perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Järjettömän tietämätön ja sivistymätön yhteiskunta

Messiaan tähti on hiipunut! Ai mistäkö Pikkupoika tietää? No kun Puolueen Älymystössä on jälleen palattu Wanhaan järjestykseen. Appensa eläkkeelle järjestelemä Kalle "Vesimeloni" Isokallio näytti tänään esimerkkiä Puolueen näköradion aamu-tv:n Jälkeenjääneissä Jälkiviisaissa (alkaen 3.13):
Sit toinen vielä se että ... ööh ...tää siis ... kun näitä viestejä nyt on tullu julkisuuteen, niin viestien taso paljastaa sen tason, mikä on siis USAn siis periaatteessa lähetystö eli ulkoministeriön koko taso. Se on niiku ihan diipa-daapaa.

Mut täytyy aina muistaa se, et USAssa vain 12 prosenttia aikuisväestöstä lukee päivittäin sanomalehteä. Eli se on järjettömän tietämätön ja sivistymätön yhteiskunta, jota kuvaa sitten tietysti se, että millä tavalla heidän diplomaattinsa käyttäytyy.
P.S. Joululahjavinkkinä Pikkupoika suosittaa sivupalkissa linkatun Revelin kirjan lisäksi hänen toista, vain vuosi sitten englanniksi ilmestynyttä, teosta Last Exit to Utopia.

2 kommenttia:

  1. Isokallio on nero. Yhteiskunta, kuten muinainen Kreikka, on tietysti järjettömän tietämätön ja sivistymätön, koska siellä ei julkaistu yhtään sanomalehteä. Myöskään tulevaisuuden kybertekninen yhteiskunta tekee asukkaansa järjettömän tietämättömiksi ja sivistymättömiksi, koska siellä ei julkaista yhtään sanomalehteä. Tämä ihmiskunnan lyhyt välivaihe, jossa sellua keitettiin paperiksi, jolle painettiin musteella peräjälkeen ladottuja kirjaisimia, jää vain muutaman sadan vuoden mittaiseksi ajanjaksoksi. On kovin kuvaavaa, että Isokallion tapaiset älymystön jäsenet elävät suuruudenhulluuden harhassa pitäen itseään sekä menneiden että tulevien sukupolvien järjettömän tietävinä ja sivistyneinä.

    VastaaPoista
  2. En lue päivittäin sanomalehtiä, jos niillä tarkoitetaan niitä paperisia läpysköitä. Esimerkiksi Totuuden uutiset ovat jo aamulla vanhentuneita. Lisäksi mielipiteet ja uutisanalyysit jättäisin mieluummin lukematta etenkin aamukahvipöydässä.

    AmeriKKKa-uutisoinnin taso ei onneksi ole Psycho-Mykkäsen sapattivapaan takia päässyt huononemaan. Onnittelut Totuudelle!

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!