do not correlate well with observed measurements. Furthermore, we found that the correlation at a large spatial scale, i.e. the contiguous USA, is worse than at the local scale.

However, we think that the most important question is not whether GCMs can produce credible estimates of future climate, but whether climate is at all predictable in deterministic terms.
Hirteen vaan tuollaiset ilmastovihamieliset väärinpohdiskelijat!

5 kommenttia:

 1. En tiennyt, että Kejonen on (vas.). Vaikka ei se tietysti ketään yllätä.

  Kuuntelin tuon jutun eikä tämä blogipostaus ainakaan tee vääryyttä poikien jutustelulle.

  VastaaPoista
 2. Petri on vasemmassa kuvassa ja Petteri oikeassa.

  Paula puolestaan oli tänään aamulla Näköradiossa.
  http://areena.yle.fi/video/1529051
  Julistaa ilosanomana sitä, että uusi Cancculan kaivoon menevä 100 miljardia euroa/vuosi ei kaikki ole suoraan valtioiden budjeteista vaan osa kiristetään yksityisiltä. No ei siinä sitten mitään ...

  Ihmetyttää nyt näiden säiden keskellä tuotakin pätkää seuratessa, että onko todellakin niin että tämä Tasavallan "eliitiksi" itse itsensä korottanut pohjasakka (=toimittajat ja poliitikot) on niin totaalisen etääntynyt tavallisista kaduntallaajista, ettei edes tajua kuinka röyhkeältä tuo haastattelu kuulosti? Vai näytteleekö ne vain?

  VastaaPoista
 3. Ei, ne ei näyttele. Ne on röyhkeitä.

  VastaaPoista
 4. Kun aikanaan sitä Pachauri-juttua kirjoittelin, huomasin kyllä, että ilmastonmuutoksessa on kyse isoista rahoista erilaisille tutkimusprojekteille, joissa Ilmatieteen laitos on myös mukana.

  Eihän sitä mikään laitos halua omasta rahoituksestaan luopua. Siksi ilmastohumppaa pönkitetään vaikka väkisin. Lisäksi monet yritykset ovat satsanneet vihreään teknologiaan, jolla on taloudellista potentiaalia vain, jos ilmastonmuutos jatkuu eikä tukiaisia lopeteta.

  Ilmastonmuutoksen myötä Ilmatieteen laitoksen profiili on merkittävästi noussut Räntä-Nystenin päivistä.

  VastaaPoista
 5. Jo seuraatte "uusiutuvasta" energiasta liikeideansa napanneita yhtiöitä, niin ne eivät ole nousseet pörssinotkahduksen jälkeen. Markkinat ovat siis huomanneet, että velkaisilla valtioilla ei enää ole rahaa pumpata erilaisiin tehottomiin hankkeisiin. Se on ihan hyvä merkki.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!